Arhiva zilei de 22 decembrie 2022

BenQ PhotoVue SW321C devine primul monitor din lume care obţine certificarea TUV Rheinland Anti-Reflex

Ecranul cu tehnologie avansată fără reflexie (A.R.T.) garantează performanțe anti-strălucire și anti-reflexie pentru fotografii profesioniști

București, România –  Decembrie 2022 – BenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovații în domeniul soluțiilor de imagine, a anunțat că monitorul PhotoVue SW321C a devenit primul monitor din lume certificat de TUV Rheinland pentru performanțe anti-strălucire și anti-reflex remarcabile, garantând rezultate profesionale pentru fotografi și editori video.

„Utilizând panoul A.R.T. care respectă certificarea TUV Rheinland, BenQ SW321C este primul monitor ce asigură profesioniștilor un afișaj care elimină strălucirea și reflexia pentru a simula pe ecran experiențele vizuale ce imită textura hârtiei”, a declarat Conway Lee, președinte al BenQ Corporation. „În plus, cu software-ul exclusiv BenQ Paper Colour Sync, se păstrează consistența culorilor de la ecran la imprimare.”

Dezvoltat de producătorul de ecrane AU Optronics, A.R.T. oferă imagini realiste și clare, folosind pe suprafața ecranului un strat anti-reflexie ce ajută la protecția ochilor, oferind un confort ridicat în condiții de iluminare ambientală variate. Astfel, A.R.T. a devenit primul beneficiar al certificării “fără reflexie” din partea TUV Rheinland, cea mai importantă autoritate mondială în materie de testare și certificare a siguranței.

SW321C-image-fa

Bazată pe numeroase reglementări internaționale stricte, certificarea anti-reflexie de la TUV Rheinland recunoaște în mod semnificativ performanța superioară a raportului de contrast ambiental (ACR) al SW321C, asigurând o calitate superioară a imaginii în condiții de iluminare puternică și de diverse surse de lumină ambientală.

Fiind de ani de zile printre cele mai populare monitoare profesionale pentru fotografi și editori video, BenQ SW321C dispune de tehnologia exclusivă AQCOLOR pentru performanțe de culoare la standarde industriale, cu uniformitate și consistență a culorilor calibrate de experți, oferind cea mai bună platformă pentru editare foto și tipărire.

BenQ SW321C utilizează panoul A.R.T. pentru a produce un efect asemănător cu cel al hârtiei. Acest efect împreună cu software-ul BenQ Paper Colour Sync, asigură că fotografiile arată pe ecran exact ca cele de pe hârtie.

Oferind fotografilor și videografilor cele mai bune experiențe creative, cu o consistență a culorilor care simulează textura hârtiei pe ecran, BenQ va utiliza panoul A.R.T. pe toate modelele sale SW, pentru o performanță cromatică de neegalat, dincolo de standardul industriei.

Despre BenQ (Corporation)

Întemeiată pe viziunea corporativă „Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life”, BenQ Corporation este lider mondial în furnizarea de soluții și tehnologie umană, având ca scop îmbunătățirea fiecărui aspect al vieții consumatorilor. Pentru a-și realiza viziunea, compania se concentrează pe aspectele care contează cel mai mult pentru oamenii de astăzi – stilul de viață, afaceri, asistență medicală și educație – cu speranța de a oferi oamenilor mijloacele de a trăi mai bine, de a crește eficiența, de a se simți mai sănătoși și de a îmbunătăți învățarea. Astfel de mijloace includ un portofoliu extins de produse și tehnologii încorporate orientate către utilizatori, de la proiectoare digitale la monitoare, afișaje interactive de format mare, produse audio, produse cloud pentru consumatorii finali, comunicații mobile și iluminare lifestyle. Because it matters.

Despre BenQ Group

BenQ Group este o corporație puternică cu venituri de peste 22 de miliarde de dolari, compusă din aproape 20 de companii independente care operează în peste 30 de țări în numeroase industrii, cu o forță de muncă combinată de peste 100.000 de angajați. Fiecare membru al grupului este un lider recunoscut în propriul său domeniu, contribuind la resursele vaste ale BenQ Group, la cercetarea și dezvoltarea extinse și punctele forte strategice distincte. Prin valorificarea specializării verticale a fiecărei companii pentru a crea o scalare reală pe piețele orizontale, BenQ Group controlează un lanț valoric extrem de eficient, cu capacitatea de neegalat de a furniza componente critice și soluții de clasă mondială în următoarele industrii: TFT-LCD, energie verde, chimicale fine și materiale avansate, iluminat, design IC, componente de precizie, integrare de sistem, afaceri de marcă și servicii. Grupul se angajează în afaceri profitabile și sustenabile care împărtășesc viziunea sa de lungă durată Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life. Companiile BenQ Gruop sunt: ​​BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (cel mai mare producător mondial de panouri TFT-LCD de dimensiuni mari), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BenQ AB DentCare Corp., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Darwin Precisions Corp., Lextar Electronics Corp., LILY Medical Corp. și Raydium Semiconductor Corp.

Storia.ro: Retrospectiva anului 2022 în imobiliare – efervescență în zona chiriilor și precauție în segmentul vânzărilor

22 decembrie, București

Anul 2022 a început promițător la capitolul vânzărilor de apartamente și case, cu un record al numărului mediu de pagini vizualizate de potențialii cumpărători, semn al interesului crescut pentru achizițiile imobiliare. Cu toate acestea, cererea s-a temperat pe parcursul anului, iar interesul unui segment de români s-a reîndreptat către piața chiriilor, care a înregistrat creșteri remarcabile. Conform datelor Storia.ro, platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri, în luna noiembrie 2022 s-a înregistrat cel mai mic număr din ultimii 3 ani la anunțurile active din categoria chiriilor.

Piața chiriilor a devenit tot mai efervescentă

Odată cu debutul pandemiei și al stării de urgență din anul 2020, s-a remarcat un număr tot mai mare de anunțuri active în categoria de chirii, cu un vârf atins în luna octombrie, atunci când climatul era unul instabil, iar studenții nu s-au mai întors la facultate la fel ca în anii anteriori.

După acest moment a urmat o scădere consecventă a numărului mediu de anunțuri active, deși numărul de inserții a rămas stabil, astfel că în noiembrie 2022 a ajuns cu 25% mai mic decât în noiembrie 2021,potrivit datelor Storia.ro.

Începând din vara anului 2022, s-a remarcat faptul că numărul mediu de pagini vizualizate de potențialii chirași e similar sau peste cel din 2021, însă numărul de anunțuri active este mai scăzut, semn că anunțurile cu proprietăți de închiriat sunt vizitate mai frecvent. În noiembrie 2022 numărul mediu de pagini vizualizate este cu 8% mai mare decât în 2021, iar în perioada ianuarie-noiembrie 2022 au fost vizualizate cu 1% mai multe pagini decât în aceeași perioadă a anului 2021.

Totodată, durata medie în care anunțurile la apartamentele de închiriat au rămas active pe platformă a fost cu 17% mai scăzută comparativ cu cea din 2021, iar pentru case cu 13% mai scăzută. Această activitate arată că locuințele au fost închiriate mai rapid, de aici scăderea duratei de viață a anunțurilor, respectiv scăderea duratei de tranzacționare.

Deși au existat mai puține anunțuri, s-au înregistrat mai multe contactări, iar aceasta este încă o dovadă a interesului pentru categoria de închirieri. În perioada ianuarie-noiembrie a acestui an, numărul mediu al contactărilor a crescut cu 19%, iar în noiembrie 2022 s-a înregistrat o creștere de 47% comparativ cu noiembrie 2021.

Segmentul vânzărilor e privit cu multă precauție

În timp ce categoria chiriilor a devenit în 2022 foarte efervescentă, vânzările au fost tratate cu mai multă precauție, ca urmare a instabilităților marcante ale acestui an – războiul din Ucraina, creșterile costurilor de construcție, inflația galopantă, criza energetică. Acești factori au erodat veniturile disponibile ale românilor și au făcut costul de finanțare mai greu accesibil pentru un segment din populație, convingând o parte dintre cumpărători să privească cu mai multe rezerve achiziția unei locuințe.

În primele 3 luni din 2020, interesul pentru apartamente și case de vânzare era crescut, iar rata dobânzii de referință era scăzută, ceea ce s-a reflectat într-un număr de anunțuri active scăzut (record în aprilie 2020). Începând cu luna mai se observă impactul pandemiei, care a condus la o creștere a numărului de anunțuri active, adică al anunțurilor vizibile pe platformă, cu un vârf în octombrie 2020, urmat iar de scăderi.

Anul 2022 a început cu un interes crescut pentru proprietățile de vânzare, manifestat printr-un record de vizite și pagini vizualizate în categorie. Începând cu luna februarie însă, numărul de pagini vizualizate în categorie s-a menținut constant sub cel din 2021. Comparativ cu 2020, numărul rămâne mai mare cu 19%, dar față de 2021, scăderea e de 21%.

În ce privește durata medie de viață a anunțurilor, debutul a fost tot unul optimist, însă începând cu luna aprilie a început să crească, întrucât o parte dintre potențialii cumpărători au devenit reticenți după izbucnirea războiului. După o perioadă de expectativă, vara a înregistrat o revenire ușoară, urmată de o nouă creștere a duratei necesare pentru tranzacționare începând cu octombrie. Astfel că în noiembrie 2022 durata medie de viață a anunțurilor a crescut cu 14% față de luna noiembrie 2021 în cazul apartamentelor de vânzare, și cu 19% în cazul caselor, potrivit datelor Storia.ro. La nivelul întregului an, apartamentele au stat cu 17% mai puțin timp pe site, iar casele cu 4% mai mult.

La capitolul contactărilor pentru proprietățile de vânzare s-au observat scăderi (cu 19% mai puține contactări în medie în 2022 versus 2021), dincolo de sezonalitatea provocată de perioadele de concedii și sărbători, semn că potențialii cumpărători au acționat cu mai multă precauție în 2022. Totuși, numărul de contactări a fost mai mare decât cel din 2020, fiind creșteri de 44% în perioada ianuarie-noiembrie 2022 față de anul 2020.

Rata anuală a inflaţiei este de 16,8% în luna noiembrie 2022 comparativ cu luna noiembrie 2021 (conform INS), IRCC trimestrial a crescut de la 1.25% în T1 2021 la 4.06% în T2 2022, iar Indicele ROBOR la trei luni este cotat la 7,93% (versus 2.73% la finalul anului trecut), iar cel la șase luni este cotat la 7.86%. Valoarea medie pentru IRCC în trimestrul trei (iulie-septembrie) este de 5,71% pe an, valoare care se va aplica la calcularea ratelor care au în componență IRCC după 1 ianuarie 2023. În ciuda faptului că dobânzile și inflația fac apartamentele mai puțin accesibile, în continuare există un segment semnificativ de cumpărători cu venturi cash, dar și rate accesibile pentru o bună parte dintre doritori. Conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în perioada ianuarie-noiembrie 2022, la nivel național s-au vândut 160.539 de unități individuale, cu 12% mai puține decât în 2021, dar cu 30% mai multe decât în 2020 (2021 având cu 49% mai multe tranzacții decât 2020, considerat an record).

***

Despre Storia.ro

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață, putând fi accesată atât de pe desktop, cât și prin aplicațiile de iOS și Android. Storia.ro își propune să îi ajute pe români în găsirea acelei case pe care o pot transforma în acasă. Repede, ușor, informat, prin intermediul unei platforme complexe, ce răspunde tuturor cerințelor din piață și simplifică, totodată, procesul de căutare. În 2022, Storia.ro a lansat T.R.A.I. Index, o inițiativă ce vine în întâmpinarea unor nevoi încă neacoperite ale românilor în găsirea unei locuințe: standardul de viață, dincolo de cei 4 pereți ai casei. T.R.A.I preia date relevante de la specialiști, precum nivelul de poluare a aerului, intensitatea traficului, varietatea punctelor de interes și costul mediu pe metru pătrat, oferind o viziune de ansamblu asupra bunăstării fiecăruicartier în parte.

SPLASH, cel mai nou jucător de pe piața de ride-hailing

Start-up-ul românesc SPLASH a adăugat, la finalul acestui an, serviciul de ride-hailing în portofoliul de soluții de transport alternativ. SPLASH devine, astfel, încă un jucător pe această piață, pe lângă Uber sau Bolt.

Lansarea serviciul de ride-hailing vine ca răspuns la nevoile și problemele actuale ale pieței de transport alternativ din România, precum și ca urmare naturală a dezvoltării brandului de închiriere de trotinete.

Cu o investiție estimată la peste 1 milion de euro în primul an, SPLASH țintește să ajungă la 50.000 utilizatori activi doar pe serviciul de ride-hailing, până la finalul lui 2023.

Splash își propune să schimbe direcția actuală a pieței printr-o abordare mai personală și mai apropiată de nevoile consumatorilor și partenerilor. Serviciile vor avea la bază o filosofie nouă, care pune accent pe normalitate, corectitudine și calitate, pentru o experiență bună pentru toate părțile implicate.

Brandul colaborează deja cu peste 2.000 de șoferi în București, dar și în alte orașe, precum Bacău, Constanța și Cluj, fiind în plin proces de dezvoltare a bazei de șoferi în toată România.

Vorbim de o piață unde contactul se face direct între client și partener, dar asta nu înseamnă că pentru integratorul de soluții, adică aplicația de ride-sharing, nu există responsabilitate. Nu putem controla 100% ce se întâmplă, dar ne dorim să aducem plus valoare față de jucătorii existenți pe piață prin ascultarea activă a problemelor clienților noștri și suport pentru rezolvare, un proces de selecție și control mai bine pus la punct, dar și pentru șoferi, prin comisioane mai mici și campanii de susținere”, a declarat Cosmin Doroftei, cofondator & CEO SPLASH.

Despre SPLASH

Splash Mobility, compania din spatele brandului, are capital 100% românesc și activează de peste 4 ani cu servicii de închiriere de trotinete. Flota SPLASH are, în prezent, peste 1000 de trotinete electrice.

Serviciile de ride hailing sunt oferite prin aceeași aplicație folosită pentru închirierea trotinetelor. Aplicația este disponibilă în App Store și Google Play sub numele Splash – Smart Rides, având 100.000 de utilizatori activi și aproape 150.000 de descărcări.

În 2022, oamenii au cumpărat, dar au și căutat lucruri surprinzătoare pe eMAG

  • Printre milioanele de căutări pe care le-au făcut pe eMAG în 2022, clienții au căutat soluții la situații de viață și lucruri foarte precise
  • Liceul, prima călătorie cu avionul, primele arcuri defecte de la Tesla sau o investigație privind o presupusă aventură a partenerului de viață sunt doar câteva astfel de situații

București, 22 decembrie 2022. 2022 este anul în care oamenii au continuat să prețuiască timpul lor, astfel că au căutat produse și servicii care să îi ajute să rămână conectați de oriunde ar fi. Printre cele mai căutate produse au fost cele din zona tech, precum laptopuri, căști, smartwatch, ceasuri sau iPhone 13, dar și cele pentru casă și pentru familie, precum frigidere, aspiratoare sau seturi LEGO.

În plus față de articole necesare pentru ei și cei dragi, românii au căutat pe eMAG și răspunsuri la întrebări existențiale precum „de ce e greu să iubești” ori „cum te poți proteja de energiile negative” sau „ce să nu faci la liceu”. Topul căutărilor neașteptate este completat și de o serie de dorințe speciale, precum „mărțișor manele” și „tricouri care nu se udă” și confirmă faptul ca oamenii vin pe eMAG nu doar pentru shopping, ci și pentru a se informa.

Top căutări neașteptate pe eMAG în 2022:

Categoria Dileme vechi (și nu prea)

  • de ce nu-s romanii ca nemtii?
  • de ce nu mananca gainile decat paine?
  • de ce e greu sa iubesti
  • ce sa nu faci la liceu
  • de ce imi apar in cos 2 obiecte vreau numai unu
  • de ce imi indica curent pe impamintare in casa?
  • cum faci sa mearga magazin play pe laptop
  • cum fac print cu iphone 8
  • cum fac sa mearga mai repede windows 10
  • ce sa faci pe avion
  • nevasta mi-a spart contul ce sa fac ajutor

Categoria Tehnologia pentru toți

  • aspirator sa spala covor singur robot
  • arcuri tesla model 3
  • vreau poze cu ceas pe taci
  • vreau sa descarc tiktok
  • ceas de mana poti raspunde la el
  • rechin pe telecomandă
  • trotinete 50-100 ani
  • ceas cu care pot sa sun si sa trimit sms pe whatsApp
  • flori care pot ramine in pamant pe timp de iarna
  • pc uri care merge bine fortnite
  • casti cu urechi de pisica cu microfon cre se conecteaza la tableta

Categoria Pentru asta există Tazz

  • ardei copti maxim
  • oferte cartofi
  • carte de gatit one piece
  • fasole batuta tensiune colesterol
  • cartofi animale suceava
  • ciorba radauteana jamila
  • paine pt ciorba fasole
  • linguri mari ciorba pt barbate
  • carte de gatit world of warcraft
  • snitel de pui de la mcdonald’s

Categoria Care mușcă din dușmani

  • aparat pacanele cu manele full hd sau 4k sau 3d sau 2d
  • martisor manele
  • sticluta bebe cu manele
  • Havebord cu manele
  • emblema bmw pt tort

Categoria La Șoimul speriat

  • primavara cu numele Roxana
  • arata si miroase bine toata ziua!
  • puicute outoare în mehedinti
  • diamant de pus la gat cand faci sex
  • gel pentru cresterea maxima a libidoului feminin
  • tot felu de prezervative
  • soim speriat pasari

Categoria Când rufele nu se mai spală în familie

  • placuta de paza cu cainele e ok nevasta e agresiva
  • o nevasta ce ar trebui sa faca daca crede ca baba-su are amant
  • ce sa iei la sora ta
  • sort pentru cupluri
  • tricou cu numele sotului meu te iubesc de la sotia ta catalina
  • vreau sa imi spioneze sotul daca are amanta ce microfon gasesc sa il cos in haina
  • camera de filmat care pot sa vad prin telefon ce se intampla

Categoria O lume minunată

  • carucioare de papusi ieftine in care pot sa doarma
  • ce sa iau sa nu mai se inflitreze pipi in pat
  • papusi bebelusi care par adevarati
  • bebelusi mare cumparat
  • bentita bebelusi urechi clapaunge
  • hainute de bebelusi adevarati
  • loc sa doarma pisica

Categoria În pas cu moda

  • parfumuri fete cinci stele
  • parfumuri arabesti de la luis varel la emag
  • adidasi alexandru maquin
  • tricouri care nu se uda
  • jeordane
  • tomi filingen ceas
  • manechin de bos
  • chiloti cu picior pt ca sa nu te iriti

Categoria E loc de „Bună ziua”!

  • buna ziua aceasta. tableta samsung tab a 7 lite suporta jocul pubg mobile???
  • buna ziua as avea nevoie de cineva care lucreaza in farmacie vreau sa ai adresez o intrebare in privat multumesc
  • buna ziua daca eu ma aflu in afara tarii si as vrea sa fac rata la o centrala termica gaz

Categoria Mica publicitate

  • vand aspirator rowenta clean&steam, folosit de cateva ori
  • tractoare jud suceava de vanzare
  • air bus
  • chit pentru reparat fisuri si aschii de pe parbriz masina
  • cumpar monede foarte vechi
  • cumpar net
  • cumpar capre
  • m-a interseaza s-a cumpar doua presuri de spate pentru autobasculanta 8×4 marca ford

Categoria Bitcoin

  • bitcoin pe internet
  • moneda bitcoin ieftina
  • se merita sa investesc in bitcoin
  • bitcoin moneda de aur
  • nft in carti
  • nft televizor
  • nft bored

Categoria Nu știi când ai nevoie

  • sac bila
  • protectie energii negative
  • drenaj cizme
  • sala pentru caini
  • coperta braking bad
  • plex care pot sa-l porti dupa tine fara sa il bagi in priza

TOP 10 căutări pe eMAG în 2022

  • laptop
  • iphone 13
  • căști
  • aspirator
  • frigider
  • smartwatch
  • lego
  • ceas
  • samsung
  • pantofi sport

Despre eMAG

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România, iar în 2022 a devenit cel mai valoros brand românesc și prima companie de ecommerce care ocupă primul loc în clasamentul Brand Finance. De 21 de ani, compania investește constant în servicii digitale bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani, și a creat un ecosistem regional, exportând modelul local cu succes în Bulgaria și Ungaria. Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde. În plus, clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum Genius, abonamentul care ofera livrare gratuită și alte beneficii sau servicii de eșalonare a plății precum Buy now, pay later sau Slice it. Pentru mai multe informații despre eMAG, accesați about.emag.ro.

Asociația Zi de Bine a curățat coșuri de fum și a oferit lemne de foc pentru 50 de vârstnici, în cadrul proiectului „Cald în vatră”

București, 22 decembrie 2022: Asociația Zi de Bine împreună cu Asociația SufletEȘTI au vizitat, pe parcursul lunii decembrie, vârstnicii din municipiul Onești, din satele Dumbrava, Brătești, Deleni, Capătu, Bârsănești și Poiana Sărată şi de la Mănăstirea Caşin din județul Bacău, pentru a le curăța hornurile și a le asigura necesarul de lemne pentru iarna grea. Voluntarii au ascultat povești de neimaginat și au văzut ce înseamnă singurătatea, neputința și sărăcia. Deși viața pe care o duc bătrânii din aceste sate este extrem de dură, asta nu i-a oprit să ofere bunătate și un zâmbet timid celor care au venit în ajutorul lor.

Bugetul necesar pentru proiectul Cald în vatră”, a ajuns la 35.000 de euro și a fost oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

Asociatia Zi de Bine x Cald in vatra (1)

„Am demarat proiectul „Cald în vatră” cu multă speranță și optimism că vom putea îmblânzi puțin iarna grea și friguroasă, pentru vârstnicii din mai multe sate din județul Bacău, oferindu-le lemne de foc și curățând coșurile de fum, însă nu am fost cu adevărat pregătiți să vedem atât de multă tristețe, neputință și gol, în același loc. Deși suntem fericiți pentru că am reușit să le oferim o bucurie, am plecat de la ei cu inima strânsă, însă cu promisiunea că vom reveni”,au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Melania Medeleanu x Asociatia Zi de Bine

Pentru 31 de bunici din satele de lângă Onești, Asociația Zi de Bine alături de Asociația SufleEȘTI și cu ajutorul unei echipe de coșari, au curățat coșurile de fum și au oferit lemne pentru întreaga iarnă. Datorită celor aproape 300 de donatori care au vrut să se implice, cele două asociații au suplimentat numărul de beneficiari, astfel încât au ajuns cu pachete cu bunuri alimentare, produse de igienă și haine, la 50 de vârstnici. Mai mult decât atât, 12 voluntari trecuți de prima tinerețe au croșetat, la Centrul Comunitar ZI de BINE, șosete și căciuli pentru fiecare beneficiar în parte.

„De câte ori îi vizităm, mai descoperim câte o nevoie. Și oricât ne-am dori, nu le putem rezolva pe toate. Dar faptul că iarna asta vor fi în siguranță la căldură, ne face să pornim mai departe cu inima împăcată dar și cu promisiunea de a ne întoarce la ei” a declarat Mihai Zarzu, fondatorul Asociației SufletEȘTI, Onești.

În România rurală datele privind casele care iau foc din cauza coșurilor necurățate sunt îngrijorătoare. În 2020, numărul incendiilor din această zonă a ajuns la 110, iar anul trecut s-au înregistrat 196 de astfel de cazuri. Coșurile curățate necorespunzător au fost cauza principală de incendiu în 22 de cazuri în anul 2020, iar în 2021 numărul a fost de 54, conform datelor din zonă.

O parte din poveștile locuitorilor din județul Bacău pot fi citite pe pagina de facebook a Asociației Zi de Bine.

Pe parcursul acestui an, Asociația Zi de Bine a implementat 24 de proiecte sociale, 12 la nivel naţional şi alte 12 prin filiala Zi de BINE Moldova, în valoare totală de peste 700.000 de euro.

În plus, la începutul lunii aprilie, a fost înființat și Centrul Comunitar Zi de Bine, care a fost amenajat în doar 3 săptămâni și pregătit să acomodeze comunitatea ucraineană. În perioada aprilie – decembrie, peste 3000 de ucraineni au trecut pragul centrului, pentru care au fost ținute peste 3000 de ore de ateliere, cursuri și evenimente gratuite.

Toate proiectele susținute de Asociația Zi de Bine și respectiv Zi de Bine Moldova, pot fi găsite aici – https://www.zidebine.ro/

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația susține câte un ONG în fiecare lună a anului și încurajează oamenii să-și doneze ziua de naștere pentru un proiect social.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se anunță cauza susținută și sunt descrise nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii află ce s-a întâmplat cu banii și sunt invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Motorola și Lenovo Foundation anunță următorul pas spre revitalizarea limbilor indigene pe cale de dispariție la sediul UNESCO

În acest an, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a intitulat perioada 2022 – 2032 drept  International Decade of Indigenous Languages (IDIL, Deceniul Internațional al Limbilor Indigene), cu scopul de a atrage atenția asupra situației critice în care se află multe limbi indigene și de a mobiliza părțile interesate și resursele pentru conservarea, revitalizarea și promovarea acestora. Fiind o companie globală axată pe furnizarea de tehnologie mai inteligentă pentru toți, Motorola a crescut gradul de conștientizare și a luat măsuri pentru angajamentul său continuu față de proiectul de revitalizare a limbilor indigene, introdus pentru prima dată la începutul anului 2021.

Astăzi, în cadrul UNESCO High-level Celebration of the International Decade of Indigenous Languages, Motorola a anunțat următorul stadiu al proiectului axat pe limbile native din India, care va avea loc în lunile următoare. Împreună cu Fundația Lenovo, brandul se bucură să colaboreze cu UNESCO pentru a efectua cercetări suplimentare asupra impactului și potențialului digitalizării limbilor indigene pe cale de dispariție.

moto

Președintele Motorola și vicepreședintele Lenovo, Sergio Buniac, împreună cu reprezentanții Fundației Lenovo și Motorola Globalization – au luat parte la evenimentul de la Paris, care a reunit reprezentanți la nivel înalt ai statelor membre UNESCO, lideri indigeni, sistemul ONU, organizațiile naționale de cercetare ale societății civile și reprezentanți din sectorul public și privat. Aceste părți s-au reunit pentru a discuta despre cum să integreze și să păstreze limbile indigene din întreaga lume și cum ar putea coopera pentru un viitor mai incluziv.

Ideea acestui proiect a venit dintr-o problemă identificată de echipa Motorola, care a observat că limbile indigene nu aveau reprezentare în formă digitalizată în tehnologie care să permită păstrarea limbii și a tradițiilor, culturii și istoriei”, spune Sergio Buniac, Președintele Global Motorola. „Sperăm ca această inițiativă să crească gradul de conștientizare cu privire la revitalizarea limbii, nu numai prin impactul comunităților, ci și prin deschiderea oportunității ca mai multe limbi indigene pe cale de dispariție să fie adăugate altor smartphone-uri.”

Pe măsură ce noile generații de indigeni își dezvoltă procesul de alfabetizare și utilizare a tehnologiei, este esențial ca aceștia să poată folosi limba lor maternă în formate digitale noi, pentru a evita pierderea limbii. UNESCO estimează că o limbă indigenă se pierde la fiecare două săptămâni, ceea ce duce la pierderea a aproximativ 3.000 de limbi unice până la sfârșitul secolului. Pentru a ajuta la păstrarea istoriilor unice ale culturilor indigene, Motorola a lucrat în parteneriat cu Lenovo Foundation pentru a integra limbile în smartphone-urile sale. Kaingang (vorbită în sudul Braziliei), Nheengatu (vorbită în Amazon) și Cherokee (vorbită în Statele Unite) fac deja parte din cele peste 80 de limbi pe care Motorola le oferă în interfața sa mobilă.

Prin această inițiativă, Motorola a devenit primul producător de telefoane mobile care a oferit cetățenilor Cherokee acces la o interfață de utilizator complet tradusă pentru telefonul mobil și a sprijinit o limbă indigenă vorbită în Amazon. Motorola a făcut publice caracterele, 360.000 de cuvinte traduse și personalizări lingvistice pe platforma Android, astfel încât alți OEM și mai multe companii să poată adăuga aceste limbi la interfețele lor, deschizând calea pentru o utilizare mai largă. Pentru început Lenovo, compania-mamă a brandului Motorola, explorează integrarea limbilor pe computerele sale.

Pe măsură ce proiectul continuă, Motorola și Fundația Lenovo speră să crească gradul de conștientizare, să acționeze pentru supraviețuirea limbilor pe cale de dispariție și să dea putere generațiilor viitoare de comunități indigene să folosească tehnologia în limba lor maternă.

Disclaimer Legal

MOTOROLA, sigla M stilizată, MOTO și familia de mărci MOTO sunt mărci comerciale ale Motorola Trademark Holdings, LLC. Android este o marcă comercială a Google, LLC. Toate celelalte mărci comerciale sunt proprietatea deținătorilor respectivi. © 2022 Motorola Mobility LLC. Toate drepturile rezervate.

Despre Lenovo & Motorola

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie Fortune Global 500 cu venituri de 70 de miliarde de dolari, care deservește clienții din 180 de piețe din întreaga lume. Concentrați pe o viziune îndrăzneață de a oferi o tehnologie mai inteligentă pentru toți, dezvoltăm tehnologii care schimbă lumea care alimentează (prin smartphone-uri și infrastructură) și împuternicesc (prin soluții, servicii și software) milioane de clienți în fiecare zi și împreună creează un mediu mai incluziv, mai demn de încredere. și societate digitală durabilă pentru toată lumea, de pretutindeni. Motorola Mobility LLC a fost achiziționată de Lenovo Group Holdings în 2014. Motorola Mobility este o subsidiară deținută în totalitate de Lenovo și este responsabilă de proiectarea și fabricarea tuturor telefoanelor și soluțiilor mobile marca Moto și Motorola. Pentru a afla mai multe, vizitați https://www.lenovo.com și citiți despre cele mai recente știri prin StoryHub și Motorola Global Blog.