Arhiva zilei de 11 octombrie 2021

Premii în valoare de 9.000 de dolari în cadrul primei ediții a Huawei Watch App Developer Contest 2021

București, 11 octombrie. Huawei România a dat startul primei ediții a CEE&Nordic Huawei HarmonyOS Developer Contest, împreună cu Universitatea Politehnică din București în cadrul evenimentului HarmonyOS Experience Day. Concursul își propune să atragă tinere talente în domeniul dezvoltării aplicațiilor pentru ceasuri inteligente și să susțină crearea unor experiențe digitale inovatoare care să se potrivească la încheietura mâinii. Studenții programatori se pot înscrie în competiție până pe 16 octombrie 2021.

Concursul se adresează  studenților programatori de aplicații cu vârsta peste 18 ani din România și Polonia, iar organizatorii oferă premii în bani de până la 9.000 de dolari. Un laborator HarmonyOS este înființat la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnica, unde studenții pot testa aplicațiile pe care le-au proiectat pe cele 8 ceasuri Watch 3 disponibile. Aplicațiile premiate vor fi împărțite în două categorii, iar pe lângă premiile în bani, studenții programatori vor descoperi beneficii valoroase, cum ar fi instrumente de dezvoltare și workshop-uri, asistență și mentorat de la experți Huawei și posibilitatea ca aplicațiile câștigătoare să fie incluse în HUAWEI AppGallery.

huawei_harmonyOS_developer_contest_2021_1720x700 (2)

„Cred că viitorul dezvoltării aplicațiilor constă în nivelul de multi-experiență pe care acestea îl pot oferi. Extinderea dezvoltării aplicațiilor mobile pentru tehnologii precum AI, Cloud, Wearable, IoT poate atinge acest nivel și dorim să încurajăm potențialul studenților români în zona de programare. Prin Harmony Experience Day îi invităm, de asemenea, să participe la CEE & Nordic HarmonyOS Developer Contest, un concurs organizat în parteneriat cu Huawei Polonia ”, a declarat George Zhang, CEO Huawei România.

„Facultatea de Automatică și Calculatoare este o facultate care se adaptează la nevoile pieței și crește odată cu creșterea industriei IT. Oferta de cursuri și de laboratoare este permanent actualizată în raport cu noile evoluții în tehnologie. Ne aflăm astăzi aici pentru a discuta despre astfel de evoluții. Discutăm despre dezvoltarea de aplicații pe sisteme mobile. Dacă acum câțiva ani discutam doar de o serie limitată de aplicații de telefoane mobile, acum discutăm de aplicații pe telefoane, tablete, ceasuri și alte dispozitive. Dezvoltarea de aplicații mobile este foarte importantă în contextul creșterii industriei IT din România și, ca atare, este un pas pe care toți studenții noștri trebuie să îl facă și este un pas către un viitor care va avea în mod cert o componentă mobilă foarte puternică”, a spus prof. Dr. Ing. Mihnea Moisescu, Decanul Facultății de Automatică și Calculatoare, UPB.

În cadrul evenimentului, Mustafa Mohsin, Inginer Tehnic Programator la Huawei,  a oferit participanților mai multe detalii despre HarmonyOS, iar Julia Nagy, co-prezentator și co-producător al emisiunii 24IT, a împărtășit experiența sa ca utilizator al acestui sistem de operare.

Ca parte a angajamentului Huawei România de a sprijini programatorii  în curs de formare, gigantul tehnologic oferă o serie de workshop-uri, module de instruire și cursuri pe site-ul web al concursului, un punct de pornire pentru ca programatorii români să-și îmbunătățească abilitățile pentru a se transforma în programatori certificați. Cei interesați pot participa și finaliza aceste cursuri virtuale pentru a crea aplicații folosind kiturile HMS.

Aplicațiile pot fi trimise în perioada 1 – 15 noiembrie. Câștigătorii vor fi anunțați la sfârșitul lunii noiembrie 2021, în urma unei evaluări interne, dar și a opiniei juriului format din lideri din industrie și profesori universitari din fiecare țară.

În cadrul concursului, sunt disponibile mai multe categorii pentru studenții programatori. Pentru a vă înregistra și a afla mai multe despre Huawei Watch App Developer Contest (CEE & Nordic HarmonyOS Developer Contest), vă rugăm să vizitați: https://developer.huawei.com/consumer/en/activity/detail/301629191847631336

Despre Huawei

Huawei este un furnizor global important de infrastructură și dispozitive inteligente pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC). Compania are 194.000 de angajați și își desfășoară activitatea în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi.

Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – compania se angajează să ofere tehnologia digitală fiecărei persoane, locuințe și organizații, pentru o lume inteligentă, complet conectată. Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii din ecosistem, compania creează valoare de durată pentru clienți, se străduiește să ofere oportunități oamenilor, să îmbogățească viața la domiciliu și să inspire inovația în organizații de toate formele și dimensiunile.

La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Compania investește puternic în cercetarea de bază, concentrându-se pe descoperirile tehnologice care duc lumea mai departe.

Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online la www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei
http://www.facebook.com/Huawei
http://www.youtube.com/Huawei

Samsung AI Forum 2021 explorează viitorul cercetării AI

Academicieni de renume și experți din industrie vor discuta despre „AI Research for Tomorrow” și „AI in a Human World”

București, România – 11 octombrie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat că va organiza Samsung AI Forum 2021 în format online, prin intermediul canalului său de YouTube, timp de două zile, în perioada 1-2 noiembrie. În cel de-al cincilea an, forumul reunește academicieni de renume mondial și experți din industrie în domeniul inteligenței artificiale (AI) și servește ca platformă pentru schimbul de idei, perspective și ultimele descoperiri științifice, precum și ca platformă pentru a discuta despre viitorul AI.

Ziua 1: AI Research for Tomorrow

În Ziua 1, care va fi găzduită de Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT), centrul de cercetare și dezvoltare a Samsung dedicat tehnologiilor viitoare de ultimă generație, Dr. Kinam Kim, Vice Chairman & CEO of Device Solutions la Samsung Electronics, va adresa primele idei de început. Sub tema ‘’AI Research for Tomorrow”, renumiți experți în AI vor discuta pe baza diverselor tehnologii AI și direcții de cercetare privind AI – de la cercetarea fundamentală la aplicațiile sale – inclusiv modul în care cercetarea AI va avea un impact considerabil asupra altor domenii, precum dezvoltarea noi materiale și a semiconductorilor.

Screenshot 2021-10-11 140619

Anul acesta, profesorul Yoshua Bengio, câștigătorul Premiului Turing 2018 – deseori denumit Premiul Nobel pentru calculatoare – va oferi cuvântul cheie. Discursul principal va fi urmat de trei sesiuni de tehnologie: Scalable and Sustainable AI Computing, AI for Scientific Discovery și Trustworthy Computer Vision.

În special, în forumul din acest an, diferite startup-uri AI vor oferi o imagine de ansamblu asupra tendințelor actuale în tehnologia AI de ultimă generație și vor împărtăși modelele lor reale de aplicații de afaceri. În plus, liderii de cercetare AI de la SAIT vor participa la forum ca speakeri și vor susține prezentări cu privire la stadiul actual și la viziunea cercetării AI de la Samsung.

Premiile Samsung AI Researcher of the Year, care au fost înființate anul trecut cu scopul de a descoperi cercetători în formare, excelenți în domeniul AI, vor fi, de asemenea, prezentate în cadrul forumului. Anul trecut, cinci cercetători, precum profesorul Kyunghyun Cho de la Universitatea din New York, au fost premiați.

În calitate de co-președinți ai forumului din acest an, Dr. Gyoyoung Jin, President and Head of SAIT și profesorul Bengio, numit în această funcție în cadrul Samsung AI de anul trecut, vor continua să colaboreze pentru a descoperi cercetători remarcabili în formare și pentru a extinde baza AI de cercetare.

„Forumul din acest an va fi organizat în scopul de a schimba starea actuală a cercetării tehnologiei AI și a aplicațiilor AI, precum și pentru a discuta modalități de transformare a AI într-o tehnologie care contribuie în mod substanțial la viața noastră de zi cu zi”, a spus profesorul Bengio.

Ziua 2: AI in a Human World

Sesiunile din ziua 2 vor fi găzduite de Samsung Research, centrul avansat de cercetare și dezvoltare al companiei, care coordonează dezvoltarea tehnologiilor viitoare pentru divizia Consumer Electronics și pentru divizia IT & Mobile Communications. Sub tema „AI in a Human World”, Dr. Sebastian Seung, President and Head of Samsung Research, va deschide sesiunea de discuții, iar experții în AI care s-au angajat activ în activități de cercetare AI în întreaga lume își vor împărtăși ideile despre starea actuală a AI și a direcțiilor de cercetare viitoare care vor avea un impact important asupra vieții noastre.

Cuvântul va fi preluat apoi de profesorul Leslie Valiant, câștigătorul Premiului Turing 2010, de la Universitatea Harvard pe tema integrării învățării automate și a inferenței pentru AI de generație următoare. Aceasta va fi urmată de trei sesiuni de tehnologie: Interpretability for Skeptical Minds și Understanding Matter with Deep Learning.

Dr. Daniel Lee, Executive Vice President and Head of Samsung Research Global AI Center, va conduce o discuție aprofundată alături de speakeri privind „perspectivele și considerațiile viitoare ale fiecărui sector AI”.

Discuții fulger (de 5 minute, 7 sesiuni) vor avea loc și anul acesta, în cadrul cărora vor participa membrii Samsung Research Global AI Center și 5 centre AI (Cambridge, Marea Britanie; New York, SUA; Toronto, Canada; Montreal, Canada; și Moscova , Rusia).

„Forumul AI din acest an ne va ajuta să înțelegem mai bine unde se îndreaptă dezvoltările actuale ale tehnologiei AI și despre produsele aplicabile AI, care devin mai inteligente. Mă aștept ca și mai mulți oameni interesați de AI să participe la forum, deoarece anul acesta vom opta pentru un format de eveniment online”, a declarat Dr. Sebastian Seung, President and Head of Samsung Research.

Evenimentul va fi disponibil tuturor celor interesați de AI. Înregistrarea se va face prin intermediul site-ului web Samsung AI Forum 2021 începând cu 6 octombrie până la momentul de debut al evenimentului.

Ziua 1 – Sesiunea Speakerilor

Sesiunea “Scalable and Sustainable AI Computing” de:

– Profesorul Kunle Olukotun, Stanford University

– Andrew Feldman, CEO of Cerebras Systems

– Changkyu Choi, Corporate Senior Vice President of Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT)

Sesiunea “AI for Scientific Discovery” de:

– Profesorul Gerbrand Ceder, University of California, Berkeley

– Bryce Meredig, CSO of Citrine Informatics

– Young Sang Choi, Corporate Vice President of SAIT

Sesiunea “Trustworthy Computer Vision” de:

– Profesorul Antonio Torralba, Massachusetts Institute of Technology

– Daniel Bibireata, Vice President of Landing AI

– Jae-Joon Han, Vice President of Technology of SAIT

Ziua 2 – Sesiunea Speakerilor

Sesiunea „Interpretability for Skeptical Minds” de:

– Been Kim, Research Scientist la Google Brain

Sesiunea „Understanding Matter with Deep Learning” de:

– Profesorul Max Welling, Amsterdam University and Lab Head of Microsoft Research Amsterdam

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Studiu Huawei și IPSOS: românii mizează pe aplicații și device-uri pentru a-și îmbunătăți viața

București, 11 octombrie 2021 – Pandemia i-a făcut pe oameni să fie mai atenți la calitatea vieții lor. Conform unui studiu realizat de Huawei Consumer BG și IPSOS, locuitorii din sud-estul și centrul Europei și Turcia au planuri ambițioase de îmbunătățire a calității propriilor vieți, din mai multe puncte de vedere. În medie, 55% dintre aceștia consideră că aplicațiile noi și device-urile electronice pot ajuta la realizarea acestui obiectiv, în timp ce românii sunt convinși de acest lucru în proporție de 64%. În același timp, 37% dintre români iau în considerare utilizarea unui smartwatch sau a unei brățări inteligente pentru a-i ajuta în atingerea obiectivelor de îmbunătățire a calității vieții.

HUAWEI WATCH 3 - sports (2) (1)

Din ce în ce mai mulți oameni par să aprecieze varietatea oportunităților oferite de un smartwatch, iar studiul IPSOS realizat de Huawei în Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Polonia, România, Serbia și Turcia confirmă acest lucru. 19% dintre români folosesc deja un smartwatch, în timp ce 12% au în plan să achiziționeze unul în următorul an. În cadrul studiului, participanții au fost întrebați dacă ei consideră că noile aplicații și device-uri îi pot ajuta să își atingă obiectivele și, în același timp, în care dintre aspectele din viața lor le sunt ele folositoare. În general, 55% dintre respondenții studiului sunt de părere că noile tehnologii pot îmbunătăți calitatea vieții. Când vine vorba despre români, 64% sunt de acord cu această afirmație. Dintre aceștia, 57%  consideră că nivelul înalt de stres este una dintre nevoile care necesită cele mai mari îmbunătățiri, 43% sunt de părere că somnul este foarte important, iar 51% consideră sănătatea, în general, un aspect foarte important. Cel mai nou smartwatch Huawei, WATCH 3, are funcții ce ajută la îmbunătățirea tuturor acestor aspecte.

HUAWEI WATCH 3 - sports (1)

Având în vedere datele demografice, device-urile sunt considerate a fi de ajutor cel mai mult de către grupul persoanelor cu vârsta între 25 și 34 de ani, printre specialiști și white collars, în majoritatea statelor europene care au luat parte la studiu. Printre țările participante, România, Grecia și Turcia sunt cele mai apropiate de tehnologie, respondenții fiind dornici să folosească device-urile inteligente pentru a-și îmbunătăți viața.

Caracteristici care pot fi de ajutor

Printre device-urile incluse în studiu se numără smartphone-urile, smartwatch-urile, band-urile și căștile wireless. Conform studiului, 89% dintre respondenții din România folosesc deja un smartphone, 19% folosesc smartwatch, 16% un sport band sau smartband și 25% folosesc căști wireless. Device-urile au o mulțime de funcțiii pentru monitorizarea sănătății și a activității fizice care pot fi folosite de utilizatori pentru a-și atinge scopurile, dar care dintre acestea sunt considerate cele mai utile? Numărarea pașilor este cea mai populară funcție folosită pe smartphone-uri, smartwatch-uri sau band-uri, urmată de monitorizarea pulsului și monitorizarea calității somnului.

Participanții din cele 10 țări au evidențiat și faptul că, la fel de importantă precum funcționalitatea unui device este și calitatea acestuia. Pentru 43% bateria durabilă este cea mai importantă caracteristică, pentru 41% este rezistența la apă, iar pentru 31% folosirea materialelor rezistente este primordială. Înglobate, toate acestea sunt esențiale pentru a convinge consumatorii că un produs merită să fie cumpărat. Gama de smartwatch-uri Huawei oferă toate aceste funcții, dar și multe altele în plus. Utilizatorii pot alege din peste 100 de modele sport (dintre care multe sunt originale și distractive), numărarea pașilor și monitorizarea pulsului, precum și a nivelului de oxigen din sânge 24/7 care, conform studiului, este o calitate foarte utilizată la momentul actual. O funcție suplimentară care poate ușura viața utilizatorilor este bateria foarte rezistentă, care poate ține până la 14 zile în funcția ultra-long battery life. În plus, device-urile  Huawei nu numai că pot contribui la atingerea obiectivelor și la îmbunătățirea calității vieții, ci sunt și concepute din materiale durabile, premium, astfel încât să poată fi folosite pentru un timp îndelungat.

Primește tot ajutorul de care ai nevoie

Analizând studiul, se observă faptul că mai mult de jumătate dintre respondenți simt nevoia să-și îmbunătățească sănătatea fizică sau mentală, iar 64% dintre români cred că noile aplicații și device-uri îi vor ajuta. Cu HUAWEI WATCH 3 utilizatorii pot beneficia de toate funcțiile de care au nevoie pentru a putea să-și atingă acest scop.

Ceva pe care poți conta mereu

În ultimele luni, stilul de viață s-a schimbat foarte mult și nu numai în bine, după cum arată studiul. Însă, accesoriile Huawei dețin un număr mare de caracteristici care îi pot ajuta mereu pe utilizatori. Indiferent că este vorba despre un smartwatch, un band sau un smartphone, device-urile îi pot ajuta pe utilizatori să reintre în ritm și să-și atingă obiectivul de a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Toate accesoriile Huawei sunt compatibile atât cu telefoanele cu sistem de operare iOS, cât și cu cele pe Android.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://huaweistore.ro   

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Community: Comunitatea Huawei