Arhiva zilei de 2 februarie 2017

Românii au acces la un nou brand de telefoane: Modelele americanilor de la Blu, distribuite oficial de Quickmobile

București, 2 februarie 2017: Quickmobile, cel mai mare specialist in tehnologie din România, aduce pe piața locală brandul de smartphone-uri Blu, în calitate de distribuitor oficial autorizat.  Modelele producătorului american pot fi achiziționate începând cu această lună, la prețuri cuprinse între 129,9 de lei și 1.919 lei.

Smartphone-urile Blu, cunoscute în rândul utilizatorilor de peste ocean, sunt disponibile într-o gamă variată de caracteristici tehnice și culori.

Vârful de gamă al brandului american, Blu Pure XR este disponibil în varianta de 64 GB memorie internă. La fel ca și în cazul celorlalte modele de smartphone-uri produse de Blu, sistemul de operare este Android. Telefonul este însoțit de o cameră principală de 16 MP, una secundară de 8 MP si bateria de 3000 mAh. În ceea ce privește hardware-ul, modelul Pure XR integrează un chipset Helio P10 şi 4 GB memorie RAM.

Totodată, în oferta producăturului se numără şi modelul Blu Joy, telefon ideal pentru seniori. Terminalul este dual sim, cu un display de 2,4 inch şi buton SOS în cazul situaţiilor de urgenţă. Acesta este listat pe Quickmobile cu preţul de 129,9 de lei.

„Utilizatorii din România sunt pasionați de tehnologie și de diversitate, iar Quickmobile are mereu grijă să le ofere cele mai noi produse disponibile la nivel global. Blu este un brand bine cunoscut în Statele Unite, apreciat pentru fiabilitate, tehnologie şi raportul excelent calitate-preţ. Cu siguranță vor fi bine primite şi în rândul utilizatorilor români”, a declarat Tudor Țiboc, General Manager Quickmobile.

Blu Products este o companie producătoare de telefoane mobile din America, fondată în 2009, cu sediul în Miami, Florida. Modelele producătorului american au fost introduse în oferta Quickmobile anul acesta. Din 2009 până în prezent, compania a vândut peste 50 de milioane de dispozitive, sub sloganul „We have  a BLU for you”.

BenQ este Nr. 1 pe piaţa de videoproiectoare din România, cu cele mai multe unităţi vândute în trimestrul patru și pe întreg anul 2016

Nr. 1 în trimestrul patru, cu o cotă de piaţă de 35.4% din totalul unităţilor vândute

Nr. 1 pentru segmentele FullHD 1080p (52%), SVGA (49%) şi XGA (25%)

Nr. 1 pe segmentele corporate şi instituţional, cu o cotă de piaţă de 39% şi respectiv 36%

 

București, România, Februarie 2017: BenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovaţii în domeniul soluțiilor de imagine și lider global pe piaţa de videoproiectoare cu tehnologie DLP®, a încheiat trimestrul patru din 2016 ca lider de piață în România, cu cele mai multe unităţi vândute pe segmentul de videoproiectoare. Potrivit datelor furnizate de Future Source Consulting, BenQ a obţinut o cotă de piaţă de peste 35,4% din totalul unităţilor vândute pe România. Analizând evoluţia vânzărilor BenQ în 2016, pe piaţa de videoproiectoare din România, în trimestrul patru se observă o creştere constantă a numărului de unităţi vândute, cu 31% mai mult faţă de trimestrul trei şi cu 85% mai mult faţă de trimestrul doi. Această evoluție confirmă asteptările BenQ, demonstrând o piață matură ce pune din ce în ce mai mult accentul pe produse de calitate.

 

Observăm un interes sporit al consumatorilor pentru segmentul de videoproiectoare FullHD 1080p, o gamă de produse unde vânzările totale pe piaţa din România în 2016 au crescut puternic, având un avans de 140% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent,  a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România. “Această tendinţă de creştere a pieţei de videoproiectoare se va păstra şi pentru 2017, mai ales datorită modelelor FullHD și WXGA destinate segmentelor Home Cinema și Business. Conectivitatea multiplă, conexiunile WiFi direct din dispozitivele smart, dar şi interactivitatea cu pen sau touch, pentru segmentele de educaţie şi business, vor influenţa şi ele vânzările din 2017.

 

Tot în trimestrul patru din 2016, din punctul de vedere al domeniului de utilizare, BenQ a fost lider pe segmentele de piață corporate și instituţional, cu o cotă de 39% şi respectiv 36%.

Din perspectiva evoluţiei vânzărilor BenQ în această perioadă, segmentul cu cele mai mari creșteri este cel al videoproiectoarelor FullHD, unde compania a vândut de trei ori mai multe unități față de aceeași parioadă a anului trecut. Dintre acestea, cele mai bine vândute unităţi au fost modelele TH670/TH670S, TH681+ şi MH530, serii noi de videoproiectoare, capabile să ofere o luminozitate de 3000-3200AL şi un un raport preț/performanţă foarte bun.

 

O analiză în detaliu a trimestrului patru 2016, ce determină poziționarea companiei în funcție de specificațiile căutate de clienți, situează BenQ ca nr.1, cu o cotă de piață ce variază în funcție de rezoluția şi luminozitatea videoproiectoarelor.

  • Din punct de vedere al rezoluţiei: BenQ a avut o cotă de piaţă de 52% pentru Full HD 1080p, 25% pentru XGA şi 49% pentru SVGA;
  • Din punct de vedere al luminozitații: 40% pe segmentul 3000-3500ANSI Lumeni, 61% pentru 4000-4500ANSI Lumeni și 27% pentru 6000-6999ANSI Lumeni.

La capitolul luminozitate mare, unele dintre cele mai bine vândute videoproiectoare de pe piaţă au fost modelele din gama ProAV, precum MH741, SH922 şi SU931. Acestea oferă clientului luminozități de peste 4000ANSI Lumeni şi rezoluţii FHD/WUXGA.

 

Într-o piaţă competitivă ce a înregistrat o creştere de aproximativ 15%, de la 20.471 unităţi în 2015 la 23.510 unităţi în 2016, BenQ a reuşit să vândă cele mai multe videoproiectoare, ocupând locul 1 cu o cotă de 33,11%.