Server-ul dedicat, benefic sau nu?

In momentul de fata din ce in ce mai multe persoane detin site-uri web. Fie ca vorbim despre persoane fizice sau persoane juridice, numarul site-urilor este in continua crestere. Acest lucru se datoreaza in cea mai mare masura dezvoltarii sectorului it din toate domeniile de activitate. Chiar daca numarul site-urilor este in continua crestere, acest lucru nu inseamna automat ca cei care detin respectivele site-uri sunt la curent cu ultimele noutati din domeniul it. Din acest motiv foarte multi posesori de site-uri ajung s-a faca greseli elementare, greseli pe care cu siguranta nu le-ar face daca s-ar documenta un pic inainte de a lua anumite decizii.

Cea mai frecventa dilema cu care se confrunta un posesor de site este reprezentata de alegerea tipului de server. In lipsa informatiilor, de cele mai multe ori posesorii de site-uri aleg varianta gresita atunci cand vine vorba despre alegerea tipului de server. Acesta este si motivul pentru care am ales s-a scriu acest articol, deoarece vreau s-a fac un pic de lumina in ceea ce priveste alegerea tipului de server. Una din variantele pe care un posesor de site le are atunci cand vine vorba despre alegerea tipului de server, este server-ul dedicat. Este aceasta alegere benefica? Si mai ales, cand este benefica alegerea unei astfel de variante? Acestea sunt intrebarile la care in cele ce urmeaza o s-a incerc s-a raspund.

Inainte de toate s-a ne lamurim ce inseamna server dedicat. Acesta este unul din serviciile de web hosting Megahost, prin care clientul inchiriaza de unul singur intreg server-ul fizic. Avand in vedere ca acest tip de serviciu web hosting este costisitor, este lesne de inteles ca acest tip de serviciu nu este rentabil pentru toti posesorii de site-uri. Acest tip de gazduire web se adreseaza in principal persoanelor care desfasoara afaceri, deoarece aceste persoane pot s-a isi amortizeze investitia. Insa, nu doar din acest motiv este recomandat server-ul dedicat persoanelor care desfasoara afaceri. Printre beneficiile oferite de catre un server dedicat si de care o afacere care se respecta are nevoie, amintesc:

  • Incarcare rapida a paginilor;
  • Securitatea datelor;
  • Vizibilitate instant;

De aceea, ne place sa facem inregistrare domenii Megahost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *