Care a fost intrebarea pe care ti-ai pus-o ultima data

Intotdeauna am apreciat oamenii care isi pun intrebari in orice fac. Unii isi pun intrebari doar atunci cand sunt mici si ii streseaza pe parinti cu binecunoscutul „De ce?”, iar altii cauta si la varstele mai inaintate motivatii in orice activitate pe care o desfasoara. Din punctul meu de vedere ar trebui sa ramanem toti cu vesnicul „De ce?” in minte si sa nu facem lucruri fara sa nu le gasim justificarile.
Chiar daca nu ne exprimam verbal, in mintea noastra ar trebui sa se regaseasca mereu intrebarea „De ce fac acest lucru?”. Ei bine, eu consider ca acesta este primul semn al intelepciunii, iar acest tip de oameni sunt rezervati succesului. Odata ce iti pui intrebari vei descoperi o multime de lucruri. Mai exista situatii in care raspunsurile vin fara intrebari, insa de cele mai multe ori pentru a gasi un raspuns este nevoie sa formulezi intrebarea, mai intai.
bar
Cauza pentru care ajungem sa nu ne mai punem niciun fel de intrebare este faptul ca realizam periodic anumite lucruri. De exemplu, cumparam de fiecare data un sortiment anume de ciocolata si nu ne-am gandit niciodata de ce facem acest lucru si care sunt motivele pentru care alegem intotdeauna doar un anumit tip de ciocolata. Sau din tabietul nostru de dimineata fac parte anumite obiceiuri si la un moment dat ne dam seama ca le facem inconstient si nici macar nu ne-am intrebat vreodata de ce.

La fel se intampla si in cazul locurilor pe care le vizitam. Vizitam restaurante, baruri, cafenele cel putin o data pe saptamana si rareori ne intrebam de ce ne place locul respectiv. Astfel, intr-o zi m-am intrebat care este primul lucru la care ma uit atunci cand intru intr-un local. Iar raspunsul meu a fost mobilierul pentru bar. Da, mi-am dat seama ca mobilierul este cel care conteaza pentru mine astfel incat sa spun ca acel bar este frumos. Imi place sa vad ca acel mobilier se asorteaza cu design-ul locului, ca este creat pentru a te simti ca si acasa si ca poate transmite ceva, dincolo de niste bucati de lemn, sticla sau alte materiale. Deci, in cazul tau, care a fost ultima intrebare pe care ti-ai pus-o?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *