Garnituri hidraulice pentru orice!

 

asasassasasasassa

Magazinul online ph-t.ro a devenit deja cunoscut de mesterii si profesionistii din Romania care au nevoie mereu de piese hidraulice pentru diverse mecanisme sau constructii metalice.

Gama de garnituri instalatii hidraulice nu face exceptie, deoarece magazinul ofera produse cat se poate de diversificate.

Cum definim garniturile hidraulice?

Garniturile hidraulice, dupa cum sugereaza si numele, sunt garnituri din cauciuc sau in alte materiale precum poliuretanul sau elastomerul, care gasesc un numar mare de aplicatii in sectorul instalatiilor sanitare.

Pentru a clarifica, acestea sunt in general acele discuri din cauciuc utilizate pentru inchiderea robinetelor la domiciliu, dar pe care le puteti gasi si in masini industriale care functioneaza sub presiunea fluidelor, in conductele cu aburi, in sistemele de apa ale orasului si chiar montate pe robinetul vaselor prin presiune. In ciuda dimensiunilor mici si a simplitatii lor, sigiliile hidraulice sunt componente fundamentale pentru a asigura functionarea corecta a unui anumit tip de inchidere.

Cum functioneaza garniturile hidraulice

Garniturile hidraulice au in esenta un scop, de a garanta functionarea corecta a unui dispozitiv care are legatura zilnica cu trecerea lichidelor si cu presiunea fluidelor, cum ar fi de exemplu apa.

De fapt, cu totii stim ca un robinet, pentru a se inchide corect, trebuie sa se potriveasca cu garniturile. Aici, pentru a explica cum functioneaza garniturile hidraulice, putem lua robinetele ca un exemplu perfect. De fapt, prezenta garniturilor impiedica trecerea apei atunci cand mecanismul hidraulic este strans. In absenta garniturilor, lichidele ar gasi in continuare calea de a depasi blocajul, provocand pierderi si, prin urmare, risipa de apa si bani.

Caracteristicile garniturilor hidraulice

Data fiind simplitatea lor, caracteristicile garniturilor hidraulice pot fi rezumate vorbind despre materialele care le constituie si care trebuie sa posede neaparat proprietati precise, cauciucul, de fapt, nu trebuie sa fie niciodata rigid, dar flexibil si maleabil, si tocmai din acest motiv sunt adesea utilizate materiale alternative precum elastomer sau poliuretan.

Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste materiale tind sa se extinda si sa ocupe spatiul altfel invadat de apa, impiedicand-o sa scape. Dar este, de asemenea, o chestiune de materiale delicate, ceea ce inseamna ca o gleta nu trebuie sa fie niciodata prea ingusta sau fortata, deoarece garniturile hidraulice ar fi in cele din urma strivite si tind sa se deformeze, devenind de fapt incapabile sa impiedice patrunderea lichidelor in mecanismele de inchidere. Referindu-ne intotdeauna la exemplul de robinete, butoanele nu trebuie stranse niciodata cu forta. In sfarsit, trebuie subliniat faptul ca garniturile hidraulice tind sa se uzeze sau sa se inabuseasca in timp, deci trebuie inlocuite periodic.

 

Cum se utilizeaza garnituri hidraulice

In cazul dispozitivelor hidraulice mai simple, cum ar fi robinetele, trebuie doar sa instalati garniturile de cauciuc in carcasa corespunzatoare, fara a face altceva. Dar in cazul sistemelor hidraulice mai complexe, este necesar sa se insoteasca garnitura cu un fir, adica cu un suport care il poate face sa adere mai bine la mecanism. In acest sens, firele utilizate in mod obisnuit sunt realizate folosind filamentele clasice de canepa sau, alternativ, teflon. De asemenea, trebuie specificat faptul ca uneori se adauga si  pasta verde pentru a face sigiliile hidraulice mai eficiente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *