ELKO patrunde pe piata nordica prin preluarea distribuitorului suedez Gandalf

DSC_1277-2
ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT, anunta incheierea de catre ELKO Grupa AS a unui acord pentru preluarea a 85% din actiunile Gandalf Distribution AB – unul dintre principalii distribuitori de computere si periferice din Suedia.

Cu peste 30 de ani de experienta in distributie si birouri de vanzari in Stockholm, Gothenburg si Malmö, Gandalf detine o pozitie solida pe piata de distributie a solutiilor de stocare si a componentelor din Suedia si din regiunea nordica.

“ELKO studiaza de ceva timp oportunitatile de extindere geografica. Modelul de a face afaceri si structura operationala folosita de Gandalf sunt similare cu ale noastre si, de aceea, avem incredere in aceasta investitie. Echipa Gandalf este puternic motivata si este formata din profesionisti, motiv pentru care ne asteptam ca procesul de integrare sa decurga usor. Devenind parte a Grupului ELKO, Gandalf isi va putea extinde semnificativ portofoliul de produse si va beneficia de diverse initiative de dezvoltare si de partajare a competentelor”, a declarat Svens Dinsdorfs, CEO ELKO Group.

Gandalf va deveni parte a Grupului ELKO, dar pentru moment va continua sa opereze sub sigla Gandalf. David Nicander va ocupa in continuare functia de CEO si va ramane actionar minoritar al Gandalf Distribution AB.

“Gandalf si-a dobandit succesul pe parcursul mai multor ani, alaturi de clienti si parteneri, iar astazi am facut un nou pas spre atingerea urmatorului nivel in distributie. Sunt mandru de aceasta oportunitate de a deveni parte a Grupului ELKO. Aceasta preluare va ajuta Gandalf sa isi extinda afacerile in regiunea nordica”, a declarat David Nicander, CEO Gandalf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *