Arhiva zilei de 9 octombrie 2024

Synevo România lansează cea de-a treia ediție a campaniei „Soluții pentru Comunitate“ și oferă granturi în valoare de 150.000 de euro

  • După două ediții consecutive, campania „Soluții pentru Comunitate“ continuă sprijinirea inițiativelor care aduc o schimbare reală și durabilă în comunitățile defavorizate și în societate, sub sloganul „Remedii pentru comunitate prin fapte bune“.
  • La finalul campaniei vor fi selectate 10 proiecte remarcabile, cu impact pe trei direcții strategice: Sănătate, Educație și Mediu, care vor beneficia de sprijin financiar în valoare totală de 150.000 de euro.
  • Una din noutățile acestui an este accesul la un eBook explicativ care cuprinde recomandări și exemple de bune practici din anii precedenți.

Synevo România, liderul pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, alături de Asociația Medicover, lansează a treia ediție a campaniei „Soluții pentru Comunitate“, care premiază 10 proiecte inedite cu inițiative în Sănătate, Educație și Mediu. Pentru al treilea an consecutiv, Synevo România și Asociația Medicover își consolidează misiunea de a investi în comunități prin intermediul ONG-urilor și instituțiilor de învățământ.

„Remedii pentru comunitate prin fapte bune“: înscrieri 9 octombrie – 8 noiembrie 2024

Conceptul campaniei de anul acesta are ca obiectiv identificarea și promovarea acelor acțiuni care aduc soluții tangibile și beneficii durabile comunităților, faptele bune fiind remediile necesare de care au nevoie participanții pentru a transforma și aduce schimbări pozitive în societate.

ONG-urile și instituțiile de învățământ care îndeplinesc criterile de eligibilitate sunt încurajate să se înscrie pe platforma solutiipentrucomunitate.ro, în perioada 9 octombrie – 8 noiembrie 2024. Ulterior, aplicațiile vor intra într-un proces de selecție și jurizare, iar în luna decembrie 10 proiecte vor primi o sponsorizare de 15.000 de euro fiecare.

Manualul aplicantului, noutatea acestei ediții

De anul acesta, toți participanții au acces la un eBook care explică detaliat categoriile competiției, drumul proiectului, de la identificarea nevoii comunității, la redactarea aplicației, până la criteriile de jurizare. eBook-ul poate fi descărcat de de pe platforma solutiipentrucomunitate.ro, gratuit.

Cum sunt evaluate proiectele

Proiectele înscrise în campanie vor fi evaluate de către organizatori în prima etapă de selecție, care vizează îndeplinirea tuturor criteriilor de eligibilitate din regulament. Proiectele astfel selectate și declarate finaliste vor fi ulterior jurizate. Din juriu fac parte: Laurențiu Luca – Director General Synevo România, Alexandra Moisescu – Corporate Communications Director Synevo România, George Istrate – Director General Asociația Medicover, Lăcrămioara Botezatu – CSRmedia.ro și Teodora Tompea – jurnalist Digi24. Criteriile de notare și departajare urmărite de comisia campaniei sunt impactul proiectului, coerența și eficiența proiectului, sustenabilitatea. Nota finală a fiecărui proiect este media aritmetică a notelor acordate de reprezentanții juriului.

Despre Synevo România

Synevo este principalul furnizor de soluții de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, de la teste de prevenție și diagnostic primar până la teste de monitorizare a diverselor terapii și tratamente. La finalul anului 2023, rețeaua națională Synevo România număra 23 de laboratoare, inclusiv două laboratoare de analize veterinare, 176 de centre de recoltare, amplasate strategic și convenabil în 77 de localități. Peste 1.500 de angajați sunt dedicați să deservească mai mult de 2,1 milioane de clienți, efectuând anual peste 19,3 milioane de teste.

Cu aproape 30 de ani de experiență pe piață, Synevo România furnizează informații esențiale care sprijină medicii, unitățile medicale, companiile farmaceutice, cercetătorii și pacienții în luarea unor decizii informate și accelerează inovația prin accesul la platforme digitale ce oferă o experiență personalizată clienților.

Pentru mai multe detalii, vizitați www.synevo.ro

Synevo România face parte din Medicover, unul dintre liderii internaționali din domeniul serviciilor medicale și de diagnostic, companie fondată în 1995 și listată la Bursa Nasdaq Stockholm.www.medicover.com

Despre Asociația Medicover

Asociația Medicover s-a înființat în 2016, cu ajutorul Fundației Medicover din Polonia, ambele organizații fiind patronate de Fundația Christina și Jonas af Jochnick, fondatorii Medicover. Asociația Medicover este axată pe educarea, sprijinirea comunităților locale și dezvoltarea unor programe care să contribuie în mod direct sau indirect la îmbunătățirea sănătății și la sensibilizarea publicului pentru un stil de viață adecvat.

Platforma inovatoare FitSchool România, noul proiect al Asociației Medicover, sprijină profesorii cu metode interactive ce stimulează activitatea fizică în rândul elevilor, utilizând tehnologia pentru a promova un stil de viață sănătos. 

Una dintre inițiativele de succes ale Asociației Medicover este Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației „înCerc“, prin care peste 8.000 de elevi din două orașe din România au fost evaluați privind riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației. Dintre aceștia, aproape 1.500 participând la etapa de consiliere personalizată. În plus, Asociația Medicover derulează multiple alte proiecte, cum ar fi „Nutriție pentru SuperEroi“ în școlile din țară, dar și acțiuni de voluntariat ce aduc plus de valoare la nivelul comunității.

Ca recunoaștere pentru proiectele derulate,Asociația Medicover a primit numeroase premii în cadrul celor mai importante evenimente CSR din România, precum Romanian CSR Awards, Gala Societății Civile, Community Index. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.ro/despre-noi/asociatia-medicover,  www.fitschool.ro și www.in-cerc.ro.

Angajații reclamă durere și disconfort cauzate de dispozitivele transportate

HONOR se pliază pe nevoile angajaților în parteneriat cu Dr. Rebekah Jade Lawrence pentru a reduce durerea și numărul de dispozitive

[București – 9 octombrie 2024] – O cercetare nouă, comandată de HONOR pentru a marca lansarea Magic V3, a evidențiat îngrijorările angajaților cu privire la sănătatea lor, compromisă de numărul de gadgeturi pe care le transportă de acasă la birou și invers.

În cadrul sondajului efectuat pe 8.000 de profesioniști europeni, 67% au declarat că munca hibridă îi determină să transporte mai multă tehnologie, angajații mergând la birou, în medie, cel puțin patru zile pe săptămână.

Aproape unul din opt oameni a recunoscut că este îngrijorat de sănătatea sa pe termen lung din cauza greutății pe care o transportă, 51% dintre aceștia având cu ei între 3 și 10 dispozitive și accesorii aferente, în genți cu o greutate medie de 4,1 kg.

68% dintre respondenți au declarat că se confruntă cu durere sau disconfort din cauza genților, 28% dintre aceștia indicând dureri de umăr, 24% suferind de dureri lombare, iar 18% având dureri de gât.

Pentru a-i ajuta pe angajați să depășească aceste probleme, HONOR colaborează cu un doctor medical premiat, Rebekah Jade Lawrence, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu și instructor de yoga.

„Concluziile sunt în concordanță cu ceea ce știm deja din practica clinică, unde afecțiunile musculo-scheletice se numără printre cele mai frecvente motive de consult medical”, a comentat Lawrence.

„Combinația dintre obiceiurile sedentare și stresul cumulat al unei ergonomii deficitare – fie că este vorba de stația de lucru sau de transportul dispozitivelor tehnologice – poate duce la disconfort cronic.”

„Aceste cifre reflectă modul în care ergonomia deficitară a genților, combinată cu greutatea dispozitivelor, poate duce la un disconfort semnificativ. Durerile de umeri rezultă adesea din purtarea neuniformă a rucsacurilor grele sau a genților tip totebag, în timp ce durerile lombare și durerile de gât sunt amplificate de postura greșită și de distribuția neuniformă a greutății.”

În plus, 2 din 5 și-au evaluat postura ca fiind „mediocră”, cu 55% recunoscând că au o poziție strâmbă a coloanei și 56% că stau cocoșați când își folosesc dispozitivele.

„O postură proastă este strâns legată de diverse afecțiuni fizice, inclusiv dureri lombare și de cap”, explică Lawrence. „Împreună, aceste statistici subliniază nevoia de soluții ergonomice și de practici de transport îmbunătățite pentru a spori starea generală de bine.”

Deloc surprinzător, 35% dintre cei intervievați au declarat că ar dori să transporte mai puține dispozitive și accesorii, iar 52% au dezvăluit că ar plăti pentru un singur smartphone premium care să le înlocuiască pe celelalte.

„Având în vedere acest lucru, un dispozitiv 3 în 1 (care poate fi utilizat ca telefon, tabletă și laptop) ar putea ușura încărcătura fizică”, explică Lawrence. „Integrarea într-un singur gadget versatil ajută la reducerea tensiunii cauzate de transportul mai multor dispozitive, mai ales la nivelul spatelui, gâtului și umerilor”.

„Am creat un termen pentru a descrie impactul tehnologiei asupra posturii noastre –  torsiune tech. Odată cu creșterea numărului de zile petrecute la birou, angajații sunt nevoiți să aibă cu ei mai multe dispozitive decât sunt obișnuiți”, a declarat Avikar Jolly, CMO al HONOR EUROPE. „Acest lucru poate avea un impact asupra corpului nostru – chiar dacă de multe ori s-ar putea să nici nu ne dăm seama. HONOR Magic V3 nu numai că arată grozav, dar funcționalitatea sa all-in-one poate ajuta la reducerea potențialelor efecte pe termen lung asupra sănătății utilizatorilor.”

Dr. Lawrence adaugă că „pentru cei care transportă în mod regulat genți grele, această trecere la un singur dispozitiv compact și ușor are potențialul de a diminua tensiunea musculară și de a reduce riscul de a dezvolta dureri cronice.”

HONOR a colaborat cu Dr. Rebekah Jade Lawrence pentru a face o serie de recomandări cu privire la tipul de genți potrivite pentru birou, dar și exercițiile pe care le pot face pentru atenuarea eventualelor dureri.

Sfaturi pentru transportarea echipamentului tech:

  1. Evaluați constant și minimizați ceea ce purtați cu voi în geantă – luați în considerare folosirea dispozitivelor ca HONOR Magic V3, care pot înlocui mai multe gadgeturi, reducând astfel greutatea bagajului;
  2. Cele mai bune rucsacuri sunt cele care au bretele late și căptușite, gențile cu rotile și gențile tip mesager purtate la piept;
  3. Alternați partea pe care purtați geanta în cazul în care are o singură bretea;
  4. Ajustați corect bretelele pentru a menține rucsacul aproape de corp și la o înălțime potrivită;
  5. Luați pauze de la purtatul genții atunci când este posibil, în special în timpul deplasărilor lungi.

Exercițiile recomandate de Dr. Lawrence:

Inspirate de HONOR Magic V3, exercițiile recomandate de Dr. Lawrence vin în ajutorul celor care resimt durere sau disconfort cauzate de greutatea dispozitivelor pe care le transportă.

Principalele rezultate ale cercetării:

  • 67% spun că munca în regim hibrid îi determină să transporte mai multe dispozitive
  • În medie, angajații merg la birou cel puțin patru zile pe săptămână (4,8 zile)
  • 51% transportă între 3 și 10 dispozitive și accesorii aferente
  • Gențile de lucru cântăresc în medie 4,1 kg
  • 68% au resimțit durere sau disconfort de la transportul genților de lucru
    • 28% au resimțit durere de umeri
    • 24% au resimțit durere în zona lombară
    • 23% au resimțit durere la nivelul brațelor
    • 18% au resimțit durere la nivelul gâtului
  • 2 din 5 oameni își autoevaluează postura ca fiind una „mediocră”
  • 55% recunosc că au o postură strâmbă
  • 56% recunosc că stau cocoșați peste dispozitivele lor
  • 35% au declarat că le-ar plăcea să transporte mai puține dispozitive
  • 52% au declarat că ar plăti pentru un dispozitiv premium care să le înlocuiască pe toate celelalte

Exerciții de stretching recomandate de Dr Rebekah Jade Lawrence

  1. Shoulder Fold (Întinderea mușchilor scaleni mijlocii)
    Lawrence spune:„Această întindere vizează în mod specific mușchii gâtului, ameliorând tensiunea cauzată de privitul în jos la telefoane sau laptopuri, care este unul dintre principalii factori care contribuie la durerile de gât.”
  2. Standing Fold (Poziția de aplecare înainte în picioare/ Uttanasana)
    Lawrence spune:„Poziția de aplecare înainte în picioare ajută la ameliorarea tensiunii în partea inferioară a spatelui și a mușchilor ischiogambieri, care sunt adesea tensionați din cauza șederii prelungite, a posturii greșite și a transportului de genți grele. Aceasta promovează decompresia coloanei vertebrale, întinzând mușchii lombari. În plus, această întindere ajută la îmbunătățirea circulației la nivelul capului și gâtului, oferind o ușurare a „gâtului tech”, cauzat de folosirea dispozitivelor dintr-o poziție aplecată.”
  3. Fully-Closed Fold(Poziția copilului întins / Utthita Balasana)
    Lawrence spune: „Poziția copilului încurajează o întindere profundă și statică a coloanei inferioare, ameliorând încordarea care poate rezulta din transportul unor obiecte grele. Mișcarea de pliere eliberează tensiunea din umeri și coloană, oferind un efect calmant asupra corpului.”
  4. Foldable Seat(Poziția capului pe genunchi / Janu Sirsasana)
    Larwrence spune: „Janu Sirsasana întinde tendoanele, coloana lombară și umerii, zone care devin adesea tensionate din cauza poziției în șezut, sau a transportului de obiecte grele. Această poziție ajută la îmbunătățirea alinierii coloanei vertebrale și ameliorează tensiunea în partea inferioară a spatelui și a șoldurilor, ceea ce poate ajuta la prevenirea sau atenuarea durerilor de spate. Prin întinderea unui picior pe rând, aceasta permite o atenție mai profundă și mai concentrată asupra tensiunilor și dezechilibrelor musculare.”
  5. Folding Dog(Poziția câinelui cu fața în jos/ Adho Mukha Svanasana)
    Lawrence spune: „Poziția câinelui cu fața în jos ajută la alungirea coloanei vertebrale, la întinderea ischiogambierilor și la întărirea umerilor și a trunchiului, toate acestea fiind esențiale pentru eliberarea tensiunii și îmbunătățirea posturii. Această poziție combate efectele șederii și transportului genților grele prin decompresia coloanei vertebrale și flexibilizarea lanțului posterior al corpului. De asemenea, această poziție încurajează alinierea corectă și întărește mușchii care susțin partea inferioară a spatelui.”