Arhiva zilei de 14 iunie 2018

PRIMA MAȘINĂ ELECTRICĂ DINTR-UN CAMPIONAT DE VITEZĂ IA MINȚILE PILOȚILOR

campionii

A 3-a ediție a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018 a avut loc pe 9 și 10 iunie, la Brașov, unde Kaufland E-Rally Team a fost din nou în lumina reflectoarelor.

Prima vedetă a campionatului a devenit, începând cu acest weekend, un VW Golf GTI, proaspăt transformat total într-o masină electrică de curse, care a stat la poze cu admiratorii pasionați de sporturi de viteză. Mașina electrică din etapele precedente a rămas insă în continuare în competiție ca deschizătoare de drum.

Sorin intre doua

La invitația lui Sorin Ghișoi, multiplu campion național la competițiile de viteză, alți 4 piloți profesioniști cu state vechi în sporturile de viteză au încercat în premieră mașina electrică, în condiții de vizibilitate și aderență reduse, pe un traseu de 5 Km și o diferență de nivel de 235 m, in condiții de ploaie.

”E o senzație unică, e viitorul!” – a fost concluzia a 4 piloți profesioniști campioni, invitați să conducă prima mașină electrică dintr-un Campionat de Viteză

Dan Gârtofan a fost primul dintre piloții profesioniști care l-au mutat pe Sorin Ghisoi în dreapta, pentru a încerca mașina electrică. Cu o experientă de 25 de ani în competițiile de viteză, are în palmares nenumărate titluri și trofee. Pe lângă pasiunea pentru adrenalină, Dan dă dovadă și de spirit de responsabilitate socială, demarând în urmă cu câteva luni un proiect de educație rutieră, ERA – Educație, Responsabilitate, Atitudine, în colaborare cu instituții de stat din Brașov. Programul este dedicat elevilor de clasa a 12-a din 40 de licee brașovene și va fi reluat odată cu începerea școlii, în această toamnă.

Sorin Ghisoi cu Dan Gartofan

Legat de experiența din acest weekend, când a pilotat în premieră o mașină electrică de curse, pilotul Dan Gârtofan declară: ”Este o mașină pentru oameni cuminți care nu mai suportă zgomotul. Haha, e clar că glumesc, da? Eu vreau să îl felicit pe Sorin Ghișoi pentru inițiativa de a gândi un asemenea proiect eco, e clar că ăsta e viitorul, către asta tindem toți, chiar dacă mie, unul, deocamdată încă îmi place zgomotul. Îl las pe Sorin să fie el primul” a încheiat pilotul, râzând.

Lucian Răduț, cel care a și câștigat această a 3-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, cu un timp de 2 minute și 40,597 secunde pe un traseu de 5 km, a fost cel de-al doilea pilot profesionist care a încercat mașina electrică de curse. ”A fost o expriență unică, mai ales că nu am mai mers niciodată cu o mașină electrică. Am mers cu trotinete, biciclete, cu orice altceva electric, dar nu cu mașină. Îi mulțumesc lui Sorin că mi-a făcut această propunere și am încredere în el că va duce la capăt cu bine acest proiect care schimbă lumea. Ne știm de vreo 20 de ani și am toată încrederea în el” încheie câștigătorul etapei a-3 a Campionatului de Viteză în Coastă.

Sorin Ghisoi cu Lucian Radut

Ovidiu Zaberca a încercat și el în acest weekend ochioasa mașină. Numele pilotului reșițean este strâns legat de cel al tatălui său, Nicolae Zaberca, pilot ce făcea furori în anii 80 pe ciurcuitele și traseele de coastă din tară. Tatăl lui i-a fost sprijin și este în continuare în tot ceea ce Ovidiu a întreprins și continuă să realizeze. La fel ca și ceilalți piloți invitați ai lui Sorin Ghișoi, se mândrește și el cu locuri importante în clasamentele competițiilor de viteză ale României. În ceea ce privește experiența conducând mașina electrică de curse, Ovidiu mărturisește: ”M-a surprins atâta liniște, e ceva foarte nou, n-am auzit decât anvelopele. Mi se părea că mă uit la tv la Formula 1, nu că merg pe traseu! Eu îl felicit pe Sorin că a avut ideea asta și cine știe, poate chiar o să trecem toți pe mașină electrică de curse, că la mașini de stradă, cam asta cred că se va întâmpla cu siguranță în viitor” încheie pilotul reșițean cu adrenalina în sânge.

Ovidiu Zaberca cu Sorin Ghisoi

Celor 3 piloți care au răspuns provocării lui Sorin Ghisoi de a face o tură cu mașina electrică de curse li s-a alăturat și Mihai Beldie, care, pe lângă pilot de curse și instructor acreditat, mai este și fondatorul unui vlog auto, unde impărtăseste pasiunea, experiențe și informații utile pentru iubitorii de mașini. Mihai, care l-a avut în dreapta pe un admirator al competițiilor de viteză, totodată câștigător al unui concurs organizat pe vlogul lui, Vroom Vroom vlog, a pus muzică clasică pe durata urcării și s-a distrat copios. ”Imi place tare mult, e super wow senzația, e foarte tare proiectul Kaufland E-Rally Team, eu mai vin să mă dau cu mașinuța asta așa de tăcută, dacă mă mai primiti” a încheiat, entuziasmat, pilotul-vlogger. De altfel, dovada experienței lui la volanul primei mașini electrice de curse este aici: https://youtu.be/0vTvcBgsYNs

Mihai Beldie

În etapele precedente, silențioasa masină a cucerit și inimile altor curajoși care au experimentat senzații tari, între ei numărandu-se și polițistul Marian Godină, care a schimbat percepția românilor asupra instituției în care lucrează, Bianca Constantin, detinătoarea titlului Miss Universe 2009, Corina Nivnea, Miss Global Beauty Queen 2015, jurnalistul Marius Saizu, fost pilot de incercări, prezentatoarea tv Teodora Antonescu, bloggeri, vloggeri etc.

Următoarea etapă a Campionatului Național De Viteză în Coastă Dunlop 2018 are loc la Reșița, în zilele de 30 iunie și 1 iulie 2018.

Allview lansează noul său flagship, Soul X5 PRO

14.06.2018- Allview, brandul românesc de smartphone-uri şi tablete, lansează astăzi noul flagship Soul X5 PRO  – primul terminal al companiei care are tehnologie neurală și permite deblocarea prin recunoaștere facială (Deep Face ID).

„Din dorinţa de a crea un produs util, cu performanţe ridicate datorită capacităților de inteligență artificială, odată cu finalizarea designului şi configuraţiei acestui model, am început integrarea  Android™ 8.1, Oreo și a celor mai noi tehnologii în acest device. Rezultatele aşteptate au apărut imediat, astfel luând naştere Soul X5 Pro, noul flagship Allview. Datorită maturizării pieţei de smartphone-uri, de la jumătatea anului 2017 ne concentrăm eforturile pe telefoane din zona modelelor middle-high și pe dezvoltarea de device-uri noi, continuând cu simplificarea folosirii tehnologiei prin  asistentul vocal în limba română  AVI, precum și de alte sisteme care au ca scop crearea de timp liber pentru o viaţă mai ușoară și mai frumoasă, a declarat Lucian Peticilă, fondatorul Allview.

Printre noutățile pe care le aduce noul flagship se enumeră: procesorul MediaTek Helio P60 cu AI, display-ul de 6,2“ FullHD+, Deep Face ID, camera duală cu funcţii adaptate noilor trenduri, camera frontală cu efect Bokeh, asistentul vocal în limba română şi o nouă interfaţă de utilizare, UI 3.0 swipe.

MediaTek Helio P60 a obținut un scor de peste 140k puncte Antutu Benchmark. În comparaţie cu generaţiile anterioare MediaTek, procesorul Helio P60 este cu 70% mai performant, acesta reprezentând un salt important în noul val de tehnologii inovatoare, oferind suport pentru inteligenţa artificială, inclusiv pentru recunoaştere facială, identificare de obiecte şi scene fotografice.

Dispozitivul, cu display-ul de 6,2” FullHD+ cu Notch, înglobează tehnici noi şi materiale avansate susţinute de procesele riguroase de fabricaţie, toate acestea asigurându-i protecţie în situaţii neplăcute precum: zgârieturi, şocuri şi căzături uşoare.

Camera IR a noului dispozitiv Soul X5 Pro este destinată pentru recunoaşterea facială, iar împreună cu proiectorul IR şi senzor de proximitate IR dedicate reflectă conturul feţei utilizatorului în cameră. Cu ajutorul algoritmului de procesare şi al inteligenţei artificiale conturează harta 3D detaliată şi precisă a feţei utilizatorului, astfel, va fi imposibilă deblocarea prin intermediul fotografiilor, măştilor, ecranelor digitale sau în cazul în care ai ochii închişi.

Camera duală de 16 MP + 5 MP şi cea secundară de 16 MP vor oferi utilizatorului experienţa cea mai apropiată de cea a utilizării unui aparat DSLR profesional. Printre cele mai importante funcţii se regăsesc: Bokeh, Slow Motion, Group Selfie, modul profesionist dar şi recunoaşterea scenelor.

Asistentul vocal în limba română, AVI, realizează o mulţime de acţiuni menite să îi facă viaţa cât mai uşoară utilizatorului, ajutându-l să câştige timp pentru pasiunile sale.

Cu ajutorul Visual UI 3.0 şi a gesturilor swipe, utilizatorul poate accesa funcţiile uzuale precum: home, back, history, meniu principal, notificări, inclusiv să adauge sau să renunţe la ‘breton’.

Dispozitivul este dotat cu un acumulator de 3000mAh, care beneficiază de încărcare prin USB Tip C şi prin staţie wireless.

Soul X5 Pro va fi disponibil la precomandă începând de astăzi, la prețul de 1499 lei plus o surpriză. Mai multe detalii despre noul telefon veți găsi pe pagina de produs Soul X5 Pro: www.allview.ro/soulx5pro .
Despre Allview

Creat în 2004, Allview este brandul autohton de smartphone-uri şi tablete numărul 1 din România. În 2010, Allview a fost prima companie din România care a lansat o tableta PC, a urmat în 2011 primul smartphone sub brand românesc. În 2016, proiectul Allview Smart Home a diversificat portofoliul companiei cu o soluţie complexă de automatizare şi monitorizare a locuinţei. Brandul Allview este prezent pe pieţele IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Republica Cehă, Malta, Cipru, Grecia, Lituania, Slovenia, Letonia şi Estonia. Allview se află într-un proces continuu de inovaţie şi dezvoltă tehnologii care oferă acces la cunoaştere, informaţie, la o viaţă mai bună.

Dispozitivul care-ţi permite să faci un ”conf-call” oriunde vine de la Plantronics: Calisto 7200, speakerphone mobil cu patru microfoane direcţionale

Acele momente când pui telefonul mobil pe difuzor pentru o convorbire tip conferinţă, aşa zisa „conf-call”, şi toţi participanţii din cameră se apleacă să audă sau să vorbească mai clar pot fi uitate acum. Există un dispozitiv compact care-ţi permite să iniţiezi un „conf-call” oriunde, oricând, cu o calitate excelentă a sunetului.

Plantronics, pionier în domeniul echipamentelor audio și un lider global în industria comunicațiilor, anunţă disponibilitatea lui Calisto 7200, un speakerphone Bluetooth cu patru microfoane direcţionale, certificat pentru Skype for Business şi conceput pentru aplicaţii UC (Unified Communications) şi VoIP de la Avaya, Cisco, Skype li alţii.

Calisto 7200 este dispozitivul potrivit pentru cei ce au nevoie de o performanţă excepţională în domeniul apelurilor de tip conferinţă pentru grupuri mici. Patru microfoane direcţionale de tip MEMS (Micro-Electro-Mechanical System) asigură un sunet clar, performant, prin activarea automată în direcţia vocii vorbitorului. Conectivitatea USB şi Bluetooth, respectiv butoanele senzitive de control ale dispozitivului, completează caracteristicile prin care Calisto 7200 este gata de utilizare oriunde şi oricând, datorită şi autonomiei bateriei de până la şase ore şi jumătate timp de vorbire.

Conceput pentru apeluri în conferinţă cu patru până la şase persoane, Calisto 7200 asigură fiecărui participant un sunet clar. Acoperirea de 360 de grade împreună cu caracteristica de reducere activă a zgomotului ambiental sunt perfecte pentru profesioniştii mobili care trebuie să ia parte la convorbiri de tip conferinţă într-o varietate de medii şi rezolvă problema delicată a zgomotului din jur care afectează claritatea conversaţiei.

Gata de utilizare de cum este scos din ambalaj, speakerphone-ul nu trebuie decât să fie conectat la laptop, prin USB, sau telefonul inteligent, prin Bluetooth. Butoanele de control senzitive permit preluarea şi încheierea apelurilor, şi alte comenzi, cu uşurinţă, în timp ce funcţia Bluetooth permite ca noii utilizatori să se conecteze uşor. Mai multe detalii sunt disponibile aici, sau puteţi citi un articol despre Calisto 7200 aici.

Dispozitivul este util nu numai pentru convorbirile tip conferinţă, ci poate fi folosit şi ca difuzor de înaltă calitate în propriul birou, înlocuind kitul hands-free. Iar atunci când pleci de la birou, Calisto 7200 încape perfect fie într-o geantă de laptop, fie într-o poşetă obişnuită.