Arhiva zilei de 27 august 2024

Ceasul care impinge limitele: Enduro 3 de la Garmin, un model ușor, ultraperformant, cu GPS și cea mai bună baterie cu încărcare solară

Creat pentru atleții de ultra anduranță, Enduro 3 are numeroase funcții premium de antrenament, performanță și navigare, totul într-un ceas super ușor cu durată lungă de viață a bateriei

Garmin (NYSE: GRMN) anunță lansarea Enduro 3, smartwatch-ul ultraperformant de nouă generație, cu GPS, mai ușor ca niciodată și cu rezistență mai mare decât modelul anterior datorită încărcării solare. Construit pentru cele mai lungi curse, Enduro 3 cântărește doar 63 de grame și oferă până la 320 de ore de baterie în modul GPS cu încărcare solară1 — toate cu un display always-on. Enduro 3 este pregătit pentru următoarea aventură, datorită instrumentelor premium de antrenament și navigare, cum ar fi traseul dinamic dus-întors, informații despre VO2 maxim pe traseu, ritmul ajustat în funcție de grad și hărțile TopoActive preîncărcate.

„Când vorbim despre super alergători, aventurieri sau excursioniști, Enduro 3 este conceput special pentru sportivii de ultra-anduranță. Cu o durată de viață incredibilă a bateriei, un design ușor, hărți TopoActive preîncărcate și multe altele, Enduro 3 este gata să depășească limitele celor mai îndrăznețe vise.” –Alexandru Moise, Sales & Marketing Garmin RO,HU,BG,MD.

Cea mai bună baterie solară din clasa sa

Cu o durată de viață a bateriei solare de vârf în industrie, Enduro 3 permite sportivilor să alerge și mai mult. Lentila solară mai mare și mai eficientă oferă mai mult decât dublul puterii solare față de modelul Enduro anterior, rezultând până la 320 de ore de viață a bateriei în modul GPS1 sau până la 90 de zile de viață a bateriei în modul smartwatch2. În plus, tehnologia SatIQ™ – care comută automat între modurile GPS – asigură precizia superioară de poziționare a GPS-ului cu benzi multiple timp de până la 120 de ore1.

Creat pentru cele mai complicate teste

  • Design solid & funcțional: Rama de titan de 51 mm și lentila din safir, rezistente la zgârieturi, dar și brățara confortabilă din nailon UltraFit, sunt realizate pentru purtare pe orice vreme și în orice condiții.
  • Lanternă LED încorporată: Intensitatea lanternei poate fi controlată rapid chiar de pe display. Intensități variabile, o lumină roșie și un mod stroboscopic cresc vizibilitatea în medii întunecate, cum ar fi în timpul unui antrenament, căutarea unei jucării pierdute sub canapea, citirea unui meniu la un restaurant slab luminat și multe altele.
  • Pregătit pentru trail: Informațiile despre VO2 max pentru alergare pe munte, ritm ajustat pentru pante și ghidajul NextFork™sunt disponibile în timpul cursei.
  • Navigație avansată: Când este setată o destinație pentru alergare, drumeție sau plimbare cu bicicleta sunt sugerate trasee dinamice dus-întors, care se ajustează continuu pentru a respecta programul. Contururile terenului pot fi vizualizate pe hărți TopoActive3, iar hărți preîncărcate sunt disponibile pentru mii de terenuri de golf și stațiuni de schi din întreaga lume.
  • Antrenament avansat de forță: Planurile de antrenament de forță de 4-6 săptămâni au ca scop îndeplinirea obiectivelor personale. Antrenamente specifice create pentru sportivi de toate tipurile, inclusiv alergători, cicliști, pasionați de munte, etc. sunt de asemenea disponibile.

Detalii despre seria Enduro 3 de la Garmin, aici – https://www.youtube.com/watch?v=XKCkpNQqPvQ 

Instrumentul pentru performanță supremă

Pe drum sau trasee de munte, Enduro 3 oferă valori de performanță premium, cum ar fi VO2 max, sarcina de antrenament, aclimatizare la altitudine și temperatură și multe altele. Nivelurile de fitness cardiovasculare sunt monitorizate cu VO2 max pentru alergare trail, care se ajustează automat în funcție de diferitele condiții ale traseului și terenului care pot afecta performanța la alergare. Activitatea de ultrarun are un cronometru de odihnă și le permite sportivilor să își înregistreze timpul petrecut în centrele de suport. Strategia pentru ziua cursei poate fi făcută cu PacePro™, ce oferă ghidare de ritm bazată pe GPS pentru traseele sau distanțe selectate, iar tehnologia de ritm ajustat în funcție de grad poate fi folosită pentru a primi un ritm de alergare echivalent la același efort pe teren plat sau la urcare. Pentru a aborda dealurile, ClimbPro afișează informații în timp real despre urcările curente și viitoare în timp ce urmează traseul cursei deja descărcat.

Creat pentru trail

Dispunând de hărți TopoActive preîncărcate din întreaga lume, Enduro 3 poate ajuta exploratorii să rămână pe drumul cel bun. Un abonament Outdoor Maps+ oferă și mai mult conținut premium de cartografiere, cum ar fi imagini din satelit și hărți topografice îmbunătățite chiar pe ceas. Navigarea pe trasee este mai ușoară cu NextFork Map Guide, ideal pentru a vedea distanța până la următoarea intersecție și numele traseului sau pentru a urma instrucțiunile pas cu pas pe traseele create în Garmin Connect™. În timpul unei curse, funcția Înainte pe rută oferă informații despre punctele POI selectate, precum stațiile de ajutor.

Montiorizare sănătății și stării de fitness

Datorită funcțiilor de monitorizare a sănătății non-stop3, Enduro 3 poate urmări HRV, Pulse Ox4, somnul, jet lag, nivelele de energie și stres și multe altele.

Alături de alergare, Enduro 3 include zeci de profiluri de activitate preîncărcate, cum ar fi înot, ciclism, golf și schi. Sportivii pot urmări, de asemenea, antrenamente animate de cardio, forță, yoga și Pilates direct de pe ceas sau pot selecta antrenamente sportive specifice, inclusiv pentru ultra alergători, excursioniști și bicicliști.

Mereu conectat

Enduro 3 adaugă aplicația Garmin Messenger™ pentru a permite utilizatorilor să comunice cu prietenii și familia prin intermediul mesajelor text bidirecționale direct de pe ceas, atunci când atât expeditorul, cât și destinatarul mesajelor au aplicația Garmin Messenger instalată pe smartphone-urile asociate. Garmin Share permite utilizatorilor să partajeze rapid locațiile salvate, cursurile și antrenamentele cu alte dispozitive Garmin compatibile — totul prin atingerea unui buton. Atunci când sunt ceasul este asociat cu un smartphone compatibil, utilizatorul poate vizualiza notificările inteligente și își poate urma cu încredere antrenamentele datorită funcțiilor de siguranță, cum ar fi detectarea incidentelor, asistență și LiveTrack5. Sunt disponibile de asemenea plata contactless prin Garmin Pay™ și descărcarea de melodii de pe Spotify®, Deezer, Amazon Music sau YouTube Music (este necesar un abonament premium) pentru ascultare fără telefon.

Preț recomandat pentru Enduro 3: 4.459 RON.

Proiectate în interior pentru experiențe în exterior, produsele Garmin au revoluționat stilul de viață pentru aventurieri, sportivi, exploratori off-road, șoferi și pasionați de aer liber din întreaga lume. Cu un angajament clar de a dezvolta produse care îmbunătățesc experiențele și îmbogățesc viețile, Garmin consideră că fiecare zi este o oportunitate de a inova și o șansă de fi mai bun ca ieri.

SERIA fēnix 8 de la Garmin: display AMOLED pentru cea mai performantă linie de smartwatch-uri multisport cu GPS

Ceasurile inteligente ultra performante oferă afișaje AMOLED strălucitoare plus funcții de ultimă oră, difuzor, microfon și lanternă LED încorporate

Garmin (NYSE: GRMN) lansează seria fēnix® 8, o nouă generație de ceasuri inteligente premium cu GPS, multisport, care oferă fie un afișaj luminos AMOLED, fie un display cu încărcare solară pentru o durată de viață și mai mare a bateriei. Cu funcții avansate de antrenament de forță, capacități de scufundare, difuzor și microfon încorporate și multe altele, seria fēnix 8 este concepută pentru oricine dorește să-și depășească limitele. Și cu o durată de viață incredibilă a bateriei, este ușor să explorezi mai mult: modelul AMOLED de 51 mm oferă până la 29 de zile de viață a bateriei în modul smartwatch, în timp ce modelul solar de 51 mm, cu afișaj permanent, oferă până la 48 de zile de baterie.

„De ani de zile, linia fēnix a fost celebrată pentru caracteristicile sale premium, materiale și design. Acum suntem încântați să prezentăm cel mai capabil fēnix de până acum. Această gamă nu numai că adaugă noi detalii de design, îmbunătățiri specifice pentru antrenamente diverse și instrumente de comunicare convenabile, ci le permite utilizatorilor să aleagă între un afișaj AMOLED luminos sau încărcare solară pentru o durată de viață foarte lungă a bateriei. Dacă sunteți în căutarea unui ceas inteligent sofisticat, care să vă ajute să vă atingeți obiectivele de sănătate și wellness, răspunsul nu poate fi decât fēnix 8.” — Alexandru Moise, Sales & Marketing Garmin RO,HU,BG,MD.

Caracteristici cheie

  • AMOLED sau solar: În gamă sunt disponibile modele cu un afișaj AMOLED strălucitor sau un afișaj permanent cu încărcare solară care valorifică și mai bine puterea soarelui. Astfel, fēnix 8 – 51 mm oferă cu 50% mai multă putere solară decât predecesorul său1. Ambele modele au și o grafică fresh. Opțiunea AMOLED este disponibilă în trei dimensiuni – 43 mm, 47 mm sau 51 mm – în timp ce opțiunea cu încărcare solară este disponibilă în 47 mm sau 51 mm.
  • Design robust: Toate modelele au butoane metalice etanșe, o nouă protecție solidă pentru senzori și au fost testate conform standardelor militare americane pentru rezistență termică, la șocuri și la apă. Materialele premium, cum ar fi rama opțională din titan și lentila opțională din safir, rezistentă la zgârieturi, sunt create pentru a rezista chiar și în cele mai dure condiții.
  • Difuzor și microfon încorporate: De acum pot fi efectuate și preluate apeluri telefonice de pe ceas atunci când este asociat cu un smartphone compatibil. Anumite comenzi vocale precum „începe o activitate de antrenament de forță”, „setează un cronometru pentru 5 minute”, „salvează punctul de referință” și multe altele pot fi activate chiar de pe ceas (momentan, doar în limba engleză) – nu este necesară nicio conexiune telefonică.
  • Lanternă LED încorporată: Intensitatea lanternei poate fi controlată rapid chiar de pe display. Intensități variabile, o lumină roșie și un mod stroboscopic cresc vizibilitatea în medii întunecate, cum ar fi în timpul unui antrenament, căutarea unei jucării pierdute sub canapea, citirea unui meniu la un restaurant slab luminat și multe altele.
  • Antrenament avansat de forță: Planurile de antrenament de forță de 4-6 săptămâni au ca scop îndeplinirea obiectivelor personale. Antrenamente specifice create pentru sportivi de toate tipurile, inclusiv alergători, surferi, schiori, etc. sunt de asemenea disponibile.
  • Capacități de scufundare:Noua serie vine cu rezistență la scufundare de până la 40 de metri, butoane metalice etanșe și suport pentru activități de scufundare și apnee.
  • Aplicația Garmin Messenger™:Comunicarea cu familia și prietenii devine mai ușoară, prin mesaje text bidirecționale direct de pe ceas2.
  • Cartografiere și navigare avansate:Contururile terenului pot fi vizualizate pe hărți TopoActive3, iar hărți preîncărcate sunt disponibile pentru mii de terenuri de golf și stațiuni de schi din întreaga lume. O nouă interfață pentru hărți permite utilizatorilor să personalizeze cu ușurință modurile de vizualizare, pentru a profita la maximum de navigarea lor. În timpul explorării, poate fi selectată o distanță pe ceas care oferă rute sugerate pentru a rămâne pe drumul cel bun și la timp cu traseul dinamic dus-întors.

Detalii despre seria fenix 8 de la Garmin, aici: https://www.youtube.com/watch?v=U5r5WZwVkog

Performanțe de top

Indiferent de aventură, fēnix 8 poate ajuta sportivii să-și depășească limitele. În fiecare dimineață, un scor de pregătire pentru antrenament poate spune dacă este o zi bună pentru antrenament sau odihnă, în timp ce valorile avansate de antrenament, cum ar fi scorul de rezistență, scorul de deal, VO2 max, starea antrenamentului și multe altele pot ajuta la măsurarea performanței generale4.

În timpul unei sesiuni de antrenament, PacePro™ oferă ghidare bazată pe GPS pentru traseele sau distanțe selectate, în timp ce ritmul ajustat în funcție de grad ajută la menținerea unui ritm de alergare echivalent la același efort pe teren plat sau la urcare. Între timp, ClimbPro afișează informații în timp real despre escaladele curente și viitoare.

Pentru pregătirea următoarei curse, sportivii pot vedea antrenamente zilnice personalizate sugerate care se adaptează după fiecare alergare sau cursă, pot folosi planuri gratuite de antrenament Garmin Coach și pot consulta widget-ul cursei pentru sfaturi de antrenament, antrenamente zilnice personalizate sugerate și multe altele.

Noi pasiuni

Activități noi precum apneea și scufundările completează zecile de activități preîncărcate – inclusiv alergare, rafting, golf și pickleball, plus sporturi de echipă precum fotbal sau fotbal american. Pentru antrenamentele la sala de sport sau acasă, fēnix 8 monitorizează activități precum forță, cardio, yoga și HIIT. De asemenea, utilizatorii pot urmări antrenamente animate cardio, forță, yoga și Pilates chiar pe ecranul ceasului, iar exploratorii pot urmări aventurile lor la snowboarding, schi XC, surfing, ciclism montan și multe altele. În timp ce schiază, utilizatorii pot acum contoriza cât timp petrec pe secțiuni de diverse dificultăți pe piste din întreaga lume.

Pentru exploratori

Pregătit pentru orice aventură, fēnix 8 are numeroase funcții premium pentru a ajuta exploratorii să rămână pe drumul cel bun. Disponibile pe modelele fēnix 8 safir, hărțile TopoActive preîncărcate oferă cartografiere multi-continent în întreaga lume. Un abonament Outdoor Maps+ oferă conținut premium, precum imagini din satelit și hărți topografice îmbunătățite chiar pe ceas. Între timp, SatIQ™ și GPS-ul cu benzi multiple ajută la furnizarea cu precizie superioară a poziționării în medii provocatoare — toate în timp ce optimizează durata de viață a bateriei. Înainte de a pleca, aventurierii pot crea sau găsi trasee existente în Garmin Connect™ și le pot sincroniza fără probleme cu ceasul lor pentru a obține indicații pas cu pas. În timp ce explorează, utilizatorii pot naviga pe trasee cu NextFork™ Map Guide sau folosind altimetrul, barometrul și busola electronică cu 3 axe.

Statistici despre sănătate

Seria fēnix 8 include numeroase funcții de monitorizare a sănătății 24/7, printre care Pulse Ox5, Body Battery™, consilier pentru jet lag, monitorizare avansată a somnului, detectarea somnului de peste zi și multe altele. Dimineața, utilizatorii pot primi un raport complet care oferă informații personalizate despre somn, pregătire pentru antrenament și HRV.

Mereu conectat

În deplasare, fēnix 8 le permite utilizatorilor să partajeze locații salvate, trasee și antrenamente cu alte dispozitive Garmin compatibile folosind Garmin Share. Ei pot primi notificări inteligente, descărca melodii de pe Spotify®, Deezer, Amazon Music sau YouTube Music (este necesar un abonament premium) pentru ascultare fără telefon. Ceasul oferă funcțiile de detectare a incidentelor, asistență și LiveTrack7, precum și funcția de plăți contactless Garmin Pay™.

Seria fēnix 8 oferă un afișaj AMOLED luminos sau încărcare solară pentru o durată de viață și mai mare a bateriei. Opțiunea AMOLED este disponibilă în trei dimensiuni – 43 mm, 47 mm și 51 mm – în timp ce opțiunea de încărcare solară este disponibilă în 47 mm sau 51 mm. Prețuri recomandate: 4.959 RON – 6.439 RON.

Proiectate în interior pentru experiențe în exterior, produsele Garmin au revoluționat stilul de viață pentru aventurieri, sportivi, exploratori off-road, șoferi și pasionați de aer liber din întreaga lume. Cu un angajament clar de a dezvolta produse care îmbunătățesc experiențele și îmbogățesc viețile, Garmin consideră că fiecare zi este o oportunitate de a inova și o șansă de fi mai bun ca ieri.

ATEN lanseaza noul switch Single Port 4K HDMI KVM over IP pentru acces local si remote partajat

Bucuresti, 27 August 2024– ATEN International, furnizor mondial de top in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, introduce pe piata noul switch Single Port 4K HDMI KVM over IP pentru acces local si remote partajat. Switch-ul CN9850 este ideal pentru utilizare in camere de control si camere server din diverse industrii, precum si in scenarii de lucru de acasa.

Switch-ul KVM over IP CN9850 este ideal pentru organizatii globale si companii cu mai multe locatii de birouri, oferind o conexiune fluida intre locurile de munca locale si cele remote, fara nicio restrictie sau scadere a productivitatii. Este o solutie sigura si practica pentru a mentine afacerile functionale in perioade de criza sau recesiune globala.

Printre caracteristicile esentiale ale noului switch ATEN se numara:

  • Doua NIC-uri de 10/100/1000 Mbps pentru redundanta LAN sau operare pe doua IP-uri
  • Alimentare duala pentru a asigura conectivitate continua
  • Suporta rezolutie HDMI de pana la 4K DCI (4096 x 2160) @ 30 Hz
  • Pana la 64 de conturi de utilizator – pana la 32 de utilizatori pot partaja simultan controlul

Acces securizat de la distanta, oriunde te afli

CN9850 ofera capacitate over IP pentru acces de la distanta la un PC/server dedicat printr-o conexiune de retea directa, la nivel de BIOS. Ofera protectie impotriva atacurilor cibernetice si completeaza modelele anterioare prin imbunatatirea calitatii vizuale, pana la rezolutia 4K DCI, cu ajutorul unui procesor grafic FPGA. De asemenea, permite accesul securizat de la distanta la audio, video si media virtuala, facilitand partajarea instantanee a fisierelor si actualizarile sistemului prin retea, fara a necesita instalarea sau configurarea suplimentara a vreunui software.

Redundanta duala LAN/alimentare

CN9850 este echipat cu conectivitate duala LAN/alimentare, care consolideaza fiabilitatea sistemului prin mentinerea operatiunilor fara intreruperi, in orice situatie de urgenta. Conectorii de alimentare sunt fixati cu suruburi pentru a asigura o trecere robusta in caz de intrerupere, iar starea alimentarii poate fi identificata cu usurinta prin intermediul indicatorilor LED.

Suport de media virtuala pentru actualizari rapide ale sistemului

Switch-ul permite suport autorizat pentru media virtuala, pentru a rula aplicatii de fisiere si instalari de software prin retea. Acest lucru este util pentru diagnosticarea si rezolvarea problemelor de retea si BIOS, precum si pentru efectuarea de actualizari si patch-uri software pentru a mentine sistemul la zi.

Conectivitate DI si Relay pentru situatii de urgenta

Fiind echipat cu un terminal de control cu 5 pini pentru o conexiune DI de intrare, acesta poate genera alerte ale sistemului (de la un termometru, senzor de umiditate/usa). Terminalul relay ofera o functie de pornire virtuala, care reporneste de la distanta un PC/server blocat sau prabusit si asigura disponibilitate constanta a sistemului in situatii critice.

Solutie de acces de la distanta, protejata impotriva atacurilor cibernetice

Spre deosebire de solutiile terte, cum ar fi RDP (Remote Desktop Protocol) si VNC (Virtual Network Computing), un switch KVM over IP nu are nevoie de drivere sau software suplimentar si poate functiona independent de un sistem de operare functional, atunci cand PC-ul/serverul este in starea BIOS. Accesul KVM la PC/server se bazeaza pe o conexiune directa cu tastatura, video si mouse-ul, in timp ce comunicarea intre PC/server si statia de lucru remote este securizata suplimentar prin criptare. Acest acces hardware protejat impotriva atacurilor cibernetice este separat de reteaua de operare, pentru a mentine securitatea datelor si a fluxului de lucru de la un capat la altul. De asemenea, permite PC-ului/serverului sa efectueze de la distanta reporniri de sistem si instalari de actualizari software in caz de urgenta. Astfel, nu exista nicio preocupare legata de scurgerea de date, backdoor-uri sau orice alta forma de atac cibernetic, lucru pe care o solutie software nu il poate garanta.

Impactul inteligentei artificiale asupra institutiilor de sanatate

This image has an empty alt attribute; its file name is AIMedical.jpg

Bucuresti, 27 august 2024 – Inteligenta Artificiala (AI) este aplicata in moduri din ce in ce mai interesante. Cu capabilitatile AI acum integrate in interfoane video, difuzoare de retea si chiar in camere de supraveghere video, posibilitatile de utilizare sunt nelimitate. Suntem acum capabili sa „invatam” dispozitivele noastre inteligente de retea sa inteleaga ceea ce vad, permitandu-le sa analizeze scenele si sa furnizeze date valoroase in timp real.

Aceasta poate aduce beneficii unei varietati largi de industrii, una dintre acestea fiind sectorul sanatatii. De la ingrijirea pacientilor pana la gestionarea operatiunilor unui spital, poti imbunatati o gama vasta de procese cu ajutorul AI. Si, desi vor exista cu siguranta cresteri semnificative ale eficientei si productivitatii datorate adoptarii acestei tehnologii, acestea provin dintr-o capacitate de imputernicire, nu de inlocuire.

Iata cateva exemple esentiale de moduri in care AI transforma deja sectorul sanatatii.

Monitorizarea resurselor si pacientilor 

Spitalele dispun in general de spatii extinse, un numar mare de pacienti, personal si vizitatori care traverseaza proprietatea in orice moment. Aceasta inseamna ca poate fi o provocare sa monitorizezi intreaga zona, oferind in acelasi timp fiecarui pacient si membru al personalului nivelul adecvat de atentie. Inteligenta artificiala poate reduce impactul acestor provocari prin detectarea automata si alertarea in cazul unor situatii si evenimente predefinite. Tehnologia ajuta considerabil la cresterea constientizarii situationale si poate alerta personalul de securitate cu privire la comportamente agresive, dar nu numai, in timp real.

De asemenea, unitatile medicale tind sa aiba un raport limitat intre personal si pacienti. AI este necesara pentru a ajuta la automatizarea fluxurilor de lucru si pentru a oferi mai mult timp pentru a raspunde nevoilor pacientilor si altor probleme mai urgente. De exemplu, un flux de lucru comun pentru AI iti permite sa monitorizezi cate persoane se afla intr-o camera (util pentru a detecta daca sala de urgente este supraaglomerata sau daca se formeaza o coada lunga la biroul de primire), cate masini sunt prezente sau cat stoc a mai ramas. Aceasta poate notifica atunci cand pragul minim de stoc este atins, fara a fi necesar ca cineva sa verifice manual. In plus, poate ajuta la urmarirea unui pacient sau rezident individual.

In special in fluxurile de lucru care necesita acces restrictionat, pacientii din sectiile de psihiatrie, copiii care se ratacesc si persoanele in varsta care parasesc incinta pot fi monitorizati utilizand atribute ale obiectelor, cum ar fi tipul de top sau pantaloni pe care ii purtau, respectand totodata intimitatea pacientilor si rezidentilor.

In zone precum sectiile de psihiatrie sau camerele de urgenta, unde sunt necesare camere, dar consimtamantul pentru monitorizare nu a fost exprimat in mod explicit, se pot aplica niveluri adecvate de confidentialitate folosind AI.

Tipul de masca dinamica poate fi folosit si in spitalele de copii sau in unitatile de ingrijire a seniorilor pentru a monitoriza daca pacientii stau in picioare sau intinsi sau daca se comporta intr-un mod ingrijorator, reducand in acelasi timp ingrijorarile legate de intimitate.

Monitorizarea proactiva a mediului de sanatate

Identificarea unui vehicul este la fel de importanta ca si capacitatea de a identifica o persoana. Recunoasterea placutelor de inmatriculare poate oferi date utile despre vehiculele care stau frecvent in zone sensibile. De asemenea, poate ajuta la identificarea unui vehicul implicat intr-o infractiune, cum ar fi vandalismul pe proprietatea spitalului, un atac sau o tentativa de atac asupra pacientilor sau personalului, intrarea neautorizata dupa orele de program sau infractiuni comise din vehicul (cum ar fi ridicarea unui pacient impotriva vointei acestuia). Toate acestea sunt dovezi valoroase atat pentru securitatea spitalului, cat si pentru fortele de ordine.

Inteligenta de detectare a armelor este, de asemenea, activata prin localizarea obiectelor si poate ajuta la identificarea automata a prezentei unei arme.

About Axis Communications

Axis ajuta la construirea unei lumi mai inteligente si mai sigure prin crearea de solutii care imbunatatesc securitatea si performanta afacerii. Ca producator de tehnologie de retea si lider in industria de profil, Axis ofera solutii in domeniul supravegherii video, controlul accesului, interfoanelor si sistemelor audio. Aceste solutii sunt puse in valoare prin adaugarea de aplicatii inteligente de analiza si sunt sustinute prin cursuri de instruire de inalta calitate.

Compania Axis are in jur de 4000 de angajati dedicati, in mai mult de 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din domeniul tehnologiei si integrarii de sistem din intreaga lume pentru a le furniza clientilor solutii de cea mai buna calitate. Compania Axis a fost fondata in anul 1984 si are sediul in orasul Lund. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.