Arhiva lunii septembrie 2024

Ultimele zile de înscrieri la TikTok Ad Awards 2024

București, 17 septembrie 2024 – Au mai rămas doar câteva zile până la închiderea etapei de înscrieri la una dintre cele mai creative competiții de publicitate digitală din Europa: TikTok Ad Awards 2024. TikTok invită brandurile care produc conținut distractiv pentru comunitate să se înscrie în cursa către recunoașterea creativității și impactului pe TikTok.

Începând cu ediția de anul acesta, România se alătură altor piețe importante din Europa în competiția TikTok Ad Awards, o oportunitate reală pentru brandurile locale de a se impune pe scena europeană, de a-și demonstra creativitatea și de a concura cu cele mai inovatoare campanii de TikTok.

Despre TikTok Ad Awards

TikTok Ad Awards recunoaște și celebrează cele mai inovatoare campanii desfășurate pe platformă, punând în prim-plan creativitatea, autenticitatea și performanțele de excepție. Anul acesta, competiția este destinată brandurilor din Marea Britanie, DACH (Germania, Austria, Elveția), Franța, Italia, Spania, Europa Centrală (inclusiv România, Cehia, Polonia), Țările Nordice (Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda), Israel și Olanda.

Categorii de concurs

  • Greatest Branding: Premiază o campanie remarcabilă, cu o strategie inovatoare, care a generat rezultate excepționale în etapa de awareness.
  • Greatest Performance: Premiază o campanie care a obținut rezultate impresionante în faza de loializare a audienței, printr-o abordare creativă și bine gândită la nivel strategic.
  • Greatest Creative: Recunoaște ingeniozitatea unui brand prin îmbinarea creativă a publicității plătite și organice pentru a obține rezultate semnificative.
  • Greatest Small Business: Premiază afacerile mici care au reușit să își atingă obiectivele prin campanii creative și inovatoare pe TikTok.
  • Greatest TikTok: Toate campaniile înscrise în celelalte categorii vor concura automat pentru titlul suprem– campania care va captiva întreaga comunitate TikTok prin creativitate și impact va primi titlul de „Greatest TikTok”.

Premii și beneficii

Câștigătorii vor primi trofeul emblematic TikTok Ad Awards, credite pentru publicitate pe TikTok, badge-uri digitale și parteneriate media pentru a sărbători victoria. Cei care câștigă titlul de „Greatest TikTok” vor participa în finala European Grand Prix, unde se vor întrece cu cele mai bune campanii din Europa.

Calendarul competiției

  • Deadline înscrieri: 25 septembrie 2024
  • Perioada de jurizare: 25 septembrie – 27 noiembrie 2024
  • Ceremoniile locale: 28 octombrie – 7 noiembrie 2024
  • European Grand Prix: 27 noiembrie 2024

Pentru mai multe detalii despre competiție, vizitați tiktokadawardseurope.com.

Asociația Credu prezintă rezultatele studiul privind percepțiile și comportamentelor legate de sănătatea mamară în rândul femeilor din România

Asociația Credu, dedicată promovării sănătății prin educație și conștientizare, lansează rezultatele studiului privind percepțiile și comportamentele legate de sănătatea sânilor în rândul populației din România. Rezultatele acestui studiu oferă o perspectivă asupra modului în care femeile din diverse grupuri demografice își gestionează sănătatea sânilor.

Principalele rezultate ale studiului efectuat pe un eșantion pe 459 de persoane din mediul urban și rural includ:

  1. Investigații medicale: 81.1%dintre respondenți au afirmat că au efectuat investigații medicale la sân. Cele mai frecvente tipuri de investigații menționate au fost mamografia (69.7%) și ecografia (71.6%).
  2. Modificări la nivelul sânilor: 56.1%dintre participanți au raportat descoperirea unor modificări la nivelul sânilor, cele mai comune fiind nodulii (42.4%) și durerea (50.2%).
  3. Diagnosticul afecțiunilor: 10.1%dintre participanți au fost diagnosticați cu afecțiuni maligne ale sânilor, în timp ce 18.2% au avut afecțiuni benigne, cum ar fi chisturi mamare și fibroadenoame.
  4. Cunoștințe despre factorii de risc: 76%dintre respondenți au afirmat că sunt conștienți de factorii de risc ai cancerului de sân, cu factori genetici (81.8%), alimentația nesănătoasă (48%) și fumatul (32.6%) fiind printre cei mai menționați.
  5. Auto-examinarea sânilor: 81.8%dintre participante au declarat că își auto-examinează sânii. Totuși, doar 24.2% dintre acestea se simt sigure că efectuează corect autoexaminarea.

Studiul nostru subliniază importanța educației și conștientizării în rândul femeilor despre sănătatea sânilor. Lansarea campaniei ‘Tu ai făcut investigațiile la sân anul acesta?’ reflectă obiectivul nostru de a încuraja femeile să efectueze testări regulate și să discute cu medicii pentru a li se recomanda investigațiile la sân necesare „, consideră Oana Voicu, președinta Asociației Credu.

Despre campania „Tu ai făcut investigațiile la sân anul acesta?”

Campania națională „Tu ai făcut investigațiile la sân anul acesta?” își propune să sensibilizeze femeile cu privire la importanța efectuării regulate a investigațiilor la sân și să le încurajeze să consulte medicii pentru recomandări despre tipurile de investigații, momentul și locațiile potrivite pentru realizarea acestora.

Platforma dedicată, investigatii-san.ro, oferă informații detaliate și resurse utile pentru a sprijini femeile în luarea deciziilor informate despre sănătatea sânilor lor. Asociația Credu colaborează cu o varietate de specialiști, inclusiv medici de familie, oncologi și specialiști în nutriție, pentru a oferi sfaturi și ghiduri practice în cadrul acestei inițiative.

Promotori ai sănătății și prevenția

În urma cercetării, s-a constatat că există persoane atente la sănătatea lor care sunt dispuse să devină promotori ai sănătății în familiile și comunitățile lor (prieteni, vecini, colegi etc.), diseminând informații despre necesitatea consultării medicului și efectuării investigațiilor la sân. Aceasta subliniază importanța educației continue și a sprijinului comunitar în promovarea sănătății sânilor.

Obstacole în efectuarea investigațiilor

Studiul Asociației Credu a identificat mai multe obstacole care pot împiedica femeile să efectueze investigații regulate la sân:

  • Costul: 65.8%dintre respondenți au menționat costul ca fiind un obstacol în accesarea serviciilor de sănătate pentru sănătatea sânilor.
  • Frica: 25.2%dintre participanți au declarat că frica este un factor care îi descurajează să efectueze investigații la sân.
  • Lipsa de timp: 23.3%dintre femei au indicat lipsa de timp ca pe un obstacol în programarea pentru investigații.
  • Lipsa de informații: 21.8%dintre respondenți au menționat că nu au suficiente informații despre procedurile necesare.
  • Jenă: 12.8%dintre participanți au menționat jena ca fiind o barieră în discutarea problemelor de sănătate sânului.
  • Probleme de trai mai importante: 10.9%dintre respondenți au indicat că alte probleme de sănătate sau probleme financiare mai urgente sunt prioritare.
  • Lipsa de educație: 10%dintre participanți au menționat că lipsa de educație în privința sănătății sânilor îi împiedică să acorde atenția necesară.

Dr. Daciana Toma, medic de familie a menționat în cadrul conferinței de lansare : “E important sa alocăm timp pentru sănătatea noastră! Dacă faci investigațiile la timp, asta înseamnă că ai câștigat nu câteva zile, nu câteva luni, ci câțiva ani. De altfel, foarte puține dintre pacientele care se prezintă la cabinetul meu fac investigațiile la sân, deși declară că știu că este important. Dar concret, eu nu emit mai mult de 10 bilete de trimitere pe an, pentru că nu vor să le efectueze. E o mare diferență între ce știm și ceea ce facem.

Aceste obstacole subliniază necesitatea continuării eforturilor de educare și sensibilizare prin intermediul campaniei „Tu ai făcut investigațiile la sân anul acesta?”, pentru a depăși barierele și pentru a încuraja femeile să prioritizeze sănătatea sânilor lor.

Pentru mai multe informații și pentru a participa activ la campania „Tu ai făcut investigațiile la sân anul acesta?”, vă invităm să vizitați investigatii-san.ro.

Campania „Tu ai făcut investigațiile la sân anul acesta?” promovează testările regulate și consultațiile medicale.

Detalii și resurse pe site-ul investigatii-san.ro
Spotul campaniei și imagini ilustrând statisticile sunt disponibile aici:

Despre Asociația Credu

Asociația Credu este o organizație non-profit fondată pentru a promova sănătatea populației prin educație și conștientizare. De la înființarea sa, Asociația Credu a dezvoltat inițiative menite să îmbunătățească accesul oamenilor la informații esențiale și servicii de sănătate în România.

Campania “Tu ai efectuat investigațiile la sân anul acesta? se desfășoară cu sprijinul Eli Lilly, Lotus Med, Donna Medical Center, Asociația de Genetică și Medicină Personalizată și Synlab România.

Anexa

 Întrebări frecvente despre cancerul de sân puse de femei in cercetare

  1. De ce nu se asigură gratuitatea și periodicitatea investigațiilor medicale necesare? – 82%
  2. De ce nu sunt decontate testele genetice? – 34%
  3. Ce măsuri preventive pot fi adoptate pentru a preveni apariția acestei afecțiuni? – 58%

4.Când va fi implementat un program național de prevenție pentru cancerul de sân? – 35%

  1. În ce măsură influențează stilul de viață apariția cancerului de sân? – 38%
  2. Ce pot face pentru a preveni reapariția nodulilor mamari? – 19%
  3. De ce sunt investigațiile medicale atât de costisitoare? – 28%
  4. Nu doresc să pun întrebări, evit să mă gândesc la această afecțiune. – 18%
  5. Este necesară o diseminare amplă a informațiilor despre cancerul de sân în diverse locuri publice. – 32%
  6. Care sunt principalele cauze ale apariției cancerului de sân? – 39%
  7. Care sunt simptomele cele mai frecvente ale cancerului de sân? – 41%
  8. După ce am trecut prin această boală, nu mai am întrebări. – 5%
  9. Care este frecvența recomandată pentru efectuarea analizelor de depistare* – 19%
  10. Este important ca medicul să manifeste empatie față de pacient. – 11%
  11. Există posibilitatea de vindecare a cancerului de sân? – 22%
  12. Când consult medicul, este esențial să primesc explicații clare și accesibile. – 24%
  13. Ar trebui să mă îngrijoreze o mărire a sânului în perioada menopauzei? – 32%

Asociația Credu:

“Se remarcă un interes privind crescând privind accesul la investigațiile medicale, față de testele genetice, în ceea ce privește prevenția și educația în sănătate, necesitatea unui program național de prevenție, precum și importanța informării publice și a sprijinului comunitar.”

De ce lucruri are nevoie un creator de conținut? Instrumente și accesorii utile pentru creatorii de conținut

În epoca tehnologiei accelerate, oricine dintre noi poate crea conținut capabil să ajungă la sute de mii de oameni. Cu toate acestea, merită să iei în considerare forma în care prezinți materialul dacă dorești ca acesta să fie atractiv pentru publicul tău. Din fericire, există multe instrumente disponibile pe piață care te vor ajuta ca fotografiile și înregistrările să arate profesionist și vor încuraja publicul să interacționeze cu profilul tău. Așadar, ce ar trebui să facă parte din arsenalul oricărui creator de conținut?

Primul pas în crearea de conținut de calitate este deținerea echipamentului potrivit pentru captarea imaginilor. Deși smartphone-urile din ziua de azi pot face fotografii sau înregistra material video 4K, adesea le lipsesc opțiunile avansate oferite de camerele foto și video dedicate. Una dintre cele mai populare alegeri este DSLR-ul, care oferă o calitate ridicată a imaginii, obiective interschimbabile și o suită de setări manuale suplimentare, astfel încât să îl poți adapta la cerințele unui anumit proiect.

Acestea fiind spuse, atunci când filmezi clipuri video de înaltă calitate, vei avea nevoie de un card de memorie cu o capacitate corespunzătoare. Cardurile de memorie PRO Ultimate de la Samsung, cu capacități cuprinse între 64 GB și 512 GB, viteze de citire de până la 200 MB/s și viteze de scriere de până la 130 MB/s, îți permit să pregătești sute de fotografii și ore de înregistrări.

Pentru a îmbunătăți și mai mult calitatea înregistrărilor, merită să investești în câteva accesorii suplimentare. Trepiedele și stabilizatoarele oferă stabilitate în timp ce surprinzi fotografia perfectă, chiar și în cele mai dificile condiții. În plus, iluminarea suplimentară de la lămpile circulare sau softboxuri te ajută să iluminezi cele mai importante elemente. Acestea vor oferi fotografiilor și videoclipurilor tale un aspect profesionist care le va ajuta să iasă în evidență.

Conținutul de înaltă calitate nu se referă doar la imagine, ci și la sunet.Este dificil să înregistrezi clar dialogul și să transmiți informații cu acuratețe fără microfonul potrivit. Un sunet plin de zgomot este pur și simplu neplăcut pentru ureche, iar spectatorii își vor pierde rapid interesul. În cazul în care creezi vloguri sau conținut video simplu, o lavalieră compactă este o adiție excelentă la trusa ta de instrumente. Aceasta captează sunetul mai precis și la o calitate mai bună decât o cameră sau un smartphone și o poți lua cu tine cu ușurință atunci când călătorești. Și, dacă intenționezi să creezi podcasturi, ia în considerare investiția în microfoane cu condensator, care îți oferă calitatea sunetului unui studio profesional.

Odată ce conținutul tău a fost pregătit, va trebui să-l editezi. Fă-ți conținutul mai atrăgător pentru publicul tău, investind timp în editarea acestuia. Există multe opțiuni de software pe piață, cu plată sau gratuite, pe care le poți încerca și adapta nevoilor tale. Pentru a eficientiza procesul de pregătire a fișierelor pentru editare, profită de unitățile externe de mare viteză, cum ar fi Samsung T9, care oferă viteze de transfer de până la 2.000 MB/s. Disponibilă în configurații de 1 TB, 2 TB și 4 TB, unitatea externă Samsung T9 este compatibilă cu majoritatea dispozitivelor prin intermediul unei conexiuni USB-C, care permite transferul rapid și ușor între cameră și computer al unui număr mare de fișiere. De asemenea, este o soluție excelentă pentru stocarea copiilor de rezervă.Proiectele tale vor fi în siguranță chiar dacă echipamentul cu care lucrezi se strică.

Pe scurt, dacă vrei să creezi conținut captivant, merită să investești în accesorii și software suplimentare, de la camere, microfoane și iluminare, la carduri de memorie și SSD-uri rapide și de mare capacitate. Fiecare dintre aceste instrumente joacă un rol vital în procesul creativ, iar alegerea celor potrivite te poate ajuta să realizezi cele mai ambițioase proiecte și să produci materiale de calitate profesională, care vor atrage, cu siguranță, mai mulți urmăritori.

Agenda conferinței „Alegeri sănătoase pentru femeia matură” – soluții pentru o îmbunatățire a tranziției către menopauză

Asociația Credu, în parteneriat cu Longevity Clinic și Sphera Care organizează evenimentul „Alegeri sănătoase pentru femeia matură„.

Conferința va avea loc în data de 17 septembrie 2024, de la ora 18.00, în Sala Saphir din Hotel Marshal Garden – locație Google Maps.

Vă invităm să participați la eveniment!

Pentru înscriere, vă rugăm să accesați urmatorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJKyXtOangiZG0kDeYTmoFiQVL85bJhDCvHp7kQuJCC_pZCg/viewform

Fiecare invitat va primi un cadou – surpriză.

Atașat vă prezentăm Agenda evenimentului.

Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziție.

Despre organizatori:

Sphera Care

Echipa multidisciplinară de experți – Sphera Care reunește medici de renume din diverse specialități, precum ginecologie, dermato-estietică, patologia sânului, nutriție,cardiologie și endocrinologie, care colaborează pentru a-ți oferi un plan de tratament personalizat și complet.

Focus pe sănătatea femeii mature – Ne dedicăm în mod special nevoilor femeilor aflate la maturitate, oferind soluții inovatoare pentru gestionarea simptomelor asociate perimenopauzei, menopauzei, sănătății hormonale și prevenirea bolilor cronice.

Abordare personalizată – Fiecare pacientă beneficiază de o atenție individualizată, cu planuri de tratament care iau în considerare particularitățile stilului de viață, istoricul medical și obiectivele personale de sănătate.

Tehnologie de ultimă generație – Suntem echipați cu cele mai noi tehnologii medicale și echipamente avansate pentru diagnosticare și monitorizare.

Spațiu modern și confortabil – La Sphera Care, ne dorim ca fiecare vizită să fie o experiență plăcută și relaxantă. Fiecare detaliu al clinicii noastre este gândit pentru a oferi intimitatea și confortul de care ai nevoie în timpul consultațiilor și tratamentelor.

Suport și educație continuă – Credem în puterea informației corecte, motiv pentru care organizăm frecvent evenimente și conferințe educative dedicate sănătății femeii, pentru ca tu să fii mereu informată și să poți lua decizii informate.

Longevity Clinic

Longevity Clinic este un centru medical inovator, specializat în navigare și asistență medicală integrată, acordată de echipe multidisciplinare de specialiști cu expertiză și recunoaștere atât la nivel național, cât și internațional.

Navigatia de pacienti este parte din activitatea noastra de zi cu zi, fiind aproape atat de clientul final cat si de apartinatorii / rudele pacientilor nostri, pe tot parcursul procesului terapeutic pana la vindecare / optimizare a starii de sanatate.

Singurul navigator de pacienți acreditat în SUA, Victoria Asanache este parte din echipa Longevity Clinic.

Longevity Clinic realizează o abordare modernă și personalizată a managementului pacientului, combinând concepte clasice cu inovații în domeniul medicinei funcționale. În acest sens, se dechide un nou capitol al medicinei funcționale în România.

Longevity Clinic: echipa pluridisciplinară având genetica aplicată clinic ca element diferențiator față de alte clinici medicale.

Evenimentul este cel de al șaptelea organizat în anul 2024 de Asociația CREDU sub umbrela „Alegeri sănătoase”.

Cum aleg profesorii auxiliarele școlare: criterii esențiale de recomandare

București, 16 septembrie. Alegerea auxiliarelor școlare adecvate joacă un rol crucial în succesul educațional al elevilor. Un studiu de piață, realizat în rândul cadrelor didactice, a arătat că profesorii acordă o importanță deosebită actualității informațiilor și validității științifice atunci când recomandă părinților achiziționarea auxiliarelor.

Pentru a înțelege mai bine nevoile tuturor părților implicate, editura Art Klett a realizat un studiu de piață cuprinzător, la care au participat 2.000 de cadre didactice din diverse domenii: de la umaniste (Limba Română, Istorie, Geografie) până la științifice (Matematică, Fizică, Chimie, Informatică) și filologice (Engleză, Franceză).

“Auxiliarele școlare sunt o parte esențială a întregului proces de învățare și vin atât în sprijinul profesorilor, cât și în ajutorul elevilor în realizarea obiectivelor de învățare. La Editura Art Klett, ne concentrăm pe dezvoltarea unor resurse educaționale de cea mai înaltă calitate, care să răspundă nevoilor actuale ale școlii moderne. Astfel, în dezvoltarea fiecărui auxiliar noi ne ghidăm după câteva criterii fundamentale. Culegerile și caietele de lucru sunt create pentru a susține o învățare graduală, prin exerciții variate, adaptate nevoilor fiecărui elev. Mai mult, limbajul utilizat este ușor de înțeles, iar designul grafic este atrăgător și adecvat, pentru a capta interesul și a stârni curiozitatea elevilor.”, a declarat Zoltan Pilecki, Director General Editura Art Klett.

Concluziile studiului de piață

Profesorii au indicat următoarele aspecte ca fiind cele mai importante atunci când evaluează auxiliarele școlare: 84% consideră esențială corectitudinea științifică și actualitatea conținutului; 77% apreciază calitatea imaginilor și prezentarea conținutului; 75% au subliniat importanța clarității designului și ușurința parcurgerii de către elevi; 71% acordă atenție limbajului utilizat și 69% consideră esențială corespondența cu manualul utilizat la clasă.

Mai mult, în cadrul studiului de piață, profesorii care utilizează în mod regulat auxiliarele Editurii Art Klett și-au exprimat opiniile și preferințele cu privire la diverse aspecte ale acestor materiale didactice. Astfel, 79% dintre profesorii de matematică au apreciat claritatea designului și ușurința în parcurgerea materialelor. 87% dintre profesorii de Limba și Literatura Română au subliniat corectitudinea științifică și actualitatea conținutului caietelor pentru elevi. La rândul lor, 76% dintre profesorii de Fizică au considerat că există o bună corespondență între caietul elevului și manualul utilizat la clasă. Calitatea imaginilor și prezentarea conținutului au fost apreciate de 81% dintre profesorii de Chimie și Geografie.

Experiența profesorilor cu auxiliarele Editurii Art Klett

Manualele școlare și auxiliarele editurii Art Klett au ca obiectiv esențial asigurarea unei educații de calitate. Realizate de o echipă de profesioniști, aceste materiale facilitează structura și organizarea procesului de învățare, oferă suport atât elevilor, cât și profesorilor și contribuie la îmbunătățirea continuă a metodelor și strategiilor didactice”, spune Marius Perianu, vicepreședinte al Societății de Științe Matematice din România, președinte al Filialei Olt SSMR și redactor-șef adjunct al Gazetei Matematice.

Textul ales la lectură provoacă elevii la discuții și dezbateri. Exerciții variate și de dificultăți diferite în cea de-a doua parte, cea de limbă. Structurarea temei de redactare, după formatul manualului, ajută elevii să fixeze elementele cele mai importante care trebuie surprinse în caracterizarea unui personaj”, spune Mădălina P., profesor de Limba și Literatura Română, din Hunedoara.

Exercițiile de gramatică ajută la o mai bună însușire a structurilor gramaticale. Exercițiile de vocabular sunt variate și contribuie la consolidarea vocabularului. Exercițiile de reading oferă informații extra care ajută la îmbogățirea cunoștințelor generale”, considerăElena B., profesor de limba Engleză, din Neamț.

Auxiliare școlare: Instrumente esențiale pentru un învățământ eficient

Auxiliarele școlare sunt resurse esențiale pe care profesorii le folosesc pentru a completa informațiile din manualele școlare. Aceste resurse vin în diverse forme pentru a fi cât mai utile în activitatea de la clasă:

  • Caietul elevului ajută la aprofundarea noțiunilor și strategiilor specifice fiecărei discipline, este o resursă pe care o folosesc elevii pentru a-și completa cunoștințele noi dobândite în clasă.
  • Culegerile pun la dispoziția elevilor o sinteză completă a teoriei și exerciții variate grupate pe diferite niveluri de dificultate pentru a ajuta elevii să obțină performanță.
  • Atlasul reprezintă un suport didactic deosebit de util la ore. Un Atlas dedicat unei discipline devine absolut obligatoriu la clasă și acasă, pentru că oferă atât suport grafic actualizat și adaptat noilor cerințe ale curriculumului școlar, cât și conținuturi suplimentare, necesare dezvoltării unei „culturi științifice“ solide.

****

Art Klett este o editură de carte educațională de referință în România, oferind manuale și auxiliare pentru toate disciplinele școlare, de la clasa 0 până la clasa a XII-a. Proiectul Manuale digitale Art Klett s-a numărat printre primele din România, oferind în prezent structura cu cele mai performante și mai atractive produse de acest tip din mediul școlar. Manualele sunt recomandate de educatori, învățători și profesori de pretutindeni ca cea mai bună soluție pentru educație de înaltă calitate și îndeplinesc criteriile de excelență la nivel european și sunt realizate de autori cu renume și experiență la clasă.

Acer prezintă tableta Iconia X12 AMOLED pentru divertisment și productivitate în deplasare

  • Noua tabletă Acer Iconia X12 dispune de un ecran AMOLED de 12,6 inci, 2.5K la 60 Hz și luminozitate de 400 nits pentru culori vibrante și imagini de înaltă calitate, însoțite de patru difuzoare stereo pentru experiențe imersive
  • Echipată cu instrumente de amplificare a productivității și creativității, stylus opțional[1]și tastatură Bluetooth detașabilă, plus o husă care servește de asemenea și ca suport multi-unghi pentru utilitate sporită
  • Etalează performanțe excelente asigurate de procesorul MediaTek Helio G99 și de compatibilitatea cu cele mai recente aplicații, jocuri și funcții ale sistemului de operare Android 14
  • Un dispozitiv ideal pentru a surprinde fiecare moment, cu camera principală și cea secundară cu rezoluții ridicate, însoțite de un design subțire și ușor și de un acumulator de 10.000 mAh cu capacitate de încărcare rapidă

Acer a prezentat în cadrul IFA 2024 noua Iconia X12 (X12-11), o tabletă cu afișaj AMOLED concepută pentru a spori productivitatea și experiențele de divertisment. Utilizatorii pot exploata la maximum funcționalitatea split-screen pentru lucru, contrastul ridicat al culorilor pentru conținut și cadrele fluide atunci când se joacă pe panoul AMOLED amplu de 12,6 inci (2560X1600) cu o rată de reîmprospătare rapidă de 60 Hz și o luminozitate de 400 nits. Acer Iconia X12 este, de asemenea, echipată cu patru difuzoare stereo pentru un sunet bogat și imersiv.

Utilitatea tabletei este îmbunătățită și mai mult cu o serie de accesorii care sporesc productivitatea și creativitatea, inclusiv o opțiune pentru un stylus din aluminiu, o husă cu un slot pentru stylus și un suport reglabil cu unghiuri multiple, plus o tastatură Bluetooth detașabilă cu trackpad pentru opțiuni suplimentare de tastare/scrolling. Iconia X12 dispune de asemenea de o cameră frontală de 8 MP și de o cameră principală de 13 MP cu bliț și autofocus pentru apeluri video excelente și captare de imagini cu o reproducere fidelă a culorilor. Tableta rulează Android 14 și este echipată cu un procesor MediaTek Helio G99, construit pe baza unui cip de 6 nm extrem de eficient pentru a permite afișarea rapidă, streaming-ul fără probleme și conectivitatea fiabilă.

Dispozitivul beneficiază de un șasiu sofisticat, dar durabil, din aliaj de aluminiu subțire și ușor, care cântărește doar 600 g, are o grosime de 6,7 mm și este înveșmântat într-o cromatică negru-olivină. Împreună cu capacitatea acumulatorului de 10.000 mAh și capabilitatea de încărcare rapidă, Iconia X12 este un companion digital convenabil și la modă, care poate fi transportat și utilizat cu ușurință.

Cu 8 GB de memorie RAM LPDDR4X, cu până la 256 GB de stocare eMMC și un slot microSD de până la 1 TB, Iconia X12 menține performanțe cu răspuns rapid și oferă spațiu de memorie din belșug pentru stocarea fișierelor și datelor. De asemenea, acceptă Wi-Fi 5, GPS, Bluetooth 5.2 și USB Type-C pentru o conectivitate fiabilă.

Specificații

NumeAcer Iconia X12
ModelX12-11
Sistem de operareAndroid 14 OS
ProcesorMediaTek Helio G99 Octa-Core
Memorie8 GB LPDDR4X
Stocare128 GB/ 256 GB UFSmicroSD™ capacitate de până la 1 TB
Ecran12.6” AMOLED (2560X1600), 60 Hz, luminozitate 400 nits, in-cell touch module
Audio4x 1W stereo speaker
CameraFata: 8 MPSpate: 13 MP cu flash, autofocus
Porturi USB Type-C port, microSD slot, earphone jack
Baterie10, 000 mAh (3.8 V), suportă încărcarea rapidă
Wireless și ConectivitateWi-Fi 5, dual-band 2.4 G/ 5 G, GPS, Bluetooth 5.2
Dimensiuni și greutate283.2 (W) x 186.6 (D) x 6.7 (H) mmGrutate: 600 g

Preț și disponibilitate

Acer Iconia X12 (X12-11) va fi disponibilă în EMEA din luna ianuarie 2025, începând cu 369 Eur.

Specificațiile exacte, prețurile și disponibilitatea vor varia în funcție de regiune. Pentru a afla mai multe despre disponibilitatea, specificațiile produselor și prețurile pe anumite piețe, vă rugăm să contactați cel mai apropiat birou Acer prin www.acer.com

Vizitați Acer Media Center pentru imagini și specificații ale produselor, sau vizitați next@acer Press Room pentru a vedea toate anunțurile.

Doclandia.ro anunță parteneriatul cu clinicile Cronos Med pentru consultații virtuale de top

București, 5 septembrie 2024 — Doclandia.ro, cea mai mare platformă de telemedicină din România, este încântată să anunțe un parteneriat strategic cu Cronos Med, rețeaua de clinici de chirurgie și dermatologie estetică fondată de renumitul Dr. Constantin Stan, cu peste 30 de ani de experiență în domeniul chirurgiei estetice. Acest parteneriat oferă pacienților acces rapid și facil la consultații virtuale de specialitate, direct prin platforma securizată Doclandia.ro.

Începând de astăzi, pacienții Cronos Med și utilizatorii  Doclandia.ro vor putea beneficia de consultații online, eliminând necesitatea deplasărilor atunci când pacientul locuiește în alt oraș, în străinătate, sau pur și simplu programul nu îi permite deplasarea. Prin accesarea platformei securizate de telemedicină Doclandia.ro, pacienții pot discuta cu specialiștii Cronos Med în timp real, de oriunde s-ar afla,atât din România cât și de oriunde din lume, folosind doar un telefon mobil sau o tablet cu conexiune la internet.

„Acest parteneriat reprezintă un pas major în direcția modernizării serviciilor de sănătate, aducând beneficii considerabile pentru pacienții noștri,” a declarat Bogdan Drugă, CEO Cronos Med. „Consultațiile virtuale nu doar că economisesc timp, dar oferă șic onfortul necesar pentru pacienții care au nevoie de recomandări, și care ocazional nu pot fi prezenți fizic într-una dintre clinicile noastre.”

„Suntem mândri să colaborăm cu Cronos Med și să le oferim pacienților acces la interacțiunea cu medici de top din domeniul dermatologiei, chirurgiei și medicinei regenerative, prin intermediul platformei noastre de telemedicină,” a adăugat Tiboc Matei reprezentantul Doclandia.ro. „Acest parteneriat subliniază angajamentul nostru de a facilita accesul la servicii medicale de înaltă calitate pentru toți utilizatorii noștri.”

Pacienții care doresc să beneficieze de consultații virtuale la Cronos Med pot accesa platforma Doclandia.ro și pot rezerva o consultație prin intermediul link-ului dedicat: Doclandia.ro/cronos-med, fiind asistați apoi de echipa de Call Center Cronos Med.

Pentru mai multe informații despre parteneriat și despre serviciile oferite, vizitați Doclandia.ro și Cronos Med.

Despre Doclandia.ro: Doclandia.ro este cea mai mare platformă de telemedicină din România, oferind acces la o gamă largă de specialități medicale prin consultații online. Platforma asigură o comunicare sigură și eficientă între medici și pacienți, facilitând accesul la îngrijiri medicale de calitate, de oriunde.

Despre Cronos Med: Cronos Med este rețeaua de clinici de chirurgie, dermatologie estetică și medicină regenerativă fondată cu peste 30 de ani în urmă de către Dr. Constantin Stan, medic primar Chirurgie Estetică, Plastică și Reconstructivă, expert recunoscut în domeniul său la nivel internațional. Cu un spital și clinici în București, Bacău, Brașov, Constanța, Iași și Timișoara, Cronos Med oferă o gamă variată de servicii, punând accent pe siguranța actului medical și satisfacția pacienților.

Studiu Orbit: Cercetările dezvăluie modalitățile preferate ale generației Z de a elimina micro stresul de zi cu zi

74% dintre respondenții din generația Z și tinerii mileniali experimentează cel puțin o dată pe zi un episod de micro stres

București, 4 septembrie 2024

Un studiu recent realizat de Orbit alături de Reveal Marketing Research cu privire la micile stresuri care afectează viața de zi cu zi arată că 74% dintre reprezentanții generației Z și tinerii mileniali se confruntă cu micro stresuri cel puțin o dată pe zi. Pornind de la rezultatele neașteptate, Orbit își propune să ajute tinerii să descopere modalități distractive și neconvenționale prin care pot gestiona eficient micro stresurile.

Micro stresul este definit ca o mică explozie de stres care poate apărea în orice moment al zilei. La prima vedere, acestea pot părea neînsemnate, dar atunci când se adună, pot afecta starea generală de bine a unei persoane. Exemple de astfel de micro stresuri pot include: întârzierea la o programare, statul prea mult timp în trafic sau o mică discuție în familie.

Studiile științifice ne arată și motivele pentru care nu ar trebui să neglijăm microstresorii. Aceștia au un efect, în timp, comparabil cu evenimentele majore de viață și pot contribui semnificativ la deteriorarea sănătății mintale.

Cu aceste îngrijorări planând asupra multor tineri din noua generație, majoritatea sunt de părere că „timpul pentru mine” reprezintă un remediu esențial în gestionarea stresului. De aceea, Orbit încurajează tinerii să-și ia un moment de liniște oricând simt nevoia și lansează Chewtopia, o campanie de educare prin care își propune să ajute tinerii să gestioneze micro stresurile cotidiene.

În comparație cu generațiile mai în vârstă din prezent, generația Z este mai predispusă să raporteze că se confruntă cu emoții negative, cum ar fi stresul, anxietatea și singurătatea. Rezultatele studiului au arătat că 74% dintre respondenți experimentează cel puțin o dată pe zi un episod de micro stres.  Acest moment apare în mod obișnuit la locul de muncă (39%), după programul de lucru/școală/universitate (29%) sau acasă înainte de programul de lucru/școală/universitate (23%).

În majoritatea cazurilor (73%), tinerii au menționat că le ia până la o oră să revină la o stare calmă după un episod de micro stres, iar printre metodele pe care le preferă pentru a combate aceste stări, cercetarea arată că majoritatea aleg să meargă la o plimbare în aer liber (38%), 34% se uită la televizor, iar 28% se distanțează de persoanele care le cauzează stres. Mestecatul de gumă se enumeră și el printre metodele alese de tineri pentru combaterea stresului, 25% dintre aceștia alegând mestecatul de gumă în acest scop.

Ioana Podina, Dr. psiholog: „Rezultatele studiului Orbit & Reveal Marketing Research arată că tinerii aleg în mod natural strategii care să le ofere o rutină plăcută, ce îi relaxează și le induce o stare de calm. Plimbarea în aer liber stimulează eliberarea de endorfine, neurotransmițitori asociați stării de bine. Mestecatul de gumă nu este doar o activitate mecanică; cercetările sugerează că poate îmbunătăți atenția și concentrarea, acționând ca o strategie de gestionare a stresului de moment. Consumul moderat de conținut media, cum ar fi vizionarea televizorului, poate servi drept o distragere benefică, atâta timp cât nu devine o metodă  de evitare a problemelor. În final, îndepărtarea de persoanele care contribuie la stres este recomandabilă și ea. Aceasta poate ajuta la stabilirea unor limite sănătoase și la protejarea spațiului personal, fiind o strategie sănătoasă atâta timp cât nu servește și ea ca metodă de evitare a problemelor. Însă, nu înlocuiește necesitatea de a confrunta persoanele toxice, când situația o impune.

Acestor strategii li se poate poate adăuga o schimbare de optică, privind (micro)stresorii ca pe o provocare, nu ca pe un factor de stres, și asociind, pe cât posibil, ceva plăcut acestora (de exemplu, citind în timpul navetei). Acest simplu exercițiu de schimbare de perspectivă nu doar că modifică biochimia stresului, reducând secreția de cortizol – hormonul stresului, ci și percepția asupra stresorului însuși. Stresorul nu mai este stresor dacă nu îl privim ca atare!”

Generația Z este reprezentată de tineri care acceptă că uneori este normal să nu te simți în regulă. Aceștia se străduiesc să-și protejeze starea de bine în fiecare zi, prioritizând sănătatea lor mintală și exprimându-și deschis nevoile emoționale către ceilalți. Ei nu caută perfecțiunea, ci doar modalități simple de a se simți mai bine în legătură cu ei înșiși.

79% dintre respondenți sunt conștienți de importanța timpului personal și prioritizează acest aspect. Principalele motive pentru care aleg să acorde prioritate „timpului pentru mine” sunt faptul că îi ajută să se relaxeze (56%), le permite să se deconecteze (44%) și să-și încarce bateriile sociale (42%).

Orbit încurajează tinerii să ia o pauză de la ritmul alert al vieții de zi cu zi și să aloce timp micilor momente de bucurie care vin la pachet cu timpul acordat în exclusivitate ție, pentru a te recentra și a face față provocărilor zilnice.

*Studiul comandat de brandul Orbit a fost realizat de Reveal Marketing Research în ianuarie 2024 pe un eșantion de 511 respondenți din România, rezidenți urbani cu acces la internet, toți studenți sau angajați, în intervalul de vârstă al grupului Gen Z.

Despre compania Mars

Mars este o afacere de familie începută în urmă cu mai bine de 100 de ani. Această independență oferă companiei libertatea și oportunitatea de a gândi în contextul unor generații întregi, nu doar în cadrul unor lucruri punctuale, astfel încât să poată investi în viitorul pe termen lung al acesteia. Ambițiile îndrăznețe sunt susținute de acțiunile celor 115 000 de asociați din 80 de țări. De asemenea, Mars s-a impus de mult timp ca o companie care oferă șanse egale pentru toți și încurajează alte companii să creeze medii incluzive și să ia măsuri împreună pentru a ajuta femeile de pretutindeni să-și atingă atingă potențialul. Mai multe despre companie puteți găsi pe https://www.mars.com/.

PENNY România deschide un nou magazin în Chiajna, județul Ilfov

PENNY România își continuă expansiunea și anunță deschiderea magazinului cu numărul 380 în Chiajna, pe strada Serg. Ilie Petre, nr. 87, județul Ilfov. Din data de 4 septembrie, locuitorii din Chiajna sunt invitați să descopere noul magazin PENNY, amplasat în centrul comercial Chiajna Shopping Center. Această deschidere marchează al patrulea magazin PENNY din oraș și subliniază astfel evoluția strategică a brandului în România.

Noul magazin dispune de o suprafață de vânzare de 882,70 mp, iar programul de funcționare este de luni până sâmbătă între orele 7:30 – 22:00, iar duminică între 8:00 – 21:00.

Experiența îmbunătățită de cumpărături din noul magazin PENNY pune în valoare angajamentul companiei pentru extinderea portofoliului de produse 3RO – produse autentic românești, provenite, procesate și ambalate în România. Clienții găsesc în magazin o zonă extinsă pentru produse proaspete și mărci proprii, cu o semnalizare clară a promoțiilor și categoriilor de produse esențiale. În plus, noul magazin PENNY din Chiajna, județul Ilfov, oferă soluții convenabile pentru stilul de viață dinamic al clienților, inclusiv o gamă variată de produse ready to eat, semipreparate, precum și opțiuni refrigerate sau congelate.

PENNY Punct subliniază direcția strategică de dezvoltare a PENNY Market în România, bazându-se pe șapte piloni esențiali: experiență îmbunătățită în magazine, expansiune, produse românești, oameni, digitalizare, sustenabilitate și comunicare integrată.

Despre PENNY

PENNY este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 380 de magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din 7.300 de angajați.

PENNY se află printre organizațiile de top care au primit titulatura de Angajator de Top (Top Employer) 2024 în România. Certificarea de Angajator de Top reflectă grija și angajamentul pentru echipă și performanțele în practicile de resurse umane.

Pentru mai multe detalii despre companie, accesați website-ul oficial https://www.penny.ro/.

Contact presă

Irina Butnaru, Head of Corporate Communications, PENNY | REWE România, presa@penny.ro

Kingston anunţă noul SSD NV3 PCIe 4.0 NVMe

  • SSD Gen 4×4 NVMe PCIe
  • Performanță substanțială și upgrade accesibil la capacitate ridicată

Bucureşti, România – 3 Septembrie 2024 – Kingston Digital Europe Co LLP, o companie din domeniul memoriilor flash afiliată la Kingston Technology Company, Inc., lider mondial în domeniul produselor și al soluțiilor tehnologice de stocare, a anunțat astăzi disponibilitatea pe piață a SSD-ului NV3 PCIe 4.0 NVMe, destinat utilizatorilor care doresc performanța 4×4 NVMe PCIe la capacitate ridicată într-un format de dimensiuni compacte.

SSD-ul Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe este o soluție de stocare robustă de generație viitoare, bazată pe un controler Gen 4×4 NVMe. Kingston NV3 oferă viteze de citire/scriere de până la 6.000/5.000 MB/s¹, sporind viteza sistemului și permițându-i să gestioneze o varietate de sarcini, de la editare la jocuri. Unitatea optimizează performanța sistemului și oferă valoare fără compromisuri. Designul său M.2 2280 (22 x 80 mm) compact, cu o singură față, permite o extindere a stocări cu până la 4 TB2,5 păstrând spațiu disponibil pentru alte componente. Ca soluție de stocare rentabilă, NV3 este ideal pentru creatorii de conținut și jucătorii dornici să își îmbunătățească performanța PC-ului.

„Suntem încântați să îmbunătățim experiența utilizatorului cu succesorul de ultimă generație, modelul NV3”, a declarat Tony Hollingsbee, business manager responsabil cu SSD-urile la Kingston EMEA  „Fie că faceți upgrade ca urmare a cerințelor tehnice tot mai ridicate ale lucrului de acasă sau construiți un PC nou pentru jocuri, NV3 este proiectat să ofere viteză și fiabilitate la un preț atractiv.”

Disponibil în capacități de la 500 GB la 4TB, NV3 oferă tot spațiul de care au nevoie utilizatorii pentru aplicații, documente, fotografii, videoclipuri, jocuri și multe altele. NV3 include și 1 an de utilizare gratuită a software-ului Acronis® True Image pentru Kingston, precum și aplicația Kingston SSD Manager, permițând utilizatorilor să monitorizeze starea unității și utilizarea discului, să actualizeze firmware-ul unității și să șteargă în mod securizat date.

Caracteristici și specificații ale SSD-ului NV3 PCIe 4.0 NVMe:

  • Format: 2 2280
  • Interfață: PCIe 4.0 x4 NVMe
  • Capacități2: 500 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB5
  • Citire/scriere secvențială1:
    • 500 GB – 5.000/3.000 MB/s
    • 1 TB – 6.000/4.000 MB/s
    • 2 TB – 6.000/5.000 MB/s
    • 4 TB – 6.000/5.000 MB/s
  • NAND: 3D
  • Anduranță (total octeți scriși)3:
    • 500 GB – 160 TB
    • 1 TB – 320 TB
    • 2 TB – 640 TB
    • 4 TB – 1280 TB
  • Temperatura de stocare: -40°C~85°C
  • Temperatura de funcționare: 0°C~70°C
  • Dimensiuni: 22 mm x 80 mm x 2,3 mm
  • Greutate: 7 g (toate capacitățile)
  • Vibrații în afara funcționării: 20 G (20-1000 Hz)
  • MTBF: 000.000 de ore
  • Garanție/asistență4: Garanție limitată de 3 ani cu suport tehnic gratuit

Această unitate SSD este concepută pentru a fi utilizată în sarcini de lucru pentru computere desktop și notebook și nu este destinată mediilor de servere.

1 Pe baza performanțelor cu setările standard, utilizând o placă de bază PCIe 4.0. Viteza poate varia în funcție de hardware-ul, software-ul și utilizarea gazdei.

2 O parte din capacitatea menționată pe un dispozitiv de stocare flash este utilizată pentru formatare și alte funcții și, prin urmare, nu este disponibilă pentru stocarea datelor. Prin urmare, capacitatea reală disponibilă pentru stocarea datelor este mai mică decât cea menționată pe produse. Pentru mai multe informații, a se vedea Ghidul de memorie flash Kingston la adresa kingston.com/flashguide.

3 Totalul de octeți scriși (TBW) este derivat din sarcina de lucru pentru client JEDEC (JESD219A).

4 Garanție limitată bazată pe 3 ani sau pe „Procentul de utilizare” („Percentage Used”), care se poate identifica folosind Kingston SSD Manager (Kingston.com/ SSDManager). Pentru SSD-urile NVMe, un produs nou nefolosit va afișa o valoare a procentului de utilizare de 0, în timp ce un produs care atinge limita de garanție va afișa o valoare a procentului de utilizare mai mare sau egală cu o sută (100). Pentru detalii, a se vedea Kingston.com/wa.

5 Capacitatea de 4 TB se lansează în trimestrul 4 din 2024