Detii un magazin online? Evita urmatoarele greseli pentru a deveni rentabil

Fara nici o urma de indoiala, mediul online reprezinta o parte importanta din viata multora dintre noi, lucru datorat avansului pe care tehnologia il inregistreaza in fiecare zi. Datorita acestui avans, ne folosim de mediul online pentru a indeplini multe activitati, cumparaturile online fiind un exemplu foarte bun in acest sens. Mergand pe premisa ca in scurt timp comertul online il va intrece pe cel offline, din ce in ce mai multi oameni cu ceva spirit de antreprenor aleg sa isi deschida un magazin online. Chiar daca comertul online se afla la un nivel bun, acest lucru nu inseamna ca oricine isi deschide un magazin online se va imbogati peste noapte. Ca si in mediul offline, si in mediul online concurenta este foarte acerba, motiv pentru care doar cei care comit cat mai putine greseli reusesc sa se mentina pe linia de plutire si sa spere ca la un moment dat vor avansa din punct de vedere financiar. In cazul in care si tu ai apelat la serviciile unei firme de creare magazine virtual, iata cateva dintre cele mai populare greseli ce trebuie sa le eviti din momentul in care magazinul tau virtual devine vizibil:

  • Spre deosebire de magazinele din mediul offline, cele din mediul online au un handicap, si anume faptul ca marfa comercializata de acestia nu poate intra in contact cu potentialii cumparatori. Din acest motiv descrierea produselor precum si utilizarea unor fotografii cat mai concludente reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte ale unui magazin online, aspect care de multe ori nu i se acorda atentia cuvenita.
  • Credinta ca un magazin online nu are nevoie de marketing este una dintre cele mai mari greseli pe care un proprietar de magazin online o poate face, motiv pentru care recomand stergerea din minte a acestei idei pana nu este prea tarziu pentru profitabilitatea magazinului pe care il ai.
  • Complexitatea procedurilor de achizitionare a lucrurilor pe care le comercializezi reprezinta o alta mare greseala ce trebuie evitata chiar daca prin utilizarea acestor proceduri doresti sa demonstrezi profesionalism si siguranta.
  • Pretul mare al obiectelor vandute este o alta greseala foarte populara ce trebuie evitata o perioada cat mai lunga de timp pentru a putea supravietui in mediul online. Intr-adevar, cumparaturile online se afla pe o panta ascendenta insa, acest lucru nu inseamna ca poti vinde mai scump decat in mediul offline.

Pentru ca greselile prezentate in cadrul acestui articol reprezinta doar o parte dintre cele mai comune greseli pe care le comite un proprietar de magazin online, inainte de a-ti deschide un astfel de magazin recomand o documentare cat mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *