Pentru un mediu mai curat, trebuie sa invatam sa reciclam!

Deseori auzim oamenii ca vor o tara ca afara, insa prea putini aplica formula de a trai ca afara. In primul rand, trebuie sa ne schimbam comportamentul si sa invatam sa reciclam. In toate tarile civilizate din Europa oamenii recicleaza deseurile menajere si nici nu concep sa arunci o sticla in pubela cu hartie.

Si in Romania exista firme specializate care sa preia deseurile si sa le proceseze corespunzator. Clean Recycle este o societate specializata in preluarea responsabilitatii producatorilor si importatorilor care pun pe piata din Romania ambalaje si genereaza deseuri de ambalaje, in vederea realizarii obligatiilor legale de reciclare si valorificare a acestora.

Daca dorim sa evitam orice urma de poluare atunci trebuie sa ne conformam si sa invatam sa reciclam corespunzator.

Este foarte usor sa reciclezi, mai ales in ziua de astazi, cand poti achizitiona pubele speciale pentru deseuri diferentiate.

Reciclarea materialelor refolosibile reduce consumul resurselor naturale (petrol, apa, energie), precum si nivelul emisiilor nocive in aer.

– 1 tona hartie recuperata salveaza 17 arbori maturi care produc in fiecare ora oxigenul necesar pentru 900 de oameni;

– 1 tona masa plastica recuperata economiseste 8 tone petrol;

– deseurile biodegradabile pe care le genereaza o gospodarie pot deveni pamant fertil pentru flori, gazon, spatii verzi, gradina de zarzavat sau pot acoperi ranile pamantului facute de constructii – demolari, de alunecari de teren sau de eroziune.

Hartia recuperata se foloseste in mod uzual la editarea de publicatii, realizarea unor produse pentru constructii, combustibili obtinuti din deseuri in amestec cu deseurile din plastic si lemn, sau produse de tip asternut in crescatoriile de animale. Reciclarea hartiei salveaza un spatiu important in rampele de deseuri. Deseurile de hartie se predau in saci de plastic sau in baloti legati. Acestia pot contine toate tipurile de hartie tiparita.

Pentru o tara mai curata, cu un mediu sanatos, recomand serciviile celor de la Clear Recycle!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *