Evenimentul va avea loc în București în perioada 28-29 octombrie 2017 și va oferi finanțări în valoare totală de 15.000 de dolari
Organizatorii ”Hacking Health Romania” au început înscrierile la cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est. Începând din această lună, specialiştii IT care doresc să își prezinte ideile inovatoare, care pot avea un impact pozitiv asupra sistemului medical din România, au la dispoziție un formular de înscriere pe site-ul oficial al evenimentului, http://health-hackathon.ro.
Evenimentul ”Hacking Health Romania” se va desfășura în București în perioada 28-29 octombrie 2017 și se adresează specialiștilor din domeniul IT (arhitecți de software, dezvoltatori și tineri antreprenori, studenți ai facultăţilor de profil), precum și experților din sănătate.
Competiția este organizată de Smart Everything Everywhere (SEE) și compania Johnson&Johnson Romania, din dorința de a crea un incubator de proiecte-pilot cu potențial, care, odată implementate, să răspundă unor nevoi specifice ale pacienților din România, să influențeze pozitiv starea lor de sănătate și să contribuie la dezvoltarea sistemului de sănătate. Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) sunt parteneri ai „Hacking Health Romania”.
Juriul hackathon-ului va fi format din experți recunoscuți în domeniile IT și sănătate, alături de reprezentanți ai companiilor cu renume din sectorul tech. Membrii juriului vor mentora echipele pe parcursul evenimentului și vor alege, la final, trei proiecte câștigătoare. Fiecare dintre acestea va primi, din partea Johnson&Johnson Romania, finanțări pre-seed în valoare de 5.000 de dolari pentru dezvoltare și implementare.
Termeni și condiții pentru înscriere
Înscrierile persoanelor doritoare să participe în cadrul hackathonului au loc până pe data de 8 octombrie 2017. Pentru selecția participanților se vor avea în vedere următoarele trei criterii:
- Trimiterea ideii de proiect odată cu înscrierea (condiție obligatorie);
- Calificările profesionale și aptitudinile tehnice;
- Interesul arătat pentru domeniul e-health și/sau al sănătății.
Candidaţii selectaţi să participe în cadrul health hacktahon vor fi anunțați de organizatori prin e-mail, până la data de 14 octombrie 2017. Costurile pentru transportul şi cazarea acestora vor fi acoperite de către Johnson&Johnson Romania.
În competiție pot fi înscrise idei de produse sau de servicii digitale din domeniul sănătății, cum ar fi: aplicații care conectează personalul medical și comunitățile izolate, rurale, cu ajutorul telemedicinei; instrumente pentru screening online; platforme care pot creşte gradul de conștientizare despre afecțiuni precum tuberculoza multidrog rezistentă, cancer, HIV, soluții cu impact asupra sănătăţii mintale, inclusiv programe de suport pentru pacienți și monitorizarea feedbackului pacienților în timp real; programe care promovează prevenția sanitară și un stil de viață sănătos, educația sanitară în școli, creșterea utilizării dispozitivelor medicale în combaterea obezității și proiecte prin care poate fi facilitată instruirea și educația personalului medical etc.
Despre Smart Everything Everywhere:
Smart Everything Everywhere (SEE) este o organizație ce acționează ca un catalizator pentru transformarea digitală a României. SEE oferă un cadru pentru accelerarea tranziției României către era digitală, canalizând potențialul neexploatat al țării, facilitându-i creșterea, dezvoltarea și poziționarea ca un hub regional și european de inovație. SEE se concentrează pe 3 piloni ai viitorului digital: industria 4.0; orașe inteligente și cetățeni conectați; și digitalizarea statului.
Despre Johnson & Johnson:
La Johnson & Johnson suntem uniți și inspirați de grija pentru fiecare persoană în parte. Obiectivele noastre principale sunt cercetarea și știința- aducem idei, produse și servicii inovatoare care să susțină progresul în sănătate și bunăstarea oamenilor. Aproximativ 126.400 de angajați din 230 de sedii ale Johnson & Johnson lucrează alături de parteneri din domeniul sănătății în interesul a peste 1 miliard de oameni în fiecare zi, în întreaga lume.