Arhiva zilei de 18 septembrie 2017

Simplifica-ti viata cu un imprumut rapid

Cati dintre voi ati apelat pana acum la un credit bancar? Sau mai bine zis cati dintre voi nu ati apelat pana acum la un imprumut bancar?
Majoritatea am luat un credit fie pentru masina, casa,  sau alte credite de nevoi personale si stim cu totii de cate ori ne-am intors pentru cate un act, sau adeverinta care nu a fost completata corect.

Acum daca avem nevoie iar de un mic imprumut ne gandim cu groaza la drumurile pe care va trebui sa le facem la banca, si de aceea de cele mai multe ori amanam sau poate renuntam la ceea ce ne dorim doar din cauza faptului ca va trebui sa alergam mai mult de cat este necesar.

In articolul acesta va voi vorbi de un imprumut rapid pe care il putem face, in cazul in care avem nevoie de bani pentru diverse motive, putem apela la serviciile unei institutii nebancare, institutie care ne pune la indemana diverse metode prin care putem obtine un astfel de credit online fara adeverinta.

Poate multi dintre voi va ganditi la dobanda acestui credit, insa o putem consulta, si atunci vom putea observa ca aceste credite rapide fara acte au dobanzi normale de cele mai multe ori sunt dobanzi asemanatoare bancilor sau chiar si mai mici depinde de ofertele lor.

Dobanzile acestora au scazut  o data cu trecerea timpului, dar si cu cresterea numarului de clienti, iar aceste institutii ne pun la indemana imprumuturi online si solutii simple si usoare pentru fiecare dintre noi simplificandu-ne viata intr-un mod placut.

Va recomand inainte sa renuntati la dorintele voastre sa va documentati si despre ofertele acestor insititutii, sa le vizualizati si cu siguranta veti gasi nu una ci mai multe oferte convenabile pentru fiecare dintre voi.

Simplu si rapid ia-ti un credit doar cu buletinul si indeplineste-ti dorintele.

Cateva investitii necesare la inceputul unei afaceri cu lemn

O fabricuta de cherestea poate fi o idee buna de afacere in Romania, mai ales in zonele rurale, unde adeseori se mai pastreaza si acum vechea traditie a prelucrarii lemnului. Pentru orice intreprinzator particular care porneste de le zero e mai bine ca afacerea lui sa se dezvolte cat mai repede si mai armonios, sa nu ramana in „zona civila”, mestesugareasca (asa cum sunt inca multe in mediul rural, in special in agricultura), sa evolueze de la stadiul de PFA la cel de SRL, de microintreprindere. In acest fel intreprinzatorul particular va putea sa-si faca un cont la o banca, ceea ce inseamna si ca va putea sa-si gaseasca mai multi clienti, pentru ca firmele – spre deosebire de particulari – prefera sa plateasca prin virament. Astfel, va putea chiar sa acceseze fonduri europene pentru a-si dezvolta afacerea!

De asemenea, va trebui neaparat sa-si faca un plan de afaceri. Si, nu in ultimul rand, unul de investitii! In afara de utilajele mecanice pentru debitat busteni – gatere oriznontale si verticale, banzicuri etc) noua microintreprindere va avea nevoie de un uscator de cherestea, pentru ca niciunui dulgher sau tamplar nu-i place sa lucreze cu „lemn crud”. Iar daca beneficiarul lemnului este lutier, cu atat mai mult!

Etapa initiala – cea de simpla fabricuta de scanduri – odata depasita, intreprinzatorul particular va dori, asa cum e si firesc, sa-si dezvolte afacerea. Unii vor incepe sa produca placaj, panel si placi aglomerate, deci urmatoarea investitie ar fi presa pentru panouri. In sfarsit, pentru prelucrarea unor suprafete mai complicate, cu multe curburi, este nevoie si de o presa cu membrana. Nu trebuie uitata nici protectia muncii, pentru ca rumegusul are „prostul obicei” de a afecta caile respiratorii ale lucratorilor. Aceasta problema poate fi rezolvata prin achizitionarea unui exhaustor de tamplarie – un adevarat „aspirator de rumegus”.

Bineinteles ca intreprinzatorul particular va trebui si sa se informeze tot timpul, sa fie inventiv si sa se adapteze cererii de pe piata, ba chiar s-o ia inaintea ei…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Au început înscrierile la „Hacking Health Romania”, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est

Evenimentul va avea loc în București în perioada 28-29 octombrie 2017 și va oferi finanțări în valoare totală de 15.000 de dolari

Organizatorii ”Hacking Health Romania” au început înscrierile la cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est. Începând din această lună, specialiştii IT care doresc să își prezinte ideile inovatoare, care pot avea un impact pozitiv asupra sistemului medical din România, au la dispoziție un formular de înscriere pe site-ul oficial al evenimentului, http://health-hackathon.ro.

Evenimentul ”Hacking Health Romania” se va desfășura în București în perioada                                                 28-29 octombrie 2017 și se adresează specialiștilor din domeniul IT (arhitecți de software, dezvoltatori și tineri antreprenori, studenți ai facultăţilor de profil), precum și experților din sănătate.

Competiția este organizată de Smart Everything Everywhere (SEE) și compania Johnson&Johnson Romania, din dorința de a crea un incubator de proiecte-pilot cu potențial, care, odată implementate, să răspundă unor nevoi specifice ale pacienților din România, să influențeze pozitiv starea lor de sănătate și să contribuie la dezvoltarea sistemului de sănătate. Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi  Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) sunt parteneri ai „Hacking Health Romania”.

Juriul hackathon-ului va fi format din experți recunoscuți în domeniile IT și sănătate, alături de reprezentanți ai companiilor cu renume din sectorul tech. Membrii juriului vor mentora echipele pe parcursul evenimentului și vor alege, la final, trei proiecte câștigătoare. Fiecare dintre acestea va primi, din partea Johnson&Johnson Romania, finanțări pre-seed în valoare de 5.000 de dolari pentru dezvoltare și implementare.

Termeni și condiții pentru înscriere
Înscrierile persoanelor doritoare să participe în cadrul hackathonului au loc până pe data de                   8 octombrie 2017. Pentru selecția participanților se vor avea în vedere următoarele trei criterii:

  • Trimiterea ideii de proiect odată cu înscrierea (condiție obligatorie);
  • Calificările profesionale și aptitudinile tehnice;
  • Interesul arătat pentru domeniul e-health și/sau al sănătății.

Candidaţii selectaţi să participe în cadrul health hacktahon vor fi anunțați de organizatori prin      e-mail, până la data de 14 octombrie 2017. Costurile pentru transportul şi cazarea acestora vor fi acoperite de către Johnson&Johnson Romania.

În competiție pot fi înscrise idei de produse sau de servicii digitale din domeniul sănătății, cum ar fi: aplicații care conectează personalul medical și comunitățile izolate, rurale, cu ajutorul telemedicinei; instrumente pentru screening online; platforme care pot creşte gradul de conștientizare despre afecțiuni precum tuberculoza multidrog rezistentă, cancer, HIV, soluții cu impact asupra sănătăţii mintale, inclusiv programe de suport pentru pacienți și monitorizarea feedbackului pacienților în timp real; programe care promovează prevenția sanitară și un stil de viață sănătos, educația sanitară în școli, creșterea utilizării dispozitivelor medicale în combaterea obezității și proiecte prin care poate fi facilitată instruirea și educația personalului medical etc.

 
Despre Smart Everything Everywhere:
Smart Everything Everywhere (SEE) este o organizație ce acționează ca un catalizator pentru transformarea digitală a României. SEE oferă un cadru pentru accelerarea tranziției României către era digitală, canalizând potențialul neexploatat al țării, facilitându-i creșterea, dezvoltarea și poziționarea ca un hub regional și european de inovație. SEE se concentrează pe 3 piloni ai viitorului digital: industria 4.0; orașe inteligente și cetățeni conectați; și digitalizarea statului.

 
Despre Johnson & Johnson:
La Johnson & Johnson suntem uniți și inspirați de grija pentru fiecare persoană în parte. Obiectivele noastre principale sunt cercetarea și știința- aducem idei, produse și servicii inovatoare care să susțină progresul în sănătate și bunăstarea oamenilor. Aproximativ 126.400 de angajați din 230 de sedii ale Johnson & Johnson lucrează alături de parteneri din domeniul sănătății în interesul a peste 1 miliard de oameni în fiecare zi, în întreaga lume.

Bigstep lansează primul data center dedicat proiectelor de big data, din România

Bigstep_datacenter3
Bigstep este primul cloud provider internațional care deschide un data center dedicat în Europa de Est, cu investiții de peste 1 milion de euro

Bigstep, furnizorul global de servicii de cloud și big data, a anunțat astăzi lansarea celui mai modern serviciu de infrastructură din România și, de altfel, din Europa de Est. Compania se extinde în regiune, după ce în ultimii cinci ani a activat cu precădere pe piețele din Europa de Vest și Statele Unite ale Americii, în sfera serviciilor de big data și infrastructuri de înaltă performanță. Noul data center din România este parte a unei investiții totale de peste 1 milion de euro.

Bigstep este primul furnizor global de Infrastructură ca Serviciu (IaaS) care oferă clienților posibilitatea de a-și stoca datele local, în data center-ul din țara noastră. Astfel, vine în întâmpinarea companiilor care trebuie să respecte norme legislative ce impun stocarea și prelucrarea datelor în interiorul granițelor, asigurând în același timp latență minimă.

Bigstep Metal Cloud a obținut o serie de premii pentru inovație și se distinge față de jucătorii globali prin faptul că operează cu infrastructură fizică (bare-metal) și nu virtuală, oferind același nivel de flexibilitate și scalabilitate, dar și performanță consistentă și securitate.

Punctul de prezență Bigstep din România este parte a unui rețele globale. Clienții din România vor putea, din aceeași interfață, să contracteze servicii din alte puncte de prezență, cum ar fi cele din Londra sau Chicago, pentru a construi infrastructuri redundante și cât mai aproape de utilizatorii finali. De asemenea, prin intermediul aceleiași interfețe, utilizatori internaționali vor putea deservi mai bine piața din Europa de Est.

“La nivel internațional, observăm tot mai des modele de business data-driven, iar România se aliniază acestui trend. Produsele noi, automatizarea, proiectele de ‘digital transformation’ pun presiune ca infrastructura să se transforme la fel de repede. Companii care în mod tradițional aveau totul in-house, în data-centere proprii, au acum politici ‘cloud first’. Acest gen de clienți necesită alt nivel de servicii: mai complexe, mai flexibile și mai eficiente, la scară mai mare decât ce a fost disponibil până acum. De exemplu, utilizatorii își doresc baze de date ca serviciu, object storage, rețele private complexe cu DMZ și VPN, autoscalare și își doresc că totul să fie disponibil acum, on-demand, online și fără a-și asuma ceva pe termen lung”, a declarat Alex Bordei, Director of Engineering & Head of Product al Bigstep.

Fondatorul si CEO-ul Bigstep, antreprenorul în serie Lucas Roh, este cel care a identificat această direcție de business: “Există, mai nou, la nivel global, un trend de localizare a serviciilor de cloud care până acum se ultra-centralizau în câteva data-centere mari, extrem de eficiente, aflate în câteva locuri pe glob. Impulsul pentru această tendință de re-distribuire nu provine doar din legislația națională de protecție a datelor personale (GDPR), care cere prezența datelor pe teritoriul unei țări, ci și din nevoia din ce în ce mai acută a companiilor de tip enterprise de a vedea cloud-ul ca o extindere a centrului de date privat. Prin urmare, o infrastructură în cloud trebuie să fie cât mai aproape, pentru a minimiza latența de comunicare între cele două insule”.

Bigstep Metal Cloud, platforma pusă la dispoziție de companie, oferă puterea și securitatea mașinilor fizice (bare-metal), dar și flexibilitatea cloud-ului public. Aplicațiile de BI & analytics, bazele de date NoSQL, motoarele de căutare și analiză ating performanțe cu până la 500% mai mari pe infrastructura Bigstep, față de cloud-urile virtualizate. Prin interfața drag & drop intuitivă oferită de Bigstep, utilizatorii pot proiecta, implementa și gestiona infrastructuri complexe în câteva minute, cu doar câteva clickuri.

Din momentul intrării pe piața din România, Bigstep și-a dezvoltat constant portofoliul de servicii de bare-metal cloud și soluții complexe de gestionare a datelor, derulând în prezent proiecte pentru clienți precum eMag, BRD și Carrefour.

Despre Bigstep
Bigstep facilitează organizațiilor orchestrarea, implementarea și scalarea rapidă a unei game extensive de tehnologii de cloud. Servind o clientelă globală, Bigstep are data centere în Europa și Statele Unite ale Americii și birouri în Londra, Chicago si București. Cu o echipă de dezvoltare localizată în București, Bigstep a devenit un nume recunoscut pe piețele din EMEA și America de Nord cu oferte de infrastructură de cloud optimizată pentru proiectele de big data. Bigstep și-a dezvoltat portofoliul în mod continuu, astăzi oferind un set de servicii full-stack, de la infrastructură bare-metal, la servicii end-to-end de procesare, analiză și vizualizare a datelor. Pentru informații suplimentare, accesează bigstep.com.

Primul ELECTRIC HUB amplasat în Brașov, realizat în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei

► 59 de elevi din Seria Electricienilor din Tabăra Meseriașilor au realizat un ELECTRIC HUB multifuncțional care a fost amplasat în Piața Sfântul Ioan din Brașov

► ELECTRIC HUB-ul este un spațiu de întâlnire pentru localnici și turiști și asigură iluminatul public și prize pentru încărcarea aparatelor electronice printr-o alimentare exclusiv din energie regenerabilă. În plus, acesta dispune de un rastel pentru biciclete, un avizier pentru mesajele din partea comunității, un panou cu afișaj led și o bibliotecă

► Mentorii elevilor au fost Claudiu Butacu și Mihai Toader Pasti, fondatorii proiectului EFdeN

► Grupul ENEL s-a alăturat ca partener în seria electricienilor din Tabăra Meseriașilor

A cincea săptămână din Tabăra Meseriașilor s-a încheiat pentru 59 de elevi din Buzău care se pregătesc să devină electricieni. Proiectul lor final a constat în realizarea unui ELECTRIC HUB multifuncțional, care a fost amplasat în Piața Sfântul Ioan din Brașov.

În săptămâna petrecută în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, in perioada 27 august – 2 septembrie, viitorii electricieni au trecut printr-o serie de ateliere de dezvoltare personală – învățând noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în fața angajatorului și responsabilitate civică – urmate de atelierele de pregătire practică.

Proiectul lor de absolvire a constat în realizarea unui ELECTRIC HUB ce are ca scop utilitatea comunitară, ideea de a oferi pentru a primi și de a fi un element inspirațional pentru ceilalți. Mentorii, Claudiu Butacu și Mihai Toader Pasti au gândit împreună cu cei 59 de elevi un proiect care să conțină o componentă electrică, specifică meseriei lor – energie regenerabilă, iluminat, prize, panoul led dar și alte caracteristici precum multidisciplinaritate, conștientizare, sustenabilitate, energie verde, mobilitate și rezistență la apă.

Elevii au lucrat timp de 3 zilei la realizarea ELECTRIC HUB-ului care va funcționa cu energie solară, prin panouri fotovoltaice care vor alimenta prizele (pentru laptopuri/telefoane), va avea un sistem de iluminare inteligent automatizat, un rastel de biciclete, o parte de reciclare și un panou interactiv de informare.

“În Tabăra Meseriașilor construim destinele și visele meseriașilor din România. Dar construim și lucruri palpabile pe care le oferim comunității, pentru că schimbarea începe aici dar se continuă cu fiecare dintre noi. Electricienii de anul acesta, împreună cu mentorii lor au realizat un ELECTRIC HUB, un spațiu de întâlnire pentru localnicii din Brașov și pentru turiști. Acesta aduce împreună valori în care noi credem: sustenabilitate, energie verde, inspirație, conștientizare și multidisciplinaritate. Chiar dacă aceasta a fost ultima serie din tabăra de anul acesta, noi nu ne oprim aici și vom continua să susținem învățământul profesional și tehnic din România și să arătăm că se poate!”, spune Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

ELECTRIC HUB-ul a fost amplasat în Piața Sfântul Ioan din Brașov și este primul spațiu de acest gen în oraș.

“ În Tabăra Meseriașilor, ne-am propus ca elevii să aibă parte de o experiență pe care noi nu am avut șansa să o avem la vârsta lor. Am ales să facem un HUB ELECTRIC pentru componenta de sustenabilitate, energie verde, energie regenerabilă, care să răspundă comunității și care să poată fi replicat. Noi, la EfdeN promovăm responsabilitatea față de oameni și față de mediu și ne-am dorit să aducem asta aici, în tabără, pentru ca viitorii electricieni să fie mai pregătiți pentru tehnologiile și nevoile viitorului.” spun Claudiu Butacu și Mihai Toader Pasti, fondatorii proiectului EFdeN și mentori în Tabăra Meseriașilor.

“ În Tabăra Meseriașilor am învățat cum să lucrezi în echipă, să fii responsabil, optimist și doar așa vei deveni cel mai bun în meseria pe care ți-ai ales-o. Doar dacă îți faci treaba cu devotament, vei fi recunoscut și lăudat. Meseria chiar este brățară de aur.”, spune Alexandru Gheorghiță, elev în Tabăra Meseriașilor.

La finalul taberei, 10 dintre cei mai buni meseriași au fost premiați cu o bursă oferită de OMV Petrom, în valoare de 500 de lei iar partenerul ENEL va mai oferi 10 burse. Acestea vor fi acordate lunar, timp de un an școlar.

Alături de viitorii meseriași, au fost prezenți în Tabăra Meseriașilor și 9 profesori din școlile selectate din Buzău. Aceștia au participat la cursuri de comunicare și negociere a conflictului în managementul educațional, în urma căruia au primit 15 puncte de credit.

În total, în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, ediția 2017, au fost pregătiți anul aceste 300 de elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din Buzău. Domeniile vizate în acest an au fost: petrolier, ospitalier, mecanic, textil și electric. Astfel, se încheie Tabăra Meseriașilor, ediția 2017, în care am dezvoltat proiecte frumoase alături de mentori specializați care au reușit să le insufle elevilor dragostea pentru meserie. Vom continua demersul nostru de a susține învățământul profesional și tehnologic din România.

OMV Petrom – Resourcefulness
Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovatoare. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație si energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business.

„Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 49 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.