Arhiva zilei de 10 iunie 2016

2016, anul smartwatch-urilor, cu vânzări duble în rândul românilor

QuickMobile, cel mai mare specialist în tehnologie din România, mizează, în acest an, pe dublarea vânzărilor smartwatch-urilor, care se bucură de un succes tot mai mare la nivel național. Unul dintre motive este preţul de achiziţie tot mai accesibil al acestor device-uri, care porneşte în oferta retailer-ului de la circa 200 lei.
Smartwatch-urile câștigă tot mai mult teren în rândul pasionaților de tehnologie și încep să ocupe o pondere crescută în vânzările retailerilor de profil din România. Numai anul trecut acestea au marcat un avans de 340% față de nivelul înregistrat de QuickMobile în 2014 și au reprezentat 10% din afacerile companiei.

”Dispozitivele wearable și, în special, ceasurile inteligente, sunt vedetele acestui an, iar popularitatea lor crește uimitor și în România, urmând tendința de la nivel european. Pe fondul evoluției din ultima perioadă, estimăm că până la finele lui 2016 se va dubla numărul smartwatch-urilor vândute, după ce anul trecut am depășit pragul de 11.000 de unități”, declară Tudor Țiboc, General Manager QuickMobile.
Potrivit acestuia, românii plătesc, în medie, 1.300 de lei pentru smartwatch-uri, cele mai populare modele din oferta retailerului fiind Apple Watch 42 mm, Samsung Gear S2 și Asus ZenWatch 2. Toate aceste device-uri au carcase din oțel inoxidabil și sunt rezistente la apă și chiar la praf.
În funcție de valoarea totală a comenzilor pentru fiecare model în parte, Apple Watch conduce clasamentul, urmat de Samsung Gear, Pebble, Moto 360 și MyKronoz.
Tudor  Tiboc - director general QuickMobile (2)
În oferta QuickMobile se regăsesc în prezent smartwatch-uri cu preturi de la 234,9 lei, precum cele marca Zecircle, produse de MyKronoz, și pot depăși 6.000 de lei. Cel mai scump produs din această categorie este un Apple Watch 42 mm, cu carcasă și curea din oțel inoxidabil negru, disponibil la prețul de 6.149 lei. Anul trecut, cel mai costisitor device de profil vândut de QuickMobile a fost un Apple Watch Edition, varianta de lux, placată cu aur de 18k, în valoare de 79.999 lei.

Şi brăţările fitness sunt tot mai accesibile: 100 lei, costul de pornire
În ceea ce priveşte alt segment de dispozitive wearable, brăţările fitness, acestea sunt tot mai căutate anul acesta – în special de către doamnele şi domnişoarele active, interesate de un stil de viaţă sănătos, care fac mişcare şi contorizează aportul caloric consumat. Preţul de pornire a unui astfel de wearable este de 100 de lei, ca în cazul brățărilor pentru fitness de la Xiaomi, dar poate urca şi până la circa 1.000 lei, pentru un device Fitbit.

”Am analizat îndeaproape preferințele clienților noștri și am observat că aceștia caută produse
superioare, ale unor brand-uri renumite la nivel internațional. Totuși, principalele criterii de selecție variază în funcție de sexe. Astfel, bărbații țin cont de caracteristicile tehnice ale smartwatch-urilor, în timp ce femeile care achiziționează astfel de produse sunt interesate de design, culori și brand. În ceea ce privește brățările fit, acestea sunt extrem de populare în rândul sexului frumos, odată pentru prețul accesibil, dar și pentru designul atractiv și funcționalitățile ideale unui stil de viață activ și îngrijit”, explică Tudor Țiboc.

Potrivit acestuia, clasamentul mărcilor asiatice de ceasuri inteligente este condus, la QuickMobile, de Samsung, urmat de brand-urile ASUS și Huawei.

Despre QuickMobile

După 10 ani de la înființare, QuickMobile a devenit cel mai mare specialist în tehnologie din România, datorită portofoliului extins și a disponibilității produselor în stoc.

QuickMobile.ro este unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România, fiind completat de o rețea de puncte de vânzare în cele mai mari centre comerciale din țară.

În 2015, compania s-a extins pe piața internațională prin lansarea magazinului online QuickMobileShop.com, care livrează în toate cele 28 de state din cadrul Uniunii Europene. Odată cu extinderea business-ului pe plan internațional, QuickMobile a externalizat operațiunile de service (reparație/înlocuire) către service-urile autorizate de producători, semnând contract cu unul dintre cele mai mari centre de recepție specializat în service și retur din Europa, respectiv Service-Return.com.