Importanta ferestrelor intr-o locuinta

O fereastra a devenit mult mai mult decat ce reprezenta acum zeci de ani. Datorita dezvoltarii industriei si apartia noilor inovatii in fiecare zi ferestrele au devenit si ele mai complexe si mai importante pentru o locuinta.

Geamurile termopane, probabil cele mai utilizate au reprezenta un nou pas in izolarea termica si fonica a unei locuinte. Totodata geamurile in sine sunt concepute pentru a proteja interiorul unei incinte de lumina puternica de afara, adica de razele ultraviolete, permitand intrarea in camera doar a luminii benefice organismului nostru.

Si celelalte piese din componenta unei ferestre sunt insa la fel de importante. Tamplaria din pvc si mai ales feronerie mobila. Aceasta se refera la sistemele prin care sunt imbinate intre ele ferestrele si prinderea acestora de ziduri in unele cazuri. Sunt realizate cu precadere din metale concepute pentru a rezista sarcinilor mecanice indelungate si conditiilor meteorologice pe toata perioada anului. Cat de neplacut ar fi sa ne trezim dimineata si sa nu mai putem deschide fereastra pentru a aerisi o camera sa sa ne ramana fereastra blocata sau sa deschidem geamurile cu greutate. Trebuie asadar sa ne asiguram ca sunt folosite piese de calitate inca de la instalarea unei ferestre sau sa ne procuram noi cele necesare, alegand doar ce este mai bun.

Un alt material folositor, putem spune tot pentru izolatie in diverse tipuri de cladiri si amenajari este fibra de sticla. Acest material se gaseste in magazine sub forma de rulouri incolore si uneori armat cu polister. Este ideal pentru acoperisuri, sere sau hale datorita usurintei de utilizare si aspectului practic. Este folosit de foarte multi fermieri de la noi din tara din zonele unde se gasesc multe sere deoarece pare sa fie o alegere mai buna decat alte materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *