Arhiva lunii aprilie 2025

Carrefour și InspirAction îi învață pe copii să recicleze pentru un viitor mai bun

București, 16 aprilie 2025: Carrefour România și Asociația InspirAction anunță finalizarea cu succes a celei de-a patra ediții a proiectului „Gesturi mici pentru practici mari”.

Ediția a patra a proiectului „Gesturi mici pentru practici mari” s-a desfășurat în perioada
3 martie – 13 aprilie 2025. În cadrul acestei ediții, 10 școli și grădinițe din România au beneficiat de sesiuni educaționale interactive despre reciclare și utilizarea responsabilă a resurselor.

Printre rezultatele acestei ediții menționăm:

  • 400 de elevi au învățat să protejeze planeta, prin lecții de educație sustenabilă și activități practice;
  • 050 de ambalaje au fost reciclate;
  • 8 școli și grădinițe au fost premiate cu sisteme fotovoltaice performante.

Aceste sesiuni, coordonate de Asociația InspirAction și susținute de profesori voluntari, au oferit elevilor informații despre cum pot acționa concret, prin gesturi mici, pentru a participa la reducerea impactului negativ asupra mediului.

Elementul cheie al proiectului a fost concursul de reciclare între școli și grădinițe, în care au fost implicați elevii și comunitatea locală. Astfel, 8 școli și grădinițe vor beneficia de sisteme fotovoltaice performante.

De la lansarea sa, în decembrie 2023, proiectul a implicat 14.267 de elevi în activități de educație sustenabilă, a facilitat reciclarea a peste 535.670 ambalaje SGR la automatele Carrefour și a premiat 40 de școli și grădinițe cu sisteme fotovoltaice performante.

Ne bucurăm să vedem cum în cadrul acestui proiect gesturile mici se transformă în practici mari, iar elevii deprind comportamente responsabile față de mediu prin reciclare. Educația este unul dintre pilonii de bază pe care îi susținem. Astfel, participăm la formarea unei noi generații de elevi mai conștienți de impactul pe care acțiunile fiecăruia dintre noi îl are asupra mediului”, a declarat Alina Gamauf, membru în Comitetul Executiv Carrefour România.

După patru ediții de succes, proiectul Gesturi mici pentru practici mari este dovada vie că atunci când le oferim copiilor instrumentele și cunoștințele potrivite, ei pot fi printre cei mai puternici susținători ai bunăstării planetei. Acest proiect este atât despre sustenabilitate, prin formarea obiceiului de reciclare, cât și despre sădirea speranței și a responsabilității în inimile tinerei generații și a comunității”, a adăugat Simona Paraschiv, președintele Asociației InspirAction.

Cele 8 școli care vor primi panouri fotovoltaice la finalul ediției a patra a proiectului sunt:

  1. Școala Gimnazială Ziduri, jud. Buzău
  2. Grădinița cu Program Normal Sărmașu, jud. Mureș
  3. Școala Gimnazială Gheorghe Nechita Motoșeni, jud. Bacău
  4. Școala Gimnazială Fântânele, com. Motoșeni, jud. Bacău
  5. Școala Gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic N. Titulescu, jud. Brăila
  6. Școala Gimnazială Filiași, jud. Dolj
  7. Școala Gimnazială Vulturu, jud. Vrancea
  8. Școala Gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca,
    Suceava

###

Despre Carrefour România

Carrefour România le oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături. Singurul retailer omnichannel din România, Carrefour le oferă clienților experiențe de cumpărături cu ajutorul aplicației mobile și a caselor de marcat Self Service, în magazine, prin serviciile de online shopping cu livrare acasă, prin BRINGO, Glovo, Tazz și Bolt sau cu opțiunea Click & Collect de pe www.carrefour.ro.

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la peste 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat (2023, 2024, 2025) pentru peste 17.000 de angajați.

Compania susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Deschidem Vinul Românesc, Creștem România BIO, Grădina Noastră și Poftim Brânză Românească. Platforma Act For Good transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social. Fiecare sesiune de shopping le poate aduce utilizatorilor puncte de loialitate, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.

Carrefour România operează în România prin trei entități juridice principale: Carrefour România S.A., Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A.

Despre Asociația InspirAction

Este o organizație formată din oameni care contribuie la educația adolescenților din România, astfel încât aceștia să devină adulți responsabili, încrezători și împliniți. Desfășoară programe care dezvoltă competențe necesare pentru o viață sănătoasă (mental, emoțional și fizic). În același timp, lucrează și cu părinții și profesorii lor pentru maximizarea rezultatelor dorite. Scopul Asociației InspirAction este să inspire un milion de tineri, părinți și profesori din România să devină o variantă mai bună a lor. www.inspiraction.ro

Persoană de contact:

Simona Paraschiv, Președinte Asociația InspirAction

office@inspiraction.ro, www.inspiraction.ro

+40.726.126.289

Cardurile asigură ecosistemul de plăți și împrumuturi dintre consumatori și bănci | Peste 1.000 de cereri de negociere cu băncile în 2025 la CSALB

16 aprilie, București. Apropierea Paștelui reprezintă un moment de bucurie, dar și o grijă în plus pentru bugetul personal. Astfel, este nevoie de atenție pentru gestionarea cheltuielilor și a plăților pe care le facem în această perioadă. Cardurile de credit, cardurile de cumpărături, plățile cu cardul în țară și străinătate, precum și fraudele la care ne putem expune sunt doar câteva dintre temele dezbătute în primul episod din acest sezon al podcasturilor CSALB.

Invitații din această dezbatere sunt:Ioana Pârvu, director Carduri și Soluții de Plată, BRD Groupe Societe Generale și Dorian Petrovici, director Carduri, Proiecte și Analiză de Date Retail, Banca Transilvania, într-o discuție moderată deAdrian Asoltanie, trainer de educație financiară și autorul cărții “Dragă, unde-s banii?”

| PODCAST CSALB |https://www.youtube.com/watch?v=PoJl5BMzitU

Al 5-lea sezon al Podcasturilor CSALB abordează o tematică inspirată din tipologia cererilor de negociere cu băncile pe care consumatorii le trimit către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar: carduri și plăți, creditele bancare, fraudele, executările silite, instanță vs soluționare alternativă, economisire și investiții. Întâlnirile găzduite de CSALB reunesc în acest an specialiști ai sistemului bancar,brokeri de credite, executori judecătorești, specialiști în antifraudă etc. Dezbaterile sunt moderate de analiști financiari, lectori în educație financiară și jurnaliști reputați din presa economică. Ne propunem ca prin dezbaterile din acest an să oferim consumatorilor instrumentele necesare pentru gestionarea și protejarea finanțelor personale într-un context macroeconomic imprevizibil.

Consumatorii trebuie să intre în bancă precum într-un supermarket și să aleagă produsele care li se potrivesc cel mai bine pentru sănătatea lor financiară. Cu alte cuvinte, să plecăm de la nevoile pe care le avem și să vedem ce produs bancar ne satisface aceste nevoi. Calibrarea și autocunoașterea sunt foarte importante, pentru că atunci când apelăm la o formă de credit, noi consumăm niște bani din viitor, care nu sunt ai noștri. De aceea contează cât și cum te împrumuți, astfel încât să-ți permiți să rambursezi ușor. Una din preocupări este legată de costuri și de dobânzi. Cardurile de credit sunt percepute ca instrumente financiare scumpe, cu dobânzi ceva mai consistente. Care sunt diferențele între cardurile de credit, de debit și cele de cumpărături și ce trebuie să știm despre acest tip de împrumut?

Cardurile de credit se diferențează de cele de debit prin faptul că consumatorii accesează o linie de credit în baza unei analize de bonitate din care reiese capacitatea consumatorului de a rambursa acei bani. Cardurile de debit sunt atașate unor conturi curente care sunt alimentate cu fondurile proprii ale clienților. Pentru cardurile de cumpărături există tot o linie de credit, asta este foarte important să înțelegem, pentru că folosim banii băncii. Acum, cardurile de credit sau de cumpărături aduc niște oferte foarte bune, mai ales în perioadele de cumpărături mai intense, cum este aceasta în care ne aflăm.

Consumatorii pot înlocui percepția că aceste carduri de credit sunt produse scumpe dacă învață să utilizeze acest credit și să aibă costuri zero. Dacă avem o nevoie punctuală, putem să folosim linia de credit în perioada de grație, iar dacă rambursăm în intervalul de 45-60 de zile cât durează acea perioadă de grație la băncile din România, nu avem niciun cost. Sau putem să utilizăm opțiunea de rate cu dobândă zero, care este cea mai apreciată când vorbim de cardurile de credit. Este foarte important în momentul în care setăm aceste rate, pe 24 sau 36 de luni, să putem să rambursăm ușor, să nu fie o corvoadă.

Consumatorii să fie atenți la câteva lucruri: Dacă rambursează doar suma minimă de plată, vor plăti dobândă, însă dacă vor plăti rata întreagă din luna respectivă, vor avea dobândă zero. Este foarte important să ne capacităm această rambursare a liniei de credit în mod corect de la început, să vedem cât am putea să acoperim lunar, ca să știm exact cum putem seta ratele.

Dacă avem de făcut o plată urgentă și avem nevoie de numerar de pe cardul de credit, vom suporta costurile cu dobânda din momentul în care scoatem banii de la bancomat. Sau putem transfera din cardul de credit într-un card de debit suma de care avem nevoie. În acest caz suma cash poate fi împărțită până la 36 de rate cu o dobândă mai avantajoasă. Dacă dobânda la cardul de credit poate fi în jur de 25%, cea pentru numerar poate fi cu zece puncte procentuale mai mică. Adică, ne apropiem de dobânda unui credit de consum rapid.

Nu în ultimul rând, cardurile sunt un instrument extrem de util și de practic atunci când călătorești. Recomandăm, în primul rând, plata cu cardul, în moneda cardului, iar nu retragerea de numerar în afara țării. Pentru că la retragerea de numerar, chiar dacă vorbim de Europa unde comisioanele sunt similare cu România, pot exista niște comisioane ale băncilor care dețin terminalele respective.

Cardul este pivotul relației dintre client și bancă, primul lucru pe care clientul trebuie să-l aibă într-o relație cu un furnizor de plăți. Desigur, cardul nu este doar o bucată de plastic, ci și aplicația de internet banking. Noi spunem că aplicația este telecomanda cardului. Pandemia ne-a apropiat foarte mult de carduri și plățile cu cardul. Țin minte că atunci când mergeam în vacanță în străinătate luam mereu cash la mine. Acum nu mai am nevoie de cash, dar trebuie să facem distincția între a plăti cu cardul în moneda țării în care ne aflăm sau în lei, adică în moneda cardului.

Acum, cardurile sunt adaptate atât nevoilor financiare ale clienților, cât și nivelului de înțelegere al acestora. Sunt carduri premium, standard sau produse pentru copii. Încurajăm accesul copiilor la cardurile de debit cât mai devreme, de la 8-14 ani. Sunt șicardurile co-branded, care vin cu o serie de beneficii, în care mai multe companii contribuie pentru a crea un ecosistem care să fie pus la îndemâna clientului.

Pe lângă aceste lucruri, există punctele și facilitățile oferite de comercianți. În spatele unui card de credit stă un program de loialitate. În plus, plățile făcute de pe un card de credit sunt mai sigure decât cele făcute prin ordin de plată sau de pe cardul de debit. De exemplu, pentru un zbor anulat, consumatorii pot face chargeback, prin care își recuperează banii. Când folosești un instrument de plată, tot ecosistemul dintre bancă și comerciant se focusează pe livrarea serviciului către client, iar dacă nu i s-a livrat serviciul respectiv, consumatorul poate să facă un refuz la plată. Este un beneficiu important, mai ales în era comerțului online.

În același registru, fraudele online echivalează cu costuri foarte mari investite de bănci în tehnologie, pentru a ține riscurile sub control. Cu toate astea, băncile nu îi pot salva pe cei acaparați de mirajul banilor rapizi.

Unele site-uri permit plata cu cardul fără elemente de verificare. Dar aici vorbim de sume mici, plăți sub 30 de euro, considerate cu risc minim. Trebuie înțeles faptul că fiecare tranzacție are în spate un scor de risc pe care banca îl calculează. De exemplu, parola lipsește acolo unde există abonamente sau plăți recurente. O altă situație este atunci când avem, indiferent de comerciant, cardul salvat în aplicație. Dacă știm comerciantul și acesta este de încredere chiar încurajăm acest lucru, pentru că facilitează plățile pe care le facem. În general, mediul de plăți din Europa este un mediu foarte bine reglementat. Acest Strong Customer Authentication contribuie foarte mult la siguranța plăților. La această analiză contribuie mai multe entități: comerciantul care acceptă plata, banca emitentă a cardului, companiile care procesează plățile și cele care emit cardurile. Toți contribuie la această analiză de risc și la decizia finală de autentificare a consumatorului. Din păcate, asta nu exclude total jucători rău intenționați sau fraudele comerciale în care nu se livrează serviciul respectiv.

Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naționale a României în Colegiul de Coordonare al CSALB: „În ultimii ani CSALB a devenit nu doar o entitate care facilitează rezolvarea amiabilă a problemelor financiar-bancare, ci și o platformă de dialog și de educație financiară pentru consumatori și bănci. Dacă în anii precedenți am invitat în acest cadru al dezbaterilor top managementul sistemului bancar, anul acesta am plecat de la nevoile punctuale ale consumatorilor, exprimate în cererile adresate CSALB. Cu ajutorul specialiștilor din bănci ne dorim să reducem lipsa de informație, aceasta fiind una din cauzele care duc la apariția unor dificultăți financiare în cazul consumatorilor.

Trecem printr-o perioadă imprevizibilă din punct de vedere economic și social, generată de efectele războaielor economice și militare. Este un motiv în plus ca alegerile financiare pe care le facem și implicațiile lor să fie cât se poate de clare și de predictibile pentru bugetul personal. Doar așa putem atenua impactul deciziilor luate de terți, pe care nu avem puterea să le controlăm.

De la începutul acestui an consumatorii au trimis peste 1.000 de cereri de negociere cu băncile și IFN-urile în cadrul CSALB, iar până acum s-au desfășurat 220 de negocieri. Dintre negocierile încheiate cu împăcarea părților, observăm că beneficiile medii rezultate sunt de aproximativ 3.800 de euro pentru fiecare dosar, față de o medie de 3.000 de euro în tot anul 2024”.

DEMGY Group devine unul dintre principalii producători mondiali de componente din materiale plastice pentru interiorul aeronavelor, datorită achiziției TOOL GAUGE, o companie americană și un furnizor cheie pentru industria aeronautică.

DEMGY Group își lărgește activitățile pe teritoriul Statelor Unite ale Americii prin achiziția din 31 martie 2025 a TOOL GAUGE, producător de componentele și subansambluri din materiale plastice pentru interiorul cabinelor de zbor și furnizor de prim nivel pentru Boeing. Astfel, DEMGY Group își consolidează poziția de top la nivel internațional în rândul procesatorilor de materiale plastice de înaltă performanță pentru industria aerospațială. Acest pas continuă eforturile de extindere marcate de achiziția din 2023 a EIS Aircraft Germania, care a devenit DEMGY EIS, companie europeană specializată în componente din materiale plastice și compozite pentru interiorul cabinelor de zbor și furnizor important pentru Airbus.

Comunicat de presă – Saint-Aubin-sur-Gaillon, 8 Aprilie 2025

TOOL GAUGE este un jucător cu tradiție în industria americană, cu sediul în Tacoma, Washington (în apropiere de Seattle), specializat în fabricarea interiorului de cabine, mai precis a componentelor și subansamblurilor din materiale plastice pentru industria aeronautică civilă și militară. TOOL GAUGE deține expertiză industrială esențială în injectarea de polimeri și prelucrarea materialelor de înaltă performanță. Această achiziție consolidează poziția DEMGY Group de furnizor de prim nivel pentru Boeing și Airbus și de nivel secundar pentru toți producătorii de echipament aeronautic.

Tool Gauge a primit distincția Boeing Silver Performance Excellence Award pentru nouă ani consecutivi (2010-2019) și este un furnizor acreditat cu tradiție pentru Boeing D1-4426 / BAC5321 Clasa I și II.

TOOL GAUGE devine DEMGY Pacific: principalul furnizor de componente plastice pentru Boeing

 Inovația a fost mereu parte din ADN-ul DEMGY Group. Achiziția TOOL GAUGE din 31 martie 2025 este o expresie a acestui angajament pentru inovație și dezvoltare continuă în materie de iluminat structural.

Prin achiziția TOOL GAUGE de către DEMGY Group ia naștere DEMGY Pacific, expert în prelucrarea materialelor plastice de înaltă performanță în sectorul aeronautic pentru interioarele cabinelor de zbor și furnizor de top pentru Boeing.

Unul dintre pilonii activității TOOL GAUGE este dedicat dezvoltării de produse noi pentru interiorul aeronavelor, reprezentând o expertiză crucială în transformarea materialelor plastice de înaltă performanță.

Prin consolidarea poziției de top în industria procesatoare de materiale plastice de înaltă performanță pentru industriile aerospațială și de apărare, DEMGY Group devine unul dintre cei mai importanți, dacă nu chiar cel mai important furnizor mondial de materiale plastice și compozite destinate interiorului cabinelor de zbor pentru Airbus și Boeing, precum și pentru toți producătorii americani și europeni de echipamente aeronautice. În același timp, tocmai am semnat contracte importante cu principalii clienți, ceea ce ne va ajuta în mod cert să optimizăm beneficiile acestei achiziții.”, a explicat Pierre-Jean LEDUC, CEO al DEMGY Group.

Prin DEMGY Pacific, DEMGY Group își întărește poziția în SUA, în statul Washington, cu 2 facilități specializate în:

  • injectarea de polimeri de înaltă performanță pentru componente din interiorul cabinelor de zbor;
  • prelucrarea metalelor ca piese de schimb ale aeronavelor, care vor fi de asemenea dedicate prelucrării polimerilor de înaltă performanță.

”Odată cu achiziția TOOL GAUGE, piața aerospațială devine în mod cert piața numărul 1 pentru DEMGY Group. Această poziționare consolidată ne va permite să implementăm soluțiile noastre tehnologice de ultimă generație la o scară mult mai mare, oferind componente din polimeri de înaltă și extremă performanță.” a adăugat Pierre-Jean LEDUC.

DEMGY Pacific se integrează în DEMGY și beneficiază de sinergiile cross-funcționale ale Grupului

Conducerea noii organizații extinse va fi asigurată de Pierre-Jean Leduc în calitate de CEO al DEMGY Group și DEMGY Pacific; Mike Walter în calitate de Președinte al DEMGY Pacific și DEMGY Chicago (cele două operațiuni ale DEMGY din SUA); și Eric Wilmoth în calitate de Vicepreședinte al Operațiunilor DEMGY Pacific.

„Prin această achiziție, ne vom extinde și consolida prezența în Statele Unite, întărindu-ne poziția de lider în procesarea materialelor plastice cu valoare adăugată mare pentru sectorul aerospațial și de apărare,” a declarat Mike Walter, Președintele DEMGY Pacific și DEMGY Chicago.

„Privim cu entuziasm, de exemplu, sinergiile pe care DEMGY Pacific le va putea dezvolta cu fabricile Grupului DEMGY în domeniile injectării, asamblării și decorării.”

Datorită acestei achiziții, vânzările DEMGY Group vor depăși 130 milioane de euro în 2025. În prezent DEMGY Group deține o rețea de 10 unități de fabricație, cumulând un total de 950 de angajați. DEMGY Group își propune să atingă vânzări de 200 de milioane de euro până în 2030.

Precedence Research estimează că dimensiunea pieței globale a industriei aerospațiale va crește la peste 791,78 miliarde de dolari până în 2034, „reprezentând o rată anuală compusă de creștere (CAGR) sănătoasă de 7,8% între 2024 și 2034.” [https://www.precedenceresearch.com/aerospace-market]

Despre DEMGY Group: Soluții sustenabile și eficiente în industria polimerilor

Fondat în 1947 (denumită inițial Dedienne), DEMGY Group este o companie de talie medie care aduce inovația în tehnologia de prelucrare a polimerilor prin proiectarea și producerea soluțiilor de înaltă performanță din materiale plastice și compozite, mai ușoare decât metalul, pentru a reduce amprenta de carbon și a promova economisirea energiei în sectoare cu o amprentă de carbon ridicată.  DEMGY este implicat activ în procesul de decarbonizare a industriei.

Oferta sa circulară Multiplasturgy®, un ghișeu unic pentru cele 15 domenii de expertiză, începe cu ecodesignul, care permite gestionarea anticipată a sfârșitului de viață al produselor și a reciclabilității acestora.

Grupul cu sediul în Normandia are în prezent 4 unități în Franța, inclusiv biroul central din

in St-Aubin-sur-Gaillon (Eure – 27), 2 unități de producție în Germania, 2 în Romania, 2 în SUA, precum și 3 centre de cercetare și dezvoltare.

În 2004 și 2020, compania franceză a deschis pe teritoriul României unitățile de producție de la Făgăraș (denumită inițial Dedienne Roumanie) și Deva (fosta CTS România).

În 2024, DEMGY Group a generat vânzări de 100 milioane de Euro, dintre care 7% au fost investite în cercetare și dezvoltare și cheltuieli de capital. DEMGY reunește astăzi 800 de angajați.

DEMGY Group va participa la târgul comercial Aircraft Interiors Expo AIX2025 din Hamburg, între 8 și 10 aprilie, Hall B6 – stand 6B/88B.

Despre TOOL GAUGE:

Tool-Gauge a fost fondat în 1966 de către George și Lisa Lackermayer. La vremea aceea era un mic atelier de prelucrare mecanică situat în zona de maree a orașului Tacoma, în apropiere de Seattle, Washington. Sub conducerea lor, compania a crescut considerabil ajungând astăzi un furnizor cheie pentru Boeing și alți producători de echipamente aerospațiale OEMs (Original Equipment Manufacturers).

Tool Gauge se specializează în continuare în fabricarea de componente și subansambluri 100% din metal și materiale plastice pentru industria aerospațială civilă și militară, în mod predilect pentru Boeing. Aceasta este formată din 2 unități învecinate: unitatea istorică dedicată prelucrării metalelor pentru piese de schimb destinate aeronavelor (aproximativ 25% din vânzări) și o a doua unitate specializată în injectarea de polimeri de înaltă performanță ca piese de interior ale cabinelor de zbor (aproximativ 75% din vânzări). Tool Gauge are aproximativ 190 de angajați și a realizat vânzări de 29 de milioane de dolari în 2024, cu o previzionare de 40 de milioane de dolari pentru 2025.

Pentru detalii suplimentare:

Evelina Cotoară (Dușmănescu) evelina.dusmanescu@galeriuandpartners.ro; Telefon: 0722.867.697

BenQ prezintă noile proiectoare W5850 și W4100i

București, România, 11 aprilie 2025 – BenQ, brand recunoscut internațional în domeniul dispozitivelor pentru lifestyle digital, a prezentat astăzi proiectoarele Home Cinema W5850 și W4100i, redefinind experiențele cinematografice prin tehnologia AI Cinema și iluminarea cu stare solidă de ultimă generație (SSI).

„Pe măsură ce tehnologia de proiecție evoluează, consumatorii caută acum soluții versatile pentru experiențe imersive pe ecrane mari și rezoluție înaltă, care se potrivesc stilurilor de viață moderne”, a declarat Peter Huang, președintele BenQ Corporation. „Continuând angajamentul nostru de a aduce culorile autentice ale regizorilor la viață și de a impulsiona inovația în cinema-ul de acasă, noua serie BenQ Home Cinema răspunde nevoilor diverse ale entuziaștilor de divertisment, de la începători la profesioniști.”

Consolidând poziția de lider în domeniul divertismentului de acasă, noua serie Home Cinema include iluminare cu stare solidă pentru toate modelele. Aceste surse de lumină LED și laser de ultimă generație oferă o durabilitate superioară, luminozitate constantă și eficiență energetică, protejând investițiile în sistemele de home theatre pe termen lung.

BenQ conduce în precizia culorilor prin tehnologia CinematicColor™, care garantează acuratețea din fabrică, cu certificări THX și ISF. Fiecare proiector din seria Home Cinema respectă standardele industriei, incluzând 100% Rec.709, 100% DCI-P3 și Delta E<3 (modelele de top ating Delta E<2), asigurând culori autentice, exact așa cum au fost intenționate de regizori. În plus, tehnologia proprie HDR-PRO™ îmbunătățește contrastul prin procesare în mai multe etape — Global Contrast Enhancer, Local Contrast Enhancer și Dynamic Black — susținând HDR10, HLG și HDR10+ pentru imagini vibrante și realiste.

Seria BenQ Home Cinema include și reducerea zgomotului pentru a îmbunătăți conținutul de streaming comprimat. Cel mai recent mod AI Cinema duce acest lucru mai departe, analizând compunerea imaginii în timp real, ajustând dinamic HDR-ul, saturația culorilor și claritatea. Acest lucru duce la o experiență de streaming mai clară și mai imersivă. Abordând problema calității video comprimate pe platformele de streaming, această inovație garantează că fiecare scenă — de la blockbustere hollywoodiene la conținut original de streaming — oferă culori și detalii la un nivel cinematografic.

Noua gamă de proiectoare BenQ Home Cinema se adresează unei game largi de utilizatori, de la iubitori dedicați de film la consumatori versatili de media și novici în home theatre, oferind culori vibrante, realiste și contrast superior într-o varietate de medii.

W5850: Proiectat pentru ecrane de dimensiuni mari

Proiectat pentru experiența cinematografică supremă, BenQ W5850 stabilește un nou standard, oferind un ecran de 200 de inch— depășind concurența care se limitează la dimensiuni mai mici. Proiectat pentru camera întunecate, oferă o precizie a culorii de top, negru adânc și un raport de proiecție versatil de 1.0–1.6. Cu un sistem de ajustare digitală a lentilelor pe patru direcții, zoom motorizat 1.6x și o luminozitate de 2600 lumeni, W5850 proiectează un ecran masiv de 180 de inci de la doar 4 metri, asigurând acuratețea culorilor 100% Rec. 709 / DCI-P3 cu calibrare din fabrică Delta E <2 pentru imagini realiste.

W4100i: Versatilitate completă pentru divertismentul de acasă

W4100 îmbunătățește conținutul de pe platformele de streaming în timp real cu modul de calibrare AI Cinema, asigurând o calitate cinematografică cu Android TV încorporat și instalare adaptabilă. Sursa de lumină LED de 3200 lumeni oferă o experiență HDR excepțională, optimizând contrastul între luminozitate și zonele întunecate, păstrând în același timp o reprezentare exactă a culorilor pentru o experiență de vizionare captivantă.

W2720i: Cinema la tine în sufragerie

W2720i îmbunătățește accesibilitatea cinema-ului de acasă cu tehnologia AI Cinema și adaptarea la lumina ambientală, optimizând automat imaginile în funcție de schimbările subtile de iluminare. Indiferent dacă este necesar să ajustezi distanțele de instalare sau să faci față fluctuațiilor de lumină, acest proiector garantează o experiență de home theatre imersivă fără eforturi.

Noile proiectoare din seria BenQ Home Cinema oferă conectivitate avansată, inclusiv HDMI 2.1, SPDIF și eARC pentru Dolby Atmos și sunet surround 7.1, împreună cu un mod Fast de latență redusă, oferind un timp de răspuns de 17,9 ms pentru filme, sporturi și jocuri.

BenQ oferă soluții adaptate diverselor tipuri de conținut de divertisment și cerințe de spațiu, garantând experiențe vizuale de înaltă calitate care răspund nevoilor fiecărui utilizator. Pentru a afla mai multe, vizitați:

W4100i: https://www.benq.eu/ro-ro/projector/cinema/w4100i.html
W5850: https://www.benq.eu/ro-ro/projector/cinema/w5850.html