Bigstep lansează primul data center dedicat proiectelor de big data, din România

Bigstep_datacenter3
Bigstep este primul cloud provider internațional care deschide un data center dedicat în Europa de Est, cu investiții de peste 1 milion de euro

Bigstep, furnizorul global de servicii de cloud și big data, a anunțat astăzi lansarea celui mai modern serviciu de infrastructură din România și, de altfel, din Europa de Est. Compania se extinde în regiune, după ce în ultimii cinci ani a activat cu precădere pe piețele din Europa de Vest și Statele Unite ale Americii, în sfera serviciilor de big data și infrastructuri de înaltă performanță. Noul data center din România este parte a unei investiții totale de peste 1 milion de euro.

Bigstep este primul furnizor global de Infrastructură ca Serviciu (IaaS) care oferă clienților posibilitatea de a-și stoca datele local, în data center-ul din țara noastră. Astfel, vine în întâmpinarea companiilor care trebuie să respecte norme legislative ce impun stocarea și prelucrarea datelor în interiorul granițelor, asigurând în același timp latență minimă.

Bigstep Metal Cloud a obținut o serie de premii pentru inovație și se distinge față de jucătorii globali prin faptul că operează cu infrastructură fizică (bare-metal) și nu virtuală, oferind același nivel de flexibilitate și scalabilitate, dar și performanță consistentă și securitate.

Punctul de prezență Bigstep din România este parte a unui rețele globale. Clienții din România vor putea, din aceeași interfață, să contracteze servicii din alte puncte de prezență, cum ar fi cele din Londra sau Chicago, pentru a construi infrastructuri redundante și cât mai aproape de utilizatorii finali. De asemenea, prin intermediul aceleiași interfețe, utilizatori internaționali vor putea deservi mai bine piața din Europa de Est.

“La nivel internațional, observăm tot mai des modele de business data-driven, iar România se aliniază acestui trend. Produsele noi, automatizarea, proiectele de ‘digital transformation’ pun presiune ca infrastructura să se transforme la fel de repede. Companii care în mod tradițional aveau totul in-house, în data-centere proprii, au acum politici ‘cloud first’. Acest gen de clienți necesită alt nivel de servicii: mai complexe, mai flexibile și mai eficiente, la scară mai mare decât ce a fost disponibil până acum. De exemplu, utilizatorii își doresc baze de date ca serviciu, object storage, rețele private complexe cu DMZ și VPN, autoscalare și își doresc că totul să fie disponibil acum, on-demand, online și fără a-și asuma ceva pe termen lung”, a declarat Alex Bordei, Director of Engineering & Head of Product al Bigstep.

Fondatorul si CEO-ul Bigstep, antreprenorul în serie Lucas Roh, este cel care a identificat această direcție de business: “Există, mai nou, la nivel global, un trend de localizare a serviciilor de cloud care până acum se ultra-centralizau în câteva data-centere mari, extrem de eficiente, aflate în câteva locuri pe glob. Impulsul pentru această tendință de re-distribuire nu provine doar din legislația națională de protecție a datelor personale (GDPR), care cere prezența datelor pe teritoriul unei țări, ci și din nevoia din ce în ce mai acută a companiilor de tip enterprise de a vedea cloud-ul ca o extindere a centrului de date privat. Prin urmare, o infrastructură în cloud trebuie să fie cât mai aproape, pentru a minimiza latența de comunicare între cele două insule”.

Bigstep Metal Cloud, platforma pusă la dispoziție de companie, oferă puterea și securitatea mașinilor fizice (bare-metal), dar și flexibilitatea cloud-ului public. Aplicațiile de BI & analytics, bazele de date NoSQL, motoarele de căutare și analiză ating performanțe cu până la 500% mai mari pe infrastructura Bigstep, față de cloud-urile virtualizate. Prin interfața drag & drop intuitivă oferită de Bigstep, utilizatorii pot proiecta, implementa și gestiona infrastructuri complexe în câteva minute, cu doar câteva clickuri.

Din momentul intrării pe piața din România, Bigstep și-a dezvoltat constant portofoliul de servicii de bare-metal cloud și soluții complexe de gestionare a datelor, derulând în prezent proiecte pentru clienți precum eMag, BRD și Carrefour.

Despre Bigstep
Bigstep facilitează organizațiilor orchestrarea, implementarea și scalarea rapidă a unei game extensive de tehnologii de cloud. Servind o clientelă globală, Bigstep are data centere în Europa și Statele Unite ale Americii și birouri în Londra, Chicago si București. Cu o echipă de dezvoltare localizată în București, Bigstep a devenit un nume recunoscut pe piețele din EMEA și America de Nord cu oferte de infrastructură de cloud optimizată pentru proiectele de big data. Bigstep și-a dezvoltat portofoliul în mod continuu, astăzi oferind un set de servicii full-stack, de la infrastructură bare-metal, la servicii end-to-end de procesare, analiză și vizualizare a datelor. Pentru informații suplimentare, accesează bigstep.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *