Arhiva lunii septembrie 2021

Samsung Electronics prezintă o viziune a cipurilor neuromorfe inspirată din conexiunile creierului uman

Împreună cu cercetătorii de la Harvard, Samsung introduce o nouă abordare a ingineriei inverse a creierului pe un cip de memorie, într-o lucrare științifică publicată în Nature Electronics

București, România – 28 septembrie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd., lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a împărtășit o nouă perspectivă care duce lumea cu un pas mai aproape de realizarea cipurilor neuromorfe, care pot imita mult mai bine creierul.

Concepută de inginerii și cercetătorii de la Samsung și de la Universitatea Harvard, această perspectivă a fost subiectul unei lucrări științifice, intitulată Neuromorphic electronics based on copying and pasting the brain și publicată în Nature Electronics. Donhee Ham, partener al Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) și profesor al Universității Harvard, profesorul Hongkun Park al Universității Harvard, Sungwoo Hwang, președinte și CEO al Samsung SDS și fost șef al SAIT și Kinam Kim, vicepreședinte și CEO al Samsung Electronics sunt autorii acestei cercetări.

Esența viziunii propuse de acești autori este descrisă cel mai bine prin cele două cuvinte, „copy” și „paste”. Lucrarea descrie o modalitate de a copia harta conexiunilor neuronale a creierului, utilizând o matrice de nanoelectrozi descoperită și dezvoltată de Dr. Ham și Dr. Park și de a o lipi pe o rețea tridimensională cu densitate ridicată de memorii în stare solidă, tehnologie pentru care Samsung a fost lider mondial.

Prin această abordare de copiere și lipire, autorii intenționează să creeze un cip de memorie care să aproximeze trăsăturile unice de calcul ale creierului – putere redusă, învățare ușoară, adaptare la mediu și chiar autonomie și cunoaștere – care nu au fost la îndemâna tehnologiei actuale.

Creierul este alcătuit dintr-un număr mare de neuroni, iar harta lor de cablare este responsabilă pentru funcțiile creierului. Astfel, cunoașterea hărții este cheia inversării ingineriei creierului.

Lansat în anii 1980, obiectivul inițial al ingineriei neuromorfe a fost acela de a imita o astfel de structură și funcție a rețelelor neuronale pe un cip de siliciu, însă acest lucru s-a dovedit a fi dificil de realizat, deoarece, chiar și în ziua de azi, se cunoaște prea puțin despre modul în care sunt conectați numărul mare de neuroni pentru a crea funcțiile superioare ale creierului. Astfel, scopul ingineriei neuromorfe a fost facilitat mai degrabă de proiectarea unui cip „inspirat” de creier, decât de imitarea lui riguroasă.

Această lucrare sugerează o modalitate de a reveni la obiectivul neuromorf original al ingineriei inverse a creierului. Matricea de nanoelectrozi poate intra efectiv într-un număr mare de neuroni, astfel încât să poată înregistra semnalele lor electrice cu sensibilitate ridicată. Aceste înregistrări intracelulare masiv paralele informează harta cablării neuronale, indicând locul în care neuronii se conectează între ei și intensitatea acestor conexiuni. Prin urmare, din aceste înregistrări revelatoare, harta cablării neuronale poate fi extrasă sau „copiată”.

Harta neuronală copiată poate fi apoi „lipită” într-o rețea de memorii nevolatile – precum memoriile comerciale de tip flash care sunt utilizate în viața noastră de zi cu zi ca unități de stocare fizice (SSD) sau memorii „noi”, precum memorii rezistive cu acces aleatoriu (RRAM) – prin programarea fiecărei memorii astfel încât conductanța sa să reprezinte puterea fiecărei conexiuni neuronale din harta copiată.

Lucrarea științifică merge mai departe și sugerează o strategie de a lipi rapid harta cablării neuronale pe o rețea de memorie. O rețea de memorii nevolatile special concepută pentru a învăța și exprima harta conexiunii neuronale, atunci când este condusă direct de semnalele înregistrate intracelular. Aceasta este o schemă care descarcă direct harta conexiunii neuronale a creierului pe cipul de memorie.

Deoarece creierul uman are aproximativ 100 de miliarde de neuroni și de aproximativ o mie de ori mai multe conexiuni sinaptice, cipul neuromorf final va permite 100 de trilioane de memorii. Integrarea unui număr atât de mare de memorii pe un singur cip ar fi posibilă prin integrarea 3D a memoriei, tehnologie proiectată de Samsung care a deschis o nouă eră în industria stocării de memorie.

Profitând de experiența sa de lider în fabricarea cipurilor, Samsung intenționează să își continue cercetările în ingineria neuromorfă, pentru a extinde conducerea Samsung în domeniul semiconductoarelor AI de generație următoare.

„Viziunea pe care o prezentăm este extrem de ambițioasă. Dar doar continuând să lucrăm spre atingerea unui astfel de obiectiv eroic vom reuși să împingem limitele inteligenței mașinilor, neuroștiințelor și tehnologiei semiconductoarelor”, a spus dr. Ham, partener al Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) și profesor al Universității Harvard.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Un sfert de secol de digitalizare. Microsoft România aniversează 25 de ani de activitate pe piața din România

La sfârșit de 1996, într-o perioadă în care internetul abia pătrundea în România, Microsoft deschidea la București primul său birou din țară, moment care marca începutul activității pe piața locală. Acum, după 25 de ani, România are unul dintre cele mai promițătoare sectoare IT din regiunea Europei Centrale și de Est, iar compania își dorește să aniverseze acest moment special aducând în prim-plan toate parteneriatele importante pe care le-a derulat în acest timp.

Alături de partenerii săi, Microsoft România a contribuit la dezvoltarea sectorului IT pe plan național și a sprijinit societatea să înregistreze progrese tehnologice uriașe, prin valorificarea talentului existent, prin pregătirea specialiștilor în domeniul IT, precum și prin cultivarea spiritului antreprenorial. Toate acestea au stat la baza conturării ecosistemului vibrant de start-up-uri, de astăzi, și pot avansa România mai departe, către statutul de hub digital.

„Suntem mândri de tot ceea ce am realizat în toți acești ani și, mai ales, de faptul că am contribuit pe această cale la împlinirea obiectivelor importante care au impulsionat creșterea continuă a economiei și a societății românești în general, prin tehnologie și inovație. Calea pe care trebuie să o urmăm este clară, iar misiunea noastră de a sprijini fiecare persoană și companie din România să își realizeze pe deplin potențialul rămâne neschimbată. Ne dorim să devenim partenerul tehnologic de încredere al României pentru următorii 25 de ani, spre care privim cu speranță, optimism și energie, să abordăm împreună provocările viitorului și să descoperim noi oportunități interesante de creștere și parteneriat în ecosistemul local”, a declarat Alina Orban, Director general interimar, Microsoft România.

Cifrele vorbesc de la sine, iar ultimii 25 de ani au fost marcați de o transformare digitală accelerată a companiilor românești, care au trecut de la computerele tradiționale la integrarea soluțiilor de cloud și inteligență artificială. Acum, Microsoft România își reafirmă cu mândrie angajamentul de a aduce tehnologia mai aproape de fiecare dintre noi, oameni sau companii, prin valorificarea atuurilor unice ale pieței locale – a doua cea mai mare populație de dezvoltatori din regiune și peste 30.000 de startup-uri și companii IT, care impulsionează transformarea digitală. Datorită acestor avantaje competitive de care dispune, România poate deveni un centru de digitalizare la nivel regional și nu doar. Este o oportunitate pe care compania vrea să o fructifice împreună cu clienții, partenerii și instituțiile cu care colaborează, ceea ce reprezintă un sprijin adus la nivelul principalilor piloni ai economiei prin care contribuie la dezvoltarea societății.

Microsoft România își va continua povestea de succes cu aceeași dedicare, prin activități și inițiative poate chiar mai ample și mai impresionante decât până acum. Această dorință a companiei este alimentată de contextul real,  în care importanța competențelor digitale crește, iar tehnologia generează mai multe oportunități de angajare ca oricând. Cu toate acestea, cifrele arată că numai 24% dintre români dețin aceste abilități (cu 50% mai puțin decât media de la nivelul UE).

Procesul de învățare și de dezvoltare a competențelor digitale este o condiție critică pentru o transformare digitală de succes. Plecând de la această premisă, Microsoft România a sprijinit de-a lungul timpului sistemul educațional din țară, atât prin inițiative globale, cât și locale, care să faciliteze transformarea digitală. Dezvoltate în colaborare cu diferite școli și universități românești, dar și cu multe organizații non-profit, programele pe care Microsoft România le-a derulat în cei 25 de ani de activitate, au fost deja accesate de mii de români și, sperăm, de alte milioane în viitor. Mai mult, ținând seama și de faptul că doar în România sunt estimate 650.000 de noi locuri de muncă în domeniul tehnologic, în următorii 5 ani, compania derulează numeroase parteneriate cu universitățile din țară, deschizând laboratoare de cloud, unde studenții pot să experimenteze cele mai recente inovații în tehnologia informației prin intermediul Azure, platforma de cloud computing a Microsoft. De asemenea, la nivel global, compania a lansat un program prin care a sprijinit, în ultimul an, peste 30 de milioane de persoane, din 249 de țări, să-și dezvolte competențe și abilități digitale.

În același timp, prin programul Microsoft for Startups, Microsoft România s-a implicat de-a lungul timpului în dezvoltarea a numeroase start-up-uri românești, în prezent companii globale evaluate la miliarde de dolari. Dintre companiile de succes, parte a acestui program, amintim: UiPath – lider mondial in RPA (Robotic Process Automation) cu o valoare de piață de peste 10 miliarde de dolari; FintechOS – companie care dezvoltă soluții digitale pentru industria financiară, desemnată, în 2020, startup-ul fintech al anului în Europa; Agricloud – start-up care dezvoltă soluții pentru agricultura inteligentă, prezent în peste 7 țări din Europa; xVision – companie care a dezvoltat o soluție pentru sanătate ce folosește inteligența artificială pentru a interpreta analize medicale complexe; Modex – una dintre cele mai importante companii din domeniul blockchain, care a reușit să publice o ofertă tranzacționabilă în marketplace-ul Microsoft Azure, pentru lansarea și implementarea unei infrastructuri bazate pe blockchain în numai câteva secunde.

Totodată, soluțiile digitale, dezvoltate de Microsoft au fost implementate și de instituțiile guvernamentale din România (precum ANRE, CERT-RO sau AFIR) care au înțeles necesitatea acestor transformări și importanța tehnologiei în optimizarea proceselor la nivel organizațional.

Aceste transformări au cuprins și sectorul bancar, în condițiile în care în ultimii ani, din ce în ce mai multe bănci din România au accelerat procesul de digitalizare pentru a rămâne competitive. Microsoft a devenit unul dintre principalii parteneri ai sectorului bancar, colaborând cu numeroase bănci din România, pe care le-a sprijinit în procesul de digitalizare. În acest context, a avut loc dezvoltarea și publicarea unui set de recomandări, împreună cu Banca Națională a României, privind adoptarea tehnologiilor cloud de către băncile comerciale. Într-un alt proiect derulat de Microsoft România, Banca Transilvania a integrat soluții de inteligență artificială pentru a îmbunătăți serviciile de asistență a clienților și a implementat doi chatboți creați pe baza cloud-ului Azure al Microsoft. Totodată, alte proiecte au fost dezvoltate cu CEC Bank, First Bank, EximBank sau BCR, Microsoft fiind unul dintre partenerii programului pentru susținerea start-up-urilor și companiilor locale derulat de aceasta din urmă.

Astăzi, Microsoft România își propune să continue demersurile în direcția transformării tehnologice, începute în urmă cu un sfert de secol. Dar, în egală măsură, compania se angajează să contribuie la crearea unui ecosistem care să încurajeze oamenii și organizațiile de pe plan local să-și dorească mai mult, să își propună obiective mărețe și să lucreze împreună pentru a defini și a construi un viitor mai bun pentru noi toți.

Huawei a inaugurat astăzi laboratorul de inovație digitală în finanțe și securitate din Europa, Fin²Sec

Inițiativa își propune să rezolve problemele uzuale din domeniul finanțelor personale prin soluții digitale

București, 28 septembrie 2021 – Huawei Consumer BG a deschis astăzi laboratorul de inovație digitală în finanțe și securitate, Fin²Sec, un centru în care problemele din domeniul finanțelor personale pot fi soluționate prin colaborare și dezvoltarea produselor digitale. Fin²Sec, inițiativa ambițioasă condusă de Huawei, va facilita și sprijini sectorul serviciilor financiare prin dezvoltarea de tehnologii care pot ajuta clienții în ceea ce privește probleme uzuale financiare, optimizându-le experiențele și încurajând loialitatea.

Huawei, alături de centrul său de cercetare și dezvoltare din Finlanda, va colabora cu cercetători de la Universitatea Aalto și Universitatea din Helsinki, precum și cu 15  brand-uri, care se vor implica în lucrările laboratorului – bănci și fintech-uri din toată Europa. În cadrul evenimentului de lansare desfășurat astăzi, mai multe branduri de servicii financiare, printre care Raiffeisen Digital din Austria, BLIK, un sistem de plăți mobil de top din Polonia și Neonomics, pionier în servicii de open banking din Norvegia, au oferit o perspectivă unică asupra provocărilor cu care s-au confruntat în furnizarea soluțiilor digitale pentru clienții lor.

„Obiectivul Huawei este acela de a le oferi consumatorilor o viață armonioasă susținută de AI, iar aceasta înseamnă acces ușor și convenabil la serviciile financiare”, a declarat Derek Yu, președinte Central Eastern Europe, Nordic and Canada Region, Huawei Consumer Business Group. „Laboratorul de inovație digitală în finanțe și securitate ne întărește angajamentul de a furniza noi idei care să ofere soluții favorabile pentru nevoile consumatorilor de astăzi. Suntem foarte încântați de oportunitățile create pentru tehnologia și serviciile viitoare și pentru stimularea inovației.”

Factorii din spatele transformării digitale

Obiectivele noului laborator Fin²Sec se axează pe cele trei domenii cheie ce stimulează transformarea digitală: tehnologia mobilă, competiția pentru inovație și parteneriate.

Huawei atestă faptul că în ultimul deceniu s-au înregistrat progrese inovatoare în ceea ce privește modul în care serviciile bancare și financiare sunt experimentate de clienți, datorate aproape exclusiv tehnologiei mobile. Cu toate acestea, se poate face mai mult pentru îmbunătățirea digitală a serviciilor financiare și proceselor de plată.

Huawei dorește ca laboratorul să repete progresele și modificările aduse de open banking, cum ar fi serviciile personalizate, cu acces facil, care au permis clienților să se bucure de o gestionare mai simplă și mai convenabilă a resurselor lor financiare.

În viziunea Huawei, parteneriatele nu reprezintă numai colaborări pentru introducerea de noi aplicații în App Gallery, ci oferă mijloacele necesare pentru inovație și creștere. Devenind al treilea cel mai mare magazin de aplicații din lume, AppGallery are peste 550 de milioane de utilizatori activi lunar la nivel global și o creștere de 46% de la an la an în afara Chinei.

Abordarea provocărilor și punctelor slabe din industrie

Laboratorul, cu sediul la Helsinki, va ajuta fintech-urile și companiile financiare să soluționeze probleme emergente cum ar fi, raportul dintre experiența consumatorilor, securitate și noile mecanisme de autentificare.

„În calitate de lider global în cercetare și dezvoltare industrială, cu o strategie pe termen lung pentru investiții în cercetare, Huawei este bine poziționat pentru a lansa și a conduce inițiativa Fin²Sec, a comentat Wang Aimeng, președintele Centrului de cercetare Huawei din Finlanda. Digitalizarea economiilor poate avea succes acolo unde actorii din cercetare, educație și industrie lucrează la proiecte comune de colaborare în cercetare și dezvoltare.

La evenimentul de lansare, speakerii au abordat și problema plăților, reliefând cercetările efectuate anul trecut de Asociația Euro Banking (EBA) și McKinsey, iar concluziile discuției au identificat lacune în capabilitățile și practicile necesare pentru dezvoltarea afacerilor bazate pe plăți bancare, în special în materie de tehnologie, agilitate organizațională și modele de monetizare.

Reconfigurarea finanțelor prin soluții digitale

Delegaților li s-a oferit o imagine de ansamblu asupra tendințelor cheie care determină necesitatea schimbărilor în sector. Alături de dezvoltarea automatizării, personalizării, plăților în timp real și open banking-ului, organizațiile financiare au subliniat importanța adoptării unor abordări mai sustenabile și holistice pentru soluțiile orientate către clienți, oferind acces îmbunătățit și încurajând o mai bună educație financiară în toate straturile societății.

Pentru a afla mai multe despre Laboratorul de inovație digitală în finanțe și securitate, trimiteți un e-mail la: fin2seclab@huawei.com.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://huaweistore.ro   

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Community: Comunitatea Huawei

Ericsson imaginează posibilitățile conectivității nelimitate, odată cu reînnoirea viziunii și a misiunii sale

  • Conectivitatea mobilă la scară globală aduce un nou val de inovație, cu tehnologii de ultimă generație care vor aborda unele dintre cele mai presante probleme ale planetei
  • Prin reînnoirea misiunii și a viziunii sale, Ericsson subliniază rolul companiei în ceea ce privește această evoluție și arată impactul pozitiv al conectivității nelimitate asupra oamenilor, mediului de afaceri și al planetei
  • Totodată, Ericsson lansează atât în media digitală, cât și în print, o serie de povești în care vorbește despre viitorul conectivității nelimitate


Întreaga lume trece prin schimbări tehnologice majore, Ericsson (NASDAQ: ERIC) anticipând că până în anul 2026 vor exista la nivel global 3,5 miliarde de abonamente 5G, iar gradul de acoperire a populației va ajunge la 60%. Amploarea acestor schimbări va genera noi valuri de inovație prin care vor fi abordate unele dintre cele mai presante probleme ale planetei.

Pentru a valorifica toate aceste posibile oportunități, Ericsson dă curs unei noi misiuni și unei noi viziuni.

  • Misiunea noastră: crearea de noi conexiuni care fac inimaginabilul posibil
  • Viziunea noastră: O lume în care posibilitățile nelimitate de conectivitate îmbunătățesc vieți, redefinesc afaceri și conturează un viitor durabil

Börje Ekholm, președinte și CEO al companiei Ericsson, a declarat: „De aproape 150 de ani, tehnologia dezvoltată de Ericsson, a transformat aproape fiecare sector al societății. Rețelele pe care le construim au conectat deja miliarde de oameni și în curând vor putea face chiar mai mult, conectând aproape orice, fiecare lucru. Astfel, în această eră, definită de hiper-conectivitate, vor fi abordate provocări globale majore, precum schimbările climatice și incluziunea digitală”.

Ekholm a adăugat: „Atât noua noastră misiune, cât și noua viziune sunt ancorate în valorile companiei, precum respectul, profesionalismul, perseverența și integritatea. Rămânem, în continuare, fermi în eforturile noastre de a încuraja o cultură a integrității prin adoptarea valorilor noastre în toate modurile de lucru existente. Această lucrare importantă continuă și ne angajăm să dezvoltăm și mai mult spiritul de responsabilitate, încredere și respect față de angajații noștri, dar și față de clienții și stakeholderii noștri, asigurând în același timp succesul și viitorul sustenabil al companiei”.

O forță pozitivă în societate

Conectarea a miliarde de oameni a oferit nenumărate beneficii sociale și economice. Spre exemplu, cercetările realizate de Ericsson arată că până în anul 2030 emisiile de gaze cu efect de seră la nivelul industriilor, pot fi reduse cu 15% cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Privind spre viitor, viziunea companiei Ericsson propune o lume în care posibilitățile oferite de o conectivitate fără limite îmbunătățesc vieți, redefinesc afaceri și conturează un viitor durabil.

„Viziunea noastră imaginează viitorul omenirii, al afacerilor și al planetei, la care putem contribui prin soluțiile pe care le vom dezvolta”, a afirmat Stella Medlicott, SVP & Head of Group Function Marketing and Corporate Relations, în cadrul Ericsson. „Conectivitatea este esențială pentru a reduce impactul oamenilor asupra planetei și va contribui, totodată, la eliminarea decalajului digital. În același timp, identificăm un potențial foarte ridicat ca tehnologia dezvoltată de noi, la Ericsson, să cuprindă și mai multe segmente ale societății, iar aici lucrurile devin cu adevărat interesante”.

Ca parte a acestui demers, Ericsson lansează o nouă identitate pentru marca sa, precum și o serie de viitoare scenarii, posibile în această eră definită de hiper-conectivitate:

  • Facilitareaunor noi modalități de învățare – prin interconectarea unităților de învățământ și a cursanților. În viitor, forța de muncă va fi din ce în ce mai dependentă de tehnologiile digitale, fiind necesar ca procesul de învățare și perfecționare să fie unul constant, derulat de-a lungul vieții,  iar rețelele mobile vor asigura accesul la resurse educaționale, indiferent de locație.
  • Regândirea afacerilorprin reducerea riscurilor și a timpului necesar pătrunderii pe diferite piețe, ceea ce va spori nivelul de eficiență și va aduce oportunități uriașe în lanțul valoric. Toate modelele de afaceri vor trece prin schimbări radicale, ca urmare a integrării conectivității nelimitate care le permite să utilizeze date în timp real în procesele lor de proiectare și fabricație.
  • Redefinireadivertismentului – prin intermediul internetului, care îmbină lumea virtuală cu cea reală. Imaginați-vă datele unui joc live suprapuse în fața ochilor dumneavoastră sau capacitatea de a experimenta prin sunet sau simț tactil acțiunea respectivului joc, stând pe canapea în fața computerului.
  • Abordarea crizei climatice prin utilizarea tehnologiilor 5G, AI și IoT prin care să fie impulsionate procese precum decarbonizarea și atingerea obiectivelor internaționale, pentru a contribui la limitarea încălzirii globale la 1,5 grade peste nivelurile înregistrate în perioada pre-industrială.

Infrastructura de rețea mobilă fiabilă, sigură și de înaltă calitate rămâne o condiție prealabilă pentru materializarea acestor scenarii, iar platforma 5G, implementată în prezent în întreaga lume, este un prim pas fundamental pentru a construi această viitoare societate digitală.

În anul 2020, Ericsson și-a finalizat cu succes procesul de repoziționare financiară atingându-și obiectivele și poziționându-se pe piață ca lider în domeniul 5G. De atunci, compania și-a consolidat strategia de afaceri, stabilindu-și noi obiective de creștere, atât pe principalele ​​segmente dedicate mediului enterprise, cât și în ceea ce privește companiile emergente. Viziunea companiei stă la baza acestei călătorii și consolidează poziția Ericsson de lider în domeniul tehnologic.

Aflați mai multe despre cum putem face inimaginabilul posibil, precum și despre posibilitățile de conectivitate nelimitată accesând acest link și urmărindu-ne pe:

https://www.twitter.com/ericssonhttps://www.facebook.com/ericssonhttps://www.linkedin.com/company/ericsson

NOTE PENTRU EDITORI:

Abonați-vă la comunicatele de presă Ericsson Aici
Abonați-vă la postările de pe blogul Ericsson Aici

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru îmbunătățirea conectivității și a serviciilor. Portofoliul companiei acoperă domenii precum Rețele (Networks), Soluții pentru Servicii Digitale (Digital Services), Servicii de Externalizare (Managed Services) și Business-uri Emergente (Emerging Business) și este menit să sprijine clienții companiilor în procesul de digitalizare, să sporească eficiența companiilor și să identifice noi surse de venit. Inovațiile Ericsson au pus beneficiile telefoniei și ale conexiunii mobile la dispoziția a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listată la bursa din New York (NASDAQ) , precum și la filiala acesteia – NASDAQ Stockholm.  www.ericsson.com

BenQ anunţă primele proiectoare portabile din lume cu sistem audio 2.1 pentru extra bass

GV30 și GS50 oferă streaming wireless pentru familiile active și pentru pasionaţii de filme

București, România – Septembrie 2021 – BenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovații în domeniul soluțiilor de imagine, anunță lansarea proiectoarelor portabile GV30 și GS50, primele modele portabile din lume ce oferă Bluetooth audio 2.1.  Sistemul audio integrat oferă un bass profund, detalii clare și efecte audio puternice. Noile proiectoare aduc experiența cinematografică la purtător, oferind culori vii și un contrast puternic.

“Noile noastre proiectoare portabile oferă experiențe cinematografice excelente prin combinarea streaming-ului wireless Android TV cu o conectivitate Bluetooth multichannel versatilă” a declarat Steve Chu, Preşedinte BenQ Europe.  “GV30 și GS50 completează stilurile de viață versatile, acoperind atât utilizarea la interior cât şi pe cea la exterior. Ambele modele oferă divertisment la scară largă pentru pasionații de experiențe cinematografice și pentru familiile aventuroase fără compromisuri.”

Ca şi exclusivitate la nivel global, cele două modele oferă sistem audio de 2.1 format din difuzoare dedicate pentru sunetele medii și înalte dar și un woofer pentru bass profund și rezonant. Astfel, proiectoarele vor oferi o experiență cinematică reală în timpul vizionării nu doar prin imaginea de bună calitate ci și printr-un sunet excepțional. Prin expertiza echipei BenQ treVolo, sunetul redat de sistemul audio 2.1 este calibrat şi optimizat pentru a spori experienţa audio. BenQ GV30 și GS50, cu modurile lor versatile precum Cinema, Sport, Gaming, Muzică, funcționează perfect şi ca difuzor Bluetooth portabil, oferind o coloană sonoră bogată pentru un stil de viață activ.

În plus, GV30 și GS50 sunt complet wireless, având integrate un modul Android TV ce oferă acces imediat la Google Play, aplicații de streaming live, filme, emisiuni, sport și jocuri, precum și casting wireless de pe calculator, telefon cu iOS sau Android.

Echipat cu tehnologia CinematicColor TM și susţinute de un spectru de culoare Rec.709, noul GV30 oferă o luminozitate de 300 ANSI Lumeni și rezoluție 720p. BenQ GS50 oferă în schimb rezoluție Full HD, luminozitate de 500 ANSI Lumeni şi suport HDR. Ambele modele dispun de un reglaj meticulos al imaginii încă din fabrică, oferind culori naturale și imagini realiste. Modurile special concepute precum Cinema Mode și Day Time Mode oferă un contrast vibrant și detalii precise în medii diverse, chiar şi în condiții de lumină puternică.

Adaptat pentru iubitorii de cinema, GV30 oferă un unghi de proiecție de 135 grade, oferind astfel o amplasare versatilă. GS50 oferă în schimb caracteristici de siguranță pentru utilizarea în aer liber, inclusiv rezistență IPX2 pentru stropii de apă și rezistență la cădere(de la 70cm).

Ambele video proiectoare oferă o autonomie generoasă fiind capabile să ducă la final un lungmetraj. De asemenea, durata de viață a sursei de lumină este de 30.000 ore. Astfel, noile proiectoare pot oferi divertisment pentru perioade îndelungate de timp, iar conectivitatea versatilă oferă posibilitatea interconectării cu alte dispozitive precum laptop-uri, echipamente Blu-Ray, console de joc, device-uri smart și multe altele.

Pentru mai multe informații puteți vizita pagina de produs pentru GV30 și GS50.

Maximizează potențialul creativ cu MX Keys Mini, noua tastatură wireless cu design minimalist de la Logitech

Mai compactă, dar mai puternică, proiectată pentru creativi și pentru a ajuta la transformarea modului lor      de lucru

București, 28 septembrie 2021– Logitech lansează MX Keys Mini și MX Keys Mini pentru Mac, cele mai noi tastaturi wireless cu design minimalist.

MX Keys Mini aduce cele mai performante caracteristici ale gamei MX Keys, pe care utilizatorii le cunosc și le apreciază deja, într-o nouă formă compactă, concepută pentru orice spațiu de lucru.

MX Keys Mini este noua tastatură minimalistă a creativilor, care te ajută să tastezi cu încredere, confort și un plus de stil. Mai compactă, mai inteligentă și mai puternică. Cu MX Keys Mini poți să îți maximizezi potențialul creativ.

Lansăm acest nou model după ce mulți dintre creativi ne-au solicitat o versiune mai compactă a modelului deja popular – MX Keys. MX Keys Mini îți permite să îți controlezi modul de lucru așa cum îți place, oferindu-ți mai mult spațiu ca să rămâi confortabil și productiv în timp ce ideile tale prind viață”, a declarat Tolya Polyanker, director MX Master, din cadrul departamentului Creativity & Productivity Logitech.

MX Keys Mini vine echipată cu sistem Perfect Stroke, cea mai performantă tehnologie de tastare non-mecanică de la Logitech.

Designul minimalist te ajută să îți păstrezi o poziție corectă a umerilor și a mâinilor în timpul folosirii, permițându-ți totodată să plasezi mouse-ul mai aproape de tastatură. Astfel, rezultă o postură corectă a corpului și o ergonomie mai bună.

Tastele concave sunt concepute și așezate astfel încât fiecare comandă să fie la îndemână, fără ca spațiul să se aglomereze cu taste suplimentare de care nu ai nevoie. Acestea au o  stabilitate ridicată, zgomotul este redus, iar timpul de reacție optimizat. Există o referință tactilă pentru poziționarea mâinilor în timpul folosirii, ceea ce te ajută să îți orientezi degetele și să rămâi concentrat pe modul de lucru.

Pentru a personaliza experiența de lucru, MX Keys Mini vine cu trei funcții noi: o tastă de dictare (activă pe Windows și macOS, doar în anumite țări), o tastă pentru a activa și dezactiva microfonul și o tastă pentru emoji.

MX Keys Mini are funcție de încărcare rapidă USB-C, putând fi conectate cu ușurință până la trei dispozitive wireless cu Bluetooth® Low Energy.

Este compatibilă cu Windows®, Chrome, Linux și Android, macOS, iOS, iPadOS, Bluetooth și receiverul USB Logi Bolt. MX Keys Mini pentru Mac este optimizat pentru macOS, iOS și iPadOS.

Este disponibilă în trei variante de culori – roz, gri pal și grafit. Combinația recomandată este cu un mouse din Seria Master, pentru o experiență MX perfectă.

Produsele Logitech sunt concepute pentru a oferi experiențe excelente utilizatorilor, dar cu un plus de grijă pentru mediu. O parte dintre piesele MX Keys Mini sunt fabricate din plastic reciclat post-consum (PCR) – în procent de 30% la modelul în culoarea grafit și 12% la cele roz și gri pal.

Folosirea de plastic reciclat în tot mai multe dintre produse face parte din inițiativa brandului de a reduce pe cât posibil impactul negativ asupra mediului înconjurător, prin acțiuni sustenabile.

Până la finalul anului 2021, jumătate din toți moușii și tastaturile categoriei Personal Workspace vor conține un anumit procent de plastic reciclat. În cazul produselor nou lansate, Logitech va folosi material reciclat în componența acestora, oriunde este posibil.

Ca parte a angajamentului Logitech de a sprijini gestionarea responsabilă a pădurilor lumii, ambalajele din hârtie ale MX Keys Mini provin din păduri certificate FSC(R) .

Preț  și disponibilitate:

Logitech MX Keys Mini și MX Keys Mini pentru Mac sunt disponibile începând de azi, 28 septembrie 2021, pe Logitech.com și la magazinele partenere din România începând cu data de 5 octombrie 2021, la prețul recomandat de 509 lei.

Despre Logitech:

Logitech dezvoltă dispozitive care își găsesc locul în viața de zi cu zi a oamenilor, conectându-i la experiențe digitale pe care și le doresc, astfel încât ei să creeze și să se bucure mai mult. Prin intermediul produselor sale, contribuie la pasiunile oamenilor și îi conectează prin muzică, jocuri, video, streaming, creație și computere.

Printre brandurile Logitech se regăsesc: Logitech, Logitech G, ASTRO Gaming Ultimate Ears, Jaybird și Blue Microphones. Fondată în 1981 și cu sediul în Lausanne, Elveția, Logitech International este o companie publică elvețiană listată pe SIX Swiss Exchange (LOGN) și pe piața Nasdaq Global Select Market (LOGI). Mai multe detalii despre Logitech găsiți pe www.logitech.com, blogul companiei sau @Logitech.

Logitech și celelalte branduri din portofoliul Logitech sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale Logitech Europe S.A și / sau ale filialelor sale din SUA sau alte țări. Toate celelalte mărci comerciale sunt proprietatea respectivilor deținători. Pentru mai multe informații despre Logitech și produsele sale, vizitați website-ul companiei –  www.logitech.com

Visual Fan (Allview) va prelua o participație semnificativă în Intervision Trading, unicul distribuitor AKAI din Europa Centrală și de Est

  • Noua tranzacție pregătită de Visual Fan SA – care va fi finalizată după obținerea avizului Consiliului Concurenței – are în vedere diversificarea gamei de produse și generarea unor sinergii ale canalelor de distribuție ce vor contribui la creșterea capacității de vânzare, inclusiv pe piețele externe.
  • Profitul net al Intervision Trading, pe anul 2020, a fost de 1,20 milioane de euro (5,94 milioane de lei), fiind obținut din distribuirea echipamentelor brandului japonez în România și alte 8 țări din Europa Centrală și de Est.
  • Achiziția unei părți din capitalul social al unicului distribuitor AKAI din Europa Centrală și de Est va genera o creștere semnificativă, pe termen lung, a cifrei de afaceri și a profitabilității Allview.

Brașov, 28 septembrie 2021. Allview (Visual Fan SA), companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW, anunță intenția de preluare a unei participații semnificative în cadrul companiei Intervision Trading RO SRL, distribuitor unic în Europa Centrală și de Est (ECE) al produselor brandului japonez de electronice, AKAI. Fondată în 1996 și distribuitor AKAI încă din 2009, Intervision Trading a avut o evoluție ascendentă pe piața distribuției de sisteme audio, înregistrând o cifră de afaceri de 7,42 milioane de euro (36,57 milioane de lei), anul trecut. Aria sa de distribuție cu drepturi exclusive asupra produselor AKAI cuprinde, în afara României, țări precum Bulgaria, Cehia, Croația, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Achiziția participației în cadrul unicului distribuitor din ECE al produselor AKAI este în curs de avizare de către Consiliul Concurenței, a cărei aprobare este așteptată în perioada imediat următoare. Prin realizarea acestei achiziții, va fi generată pe termen lung o creștere semnificativă a cifrei de afaceri și a profitabilității ALW, care nu a fost luată în calcul pentru rezultatele estimate și asumate de companie în memorandumul de listare a acțiunilor la BVB.

Intervision Trading RO SRL a înregistrat profituri în creștere, de cel puțin 16 ani încoace, iar în 2020, profitul net s-a situat la 1,20 milioane de euro (5,94 milioane de lei), în timp ce previziunile bugetare pentru 2021 iau în calcul înregistrarea unui profit în linie cu valoarea de anul trecut. Între produsele AKAI distribuite de Intervision Trading, care vor completa oferta Allview, se numără amplificatoare, sisteme audio (home și auto), boxe active, boxe portabile cu Bluetooth, sisteme DJ și altele.

„Tranzacția pe care o pregătim va reprezenta încă un pas în consolidarea business-ului Visual Fan, iar aducând produsele recunoscute AKAI, prin intermediul Intervision Trading, alături de oferta de produse și servicii Allview, vor avea de câștigat, deopotrivă, cele două companii și clienții noștri. Experiența de până acum ne-a demonstrat faptul că diversificarea gamei de produse este benefică în industria IT&C, iar produsele AKAI vor îmbogăți oferta Allview, fiind vorba despre echipamente complementare, pe care noi nu le producem. Mai mult, extinderea portofoliului cu produse complementare generează creșterea profitabilității. În cadrul companiei care va adera la familia Visual Fan am găsit aceleași valori ce ne-au călăuzit și pe noi, în tot ceea ce am construit – încredere, responsabilitate și respect -, alături de pasiunea pentru tehnologie, astfel că există toate premisele ca această tranzacție să contribuie la dezvoltarea business-ului nostru, în avantajul tuturor acționarilor,” a declarat Lucian Peticilă, CEO și fondator al Visual Fan SA.

„Alături de Visual Fan, ne vom consolida poziția pe piețele unde suntem prezenți și vom identifica noi modalități de a pune în valoare portofoliul de produse al fiecăreia dintre companii, aducând oportunități suplimentare atât clienților noștri, cât și celor ai Allview”, este de părere Dorin Ciobanu, CEO și fondator al Intervision Trading RO SRL.

Listată pe Segmentul Multilateral de Tranzacționare al BVB, la 26 iulie 2021, Visual Fan SA urmărește să folosească instrumentele pieței de capital pentru finanțarea strategiei de dezvoltare, atât pe plan intern, cât și internațional. Compania își propune să mențină un nivel de motivare ridicat pentru investitori, atât prin creșterea performanțelor financiare, cât și prin derularea recurentă de majorări de capital, având în vedere operațiuni periodice de capitalizare a profitului prin distribuirea de acțiuni gratuite, dar și majorări viitoare cu aport de capital.

Despre Allview

Allview (simbol bursier ALW) este o companie cu capital integral românesc, care și-a confirmat statutul de vizionar și pionier atunci când vine vorba de tehnologie, cu un portofoliu de produse diversificat. A fost fondată la Brașov, în 2002, și produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. A lansat cel mai complex sistem Smart Home din România (2016), AVI – singurul asistent vocal în limba română (2017), a fost printre primele companii din Europa care a încheiat un parteneriat direct cu Google Android TV™ (2019), fiind primul brand din România care a adoptat tehnologia QLED (2020). Este prezentă pe piețele IT&C din peste 10 țări. Allview investește constant în R&D (cercetare și dezvoltare) și își propune ca, pe termen lung, să creeze un robot inteligent – asistent personal. Pentru a rămâne conectați la noutățile Allview, urmăriți paginile companiei de pe Facebook, YouTube și Instagram.

Samsung Electronics câștigă 48 de premii la IDEA 2021

București, România – 27 septembrie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat că a câștigat 48 de premii în cadrul celor mai renumite concursuri internaționale pentru excelență în design (IDEA) 2021, precum șapte Silver, trei Bronze și treizeci și opt Gold.

Bespoke Cube™ air purifier (AX9500N)

Distincțiile Samsung în cadrul IDEA 2021 includ recunoașterea pentru designuri creative în mai multe categorii, prezentând contribuția Samsung în designul stilului de viață al utilizatorilor, de la designul de produs, la cel conceptual interactiv și avansat.

Bespoke Slim (VS6800AL)

IDEA, găzduită de Societatea de Designeri Industriali din America (IDSA), se desfășoară anual din 1980. Privit pe scară largă ca fiind cel mai influent program de premii de design din America de Nord, IDEA consideră inovația de proiectare ca fiind un avantaj pentru utilizatori și un beneficiu adus societății ca parte a criteriile de selectare a reprezentanților săi.

The Premiere

Samsung a obținut șapte premii Silver pentru creațiile sale de ultimă generație, precum:

  • Samsung Neo QLED 8K (QN900A) care implementează designul ecranului Infinity, maximizând imersiunea prin minimizarea marginilor.
  • Purificatorul de aer Bespoke Cube™ (AX9500N) înzestrat cu un concept inovator care le permite utilizatorilor să aleagă designul panoului frontal al purificatorului în funcție de stilul lor de viață.
  • Bespoke Slim (VS6800AL), un aspirator care oferă un design subțire și personalizabil, potrivit spațiilor mici.
  • SmartThings Cooking, oferind o experiență culinară unică, alimentată prin Whisk’s Food AI.

Următoarele au primit premii de bronz:

  • The Frame, un televizor de lifestyle care poate fi integrat în orice decor al casei, dispunând de „Art Mode”, care le permite spectatorilor să se bucure de capodopere de artă în confortul propriei case.
  • The Premiere, un proiector de lifestyle conceput pentru cei care își doresc să creeze o atmosferă de teatru în casele lor.
  • Frigiderul Bespoke cu 4 uși Flex, care îi ajută pe utilizatori să ajungă la stilul de viață dorit prin oferte flexibile și personalizate.

„Pandemia a afectat stilul de viață al utilizatorilor în multe feluri, deci acum este mai important ca niciodată să avem o atenție sporită asupra modului în care aceștia se schimbă și să le oferim experiențe semnificative. Prin urmare, vom continua să le oferim utilizatorilor experiențe optimizate bazate pe o varietate de stiluri de viață și cu un design care rezonează cel mai bine cu aceștia”, a declarat Dontae Lee, Executive Vice President and the Head of Corporate Design Center, Samsung Electronics.

Neo QLED 8K

Gala de premiere IDEA 2021 a avut loc în format virtual pe 21 septembrie. Conferința internațională de design a avut loc, de asemenea, virtual timp de două zile, în perioada 22-23 septembrie.

Lista celor 48 de modele premiate poate fi găsită aici.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Bespoke AirDresser aduce un design elegant și caracteristici inteligente, de ultimă generație, electrocasnicelor de îngrijire a hainelor Samsung

Samsung își extinde gama Bespoke cu Bespoke AirDresser, integrând un nou design personalizabil și funcții smart pentru o reîmprospătare ușoară a hainelor, eliminând 99,9% din bacteriile și virusurile obișnuite și neutralizând mirosurile.

București, România – 27 septembrie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat lansarea globală a Bespoke AirDresser în Statele Unite și Europa, extinzându-se ulterior în diferite regiuni din întreaga lume până la sfârșitul anului. Cea mai recentă adăugire la gama Bespoke, Bespoke AirDresser aduce un nou design care se integrează frumos în orice tip de decor din casă.

Cu funcții smart îmbunătățite pentru un confort maxim, Bespoke AirDresser de la Samsung reîmprospătează hainele prin îndepărtarea prafului, neutralizarea a 99% din mirosurile neplăcute, eliminarea germenilor și netezirea cutelor. Pe măsură ce rutinele de sănătate și wellness devin din ce în ce mai importante pentru utilizatorii din întreaga lume, Bespoke AirDresser le oferă o modalitate elegantă și inteligentă de a-și menține îmbrăcămintea împrospătată în fiecare zi.

Bespoke AirDresser LifesyleA

„Prioritizând sănătatea și igiena oamenilor, Samsung oferă o modalitate excelentă de a reîmprospăta hainele prin îndepărtarea substanțelor dăunătoare folosind Bespoke AirDresser. În plus, Bespoke AirDresser elimină, de asemenea, mirosurile neplăcute rezultate în timpul procesului de curățare și le împiedică să se acumuleze în interiorul unității pentru a menține o împrospătare continuă a hainelor”, a declarat Hyesoon Yang, Vice President and Head of Customer Experience of the Digital Appliances Business, Samsung Electronics.

Neutralizează germenii și mirosurile neplăcute pentru o garderobă împrospatată

Pentru a vă menține hainele proaspete și gata pentru orice ocazie, funcția de igienizare a lui Bespoke AirDresser folosește puternicul JetSteam pentru a vă igieniza și împrospăta hainele. Infuzând căldura la temperatură ridicată adânc în țesătură, sistemul JetSteam elimină 99,9% din bacteriile și virusurile obișnuite și ucide 100% acarienii pentru reîmprospătarea lenjeriei, așternuturilor și chiar a hainelor pentru copii și a jucăriilor de pluș pentru o utilizare sigură.

Bespoke AirDresser folosește, de asemenea, un filtru de dezodorizare care elimină 99% din mirosurile neplăcute, precum cele de transpirație, tutun și alimente. Fabricat din ceramică, funcționând eficient chiar și în condiții de umiditate, filtrul descompune particulele de miros pentru a preveni formarea mirosurilor neplăcute în interiorul dispozitivului.

Mai mult, Bespoke AirDresser’s Wrinkle Care folosește JetAir și JetSteam pentru a netezi cutele hainelor, astfel încât hainele să fie gata de purtat oricând.

Bespoke AirDresser LifesyleB

Economisire de timp și energie cu funcții smart pentru o reîmprospătare a hainelor

Bespoke AirDresser nu simplifică doar procesul de îngrijire al hainelor; el se adaptează pentru a se potrivi oricărui stil de viață. FuncțiaAI Control personalizează comenzile, memorează obiceiurile utilizatorilor – precum ciclurile cele mai frecvent utilizate –, astfel încât nu trebuie să parcurgă meniurile pentru a accesa opțiunile și setările preferate. Dacă utilizatorii dețin și o mașină de spălat smart Samsung, aceștia o pot conecta la Bespoke AirDresser prin aplicația SmartThings și pot primi o recomandare pentru cel mai potrivit ciclu de uscare în funcție de cel de spălare, care tocmai s-a terminat.

După igienizarea hainelor, sistemele inteligente preiau încă o dată hainele. Folosind un senzor de umiditate aflat în interiorul ușii, tehnologia Bespoke AirDresser AI Dry detectează continuu umiditatea hainelor și reduce în mod inteligent timpul de uscare în consecință, astfel încât rufele să fie întotdeauna uscate bine în cel mai scurt timp posibil.

Curățare convenabilă a hainelor mai lungi

Indiferent dacă aveți haine de iarnă mai voluminoase sau rochii de vară vaporoase, Bespoke AirDresser Long Dress Zone este special conceput pentru a împrospăta cele mai lungi articole de îmbrăcăminte. În timp ce rochiile lungi, paltoanele și jachetele pot să încapă cu dificultate în dispozitivele convenționale de îngrijire a hainelor, Bespoke AirDresser dispune de un spațiu înalt de 143 centimetri pentru a se potrivi cu articole vestimentare cu până la 20 de centimetri mai lungi decât în ​​restul hainelor.

Modernizează-ți casa cu stil

Disponibil în șase opțiuni de culori și materiale diferite – precum Crystal Mirror, Glam White, Glam Pink, Satin Beige, Cotta White și Cotta Charcoal – Bespoke AirDresser înseamnă că puteți alege un design care se va încadra perfect în decorul casei. Acesta vine în două dimensiuni, 18-inch și 24-inch, care dispune de spațiu pentru trei sau cinci piese de îmbrăcăminte în funcție de nevoile propriului stil de viață.

Pentru a completa design-ul modern, minimalist, panoul frontal are o interfață subțire, intuitivă, cu butoane simplificate, care facilitează selectarea setărilor și opțiunilor, îmbunătățind vizibilitatea și accesibilitatea.

Pentru mai multe informații despre Bespoke AirDresser, vă rugăm să vizitați Samsung.com/ro.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Huawei: inovăm constant pentru o digitalizare accelerată

[București, 27 Septembrie 2021] Evenimentul anual Huawei emblematic pentru industria globală ICT – HUAWEI CONNECT 2021 – s-a lansat joi, pe 23 septembrie. Președintele rotativ al Huawei, Eric Xu, a deschis evenimentul cu un discurs intitulat „Inovarea continuă pentru o digitalizare mai rapidă”.

Evenimentul din acest an, cu tema „Dive into Digital”, explorează modul în care tehnologia digitală se poate integra mai bine cu scenariile de afaceri și know-how-ul industriei pentru a aborda provocările critice ale afacerilor și modul în care părțile interesate pot colabora mai eficient pentru a încuraja un ecosistem industrial deschis și pentru a obține succesul comun. Evenimentul este programat să aibă patru discursuri principale, cinci summit-uri și 66 de sesiuni, cu peste 200 de vorbitori, inclusiv vizionari din industrie, lideri de afaceri, experți în tehnologie de vârf și parteneri ecosistemici. Acesta a fost transmis în direct în 11 limbi pe site-ul companiei Huawei și de către partenerii săi media. Evenimentul a inclus, de asemenea, expoziții online, vizite la distanță la sălile de expoziție și discuții deschise, care să permită interacțiunea online și experiențe unice.

Președintele rotativ al Huawei Eric Xu ține un discurs la HUAWEI CONNECT 2021

În discursul său, Xu a vorbit despre cum ajutarea industriilor să devină digitale este un aspect critic al misiunii Huawei de a duce digitalul către fiecare persoană, casă și organizație pentru o lume complet conectată și inteligentă.

Xu a spus: „Dezvoltarea digitală se bazează pe tehnologia digitală. Pentru ca tehnologia digitală să rămână relevantă, trebuie să continuăm să inovăm și să creăm valoare. Cloud, AI și rețelele sunt trei tehnologii digitale critice.” Xu a împărtășit apoi unele dintre progresele pe care Huawei le-a făcut în aceste trei domenii, ceea ce face Huawei pentru a permite dezvoltarea cu emisii reduse de carbon și spre ce se îndreaptă industria în ansamblu.

Xu a explicat că HUAWEI CLOUD, serviciul cloud al companiei care a fost lansat acum doar patru ani, a reunit deja peste 2,3 milioane de dezvoltatori, 14.000 de parteneri de consultanță și 6.000 de parteneri tehnologici și, de asemenea, a pus la dispoziție peste 4.500 de servicii disponibile pe piața HUAWEI CLOUD. A devenit o platformă importantă pentru companiile, întreprinderile și guvernele de internet, deopotrivă, pentru a-și face organizațiile digitale.

La eveniment, Xu a lansat primul serviciu distribuit, nativ în cloud, denumit UCS – un serviciu omniprezent nativ în cloud disponibil pe HUAWEI CLOUD. Prin intermediul UCS, Huawei intenționează să ofere afacerilor o experiență consecventă în folosirea aplicațiilor native în cloud care nu sunt constrânse de limitările geografice, cross-cloud sau de trafic, accelerând astfel transformarea digitală în toate industriile.

Portofoliul de AI al Huawei, full-stack și multi-scenariu, lansat în 2018, progresează, de asemenea, așa cum era de așteptat. Infrastructura sa MindSpore a devenit principalul cadru de calcul AI în China. Între timp, clusterul Atlas 900, precum și serviciile cloud bazate pe acesta, deservesc în prezent peste 300 de întreprinderi, sprijinind instruirea multor modele care includ modele mari HUAWEI CLOUD Pangu. HUAWEI CLOUD ModelArts a făcut dezvoltarea aplicației AI incredibil de simplă cu serviciile sale complete, bazate pe scenarii. Scopul final al ModelArts este de a permite fiecărui inginer să își dezvolte în mod independent propriile aplicații AI.

Xu a introdus, de asemenea, inovațiile Huawei în domeniul rețelelor. Pe măsură ce organizațiile devin digitale, ele tind să vadă o creștere exponențială a complexității rețelei. Pentru a aborda acest lucru, Huawei a creat soluții inovatoare pentru rețelele globale bazate pe conceptul de rețea de conducere autonomă (ADN). Compania a lucrat cu clienții din sectoarele finanțelor, educației și asistenței medicale pentru a inova și implementa noi aplicații și pentru a construi rețele care se auto-împlinesc, se auto-vindecă, se auto-optimizează și sunt autonome.

Xu a continuat să explice cum Huawei folosește tehnologia digitală pentru a sprijini dezvoltarea cu emisii reduse de carbon, ca parte a eforturilor globale de a atinge vârfurile de emisii de CO2 și neutralitatea carbonului. Mai exact, Huawei se concentrează pe trei inițiative cheie:

(1) Investițiile și inovarea în tehnologii de economisire a energiei pentru a furniza produse ICT mai eficiente energetic pentru o industrie ICT cu emisii reduse de carbon;

(2) Investiții în inovații în care electronica de curent și tehnologiile digitale converg pentru a promova energia curată și digitalizarea energiei tradiționale; și

(3) Furnizarea de tehnologie digitală pentru a ajuta toate sectoarele să devină digitale și cu emisii reduse de carbon.

Zhang Ping’an, CEO Cloud BU și președinte Huawei Consumer Cloud Service, a elaborat inițiativele strategice ale HUAWEI CLOUD și a lansat noi servicii și produse la eveniment. „Cheia unei transformări digitale reușite este să gândești nativ în cloud și să acționezi nativ în cloud”, a spus Zhang. „HUAWEI CLOUD se alătură clienților și partenerilor noștri pentru a se aprofunda în digital și pentru a explora potențialul totul-ca-serviciu – infrastructură-ca-serviciu pentru accesibilitate globală, tehnologie-ca-serviciu pentru inovație flexibilă și expertiză-ca-serviciu pentru excelență comună.” Zhang a anunțat două noi regiuni în portofoliul companiei, Mexic și Ulanqab din China, și a lansat 10 noi servicii HUAWEI CLOUD. Anunțul a inclus MacroVerse – HUAWEI CLOUD aPaaS, OptVerse AI Solver, HUAWEI CLOUD Stack 8.1, SparkRTC – un serviciu audio și video în timp real și Pangu, un model mare pentru moleculele farmaceutie.

Printre clienții și partenerii prezenți s-au numărat Christophe Ozer, șeful Orange Cloud (Orange Flexible Engine) APAC; Wu Qiang, vicepreședinte al Tianjin Port Holdings; Chen Haining, director general al departamentului IT de la Shanghai Pudong Development Bank; și Jiang Chuanrong, președintele Shanghai Mirror Pictures. Ei au descris experiența lor de inovație în transformarea digitală împreună cu Huawei. Wu Qiang a spus: „Portul Tianjin este unul dintre primele 10 porturi din lume, cu o capacitate anuală de aproape 20 de milioane de containere. HUAWEI CLOUD OptVerse AI Solver ne ajută să ne îmbunătățim viteza de planificare de peste 100 de ori pe baza a zeci de milioane de variabile și constrângeri, maximizează programarea resurselor și eficiența operației de supraîncărcare.”

Xu și-a încheiat discursul cu „Inovația continuă a fost până acum forța motrice a digitalizării. Mergând mai departe, dacă sperăm să atingem obiective mai ambițioase pentru digitalizare, inovația non-stop va continua să fie cheia. Deci, să inovăm non-stop pentru un viitor mai bun.”

Huawei găzduiește online HUAWEI CONNECT 2021 în perioada 23 septembrie – 31 octombrie. Tema evenimentului din acest an este Dive into Digital. Vom intra în profunzimea aplicației practice a tehnologiilor cloud, AI și 5G în toate industriile și modul în care acestea pot face organizațiile de toate formele și dimensiunile mai eficiente, mai versatile și, în cele din urmă, mai reziliente pe măsură ce ne îndreptăm spre economie recuperare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați echipa noastră locală sau să verificați https://www.huawei.com/en/events/huaweiconnect

Despre Huawei

Fondată în 1987, Huawei este un furnizor global de infrastructură și dispozitive inteligente pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC). Avem peste 197.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni, deservind peste trei miliarde de oameni din întreaga lume.

Viziunea și misiunea noastră este de a aduce digitalul către fiecare persoană, casă și organizație pentru o lume complet conectată, inteligentă. În acest scop, vom conduce conectivitate omniprezentă și vom promova accesul egal la rețele; aduceți cloud și inteligență artificială în toate cele patru colțuri ale pământului pentru a vă oferi o putere de calcul superioară acolo unde aveți nevoie de ea, când aveți nevoie de ea; construim platforme digitale pentru a ajuta toate industriile și organizațiile să devină mai agile, eficiente și dinamice; redefinim experiența utilizatorului cu AI, făcându-l mai personalizat pentru oameni în toate aspectele vieții lor, indiferent dacă sunt acasă, la birou sau în deplasare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați Huawei online la www.huawei.com sau să ne urmăriți pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei
http://www.facebook.com/Huawei
http://www.youtube.com/Huawei