Tu cand schimbi anvelopele la masina?

Din momentul in care iti achizitionezi o masina o importanta deosebita trebuie sa acorzi anvelopelor deoarece acestea stabilesc intr-o oarecare masura gradul de siguranta al masinii tale. Avand in vedere acest lucru, iata doar cateva dintre cele mai populare semne care te anunta ca trebuie sa achizitionezi un set nou de anvelope.
Pentru a putea rula cu autovehiculul in conditii de siguranta presiunea anvelopelor este un criteriu foarte important pe care nu trebuie sa il ignori niciodata. In momentul in care anvelopele pe care le utilizezi au pierderi constante de presiune, atunci este clar ca trebuie sa achizitionezi cat mai repede un set de anvelope vara.

Chiar daca nu rulezi mult masina la un moment dat tot va trebui sa schimbi anvelopelor deoarece si acestea au o durata de utilizare. Care este aceasta? Daca ne referim la ani, aproximativ 10 ani este durata de utilizare a unor anvelope cu conditia ca acestea sa fie in stare optima de utilizare pe parcursul acestor ani. In cazul in care masina este utilizata foarte intens, atunci durata de utilizare a anvelopelor nu mai trebuie calculata in functie de ani ci in functie de gradul de uzura al benzii de rulare. In momentul in care suprafata acestei benzi depaseste limita legala de uzura atunci acestea trebuie inlocuite cat mai repede cu putinta.

Deteriorarea vizibila a anvelopelor precum si prezenta gaurilor pe suprafata acestora este un alt semnal de alarma pe care nu trebuie sa il ignori deoarece este vorba despre siguranta ta precum si a celorlalti participanti la trafic.

Zgomotul mult prea puternic produs de catre anvelope in timpul rularii autovehiculului precum si jocul acestora este de asemenea un semnal de alarma care te anunta ca trebuie sa schimbi anvelopele cat mai repede cu putinta.
Acestea sunt in concluzie cele mai populare semnale de alarma pe care nu trebuie sa le ignori in momentul in care apar. Siguranta rutiera a ta precum si a celorlalti participanti la trafic este mult prea importanta pentru a ignora semnalele de alarma care te anunta ca in cel mai scurt timp posibil trebuie sa schimbi anvelopele vechi cu unele noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *