Bratari din argint care spun povesti


Daca te intrebi ce poveste poate sa spuna o bratara din argint, raspunsul este simplu: povestea tarii din care provine. O bratara etnica handmade va spune multe despre cultura, mestesugurile si artizanatul specific tarii respective, reflectand tehnicile de lucru care sunt folosite pentru crearea bijuteriilor si care au fost transmise din generatie in generatie de sute de ani, ca simbol al istoriei acelui popor.

Este suficient sa privesti o bratara din argint etnica pentru a-ti da seama ca are o poveste interesanta de spus.

Povesti despre India contrastelor

India este in acelasi timp o tara aglomerata, suprapopulata, plina de praf si masini, si o tara care iti inspira un sentiment de liniste si pace, perfecta pentru meditatie. Intr-un cuvant, India este tara contrastelor.

Bratarile din argint provenite din India sunt inconfundabile deoarece artizanii de bijuterii din aceasta tara folosesc tehnici consacrate pentru decorarea bijuteriilor, una dintre ele fiind granulatia. Aceasta tehnica tipic indiana le da bratarilor din argint o tenta delicata, foarte feminina, si creaza in acelasi timp un contrast deosebit cu dimensiunea mare a bratarii sau a pietrei montate pe aceasta.

 

Povesti despre Thailanda culorilor

Thailanda este tara care inspira bucurie. La fiecare pas vei gasi nenumarate culori, faimoasele orhidee si oameni care iti zambesc sincer. Asta ca sa nu mai vorbim de plajele parca desprinse din paradis…

Chiar si bratarile din argint sunt colorate daca sunt create de bijutieri thailandezi, acestia reusind sa puna o pata de culoare pe orice bijuterie iese din atelierele lor. Unul din materialele folosite in acest scop este emailul, pe care il aplica pe argint pentru a crea modele vesele, in cele mai multe cazuri in forma de flori. De asemenea, acesti artizani folosesc margelute din sticla colorata pe care le insira cu grija, si pietre semipretioase de diverse marimi.

 

Povesti despre Nepalul simbolurilor

In Nepal, fiecare obiect si fiecare gest are o semnificatie aparte.  Cea mai raspandinta religie este hinduismul, care este plin de simboluri, iar majoritatea traditiilor practicate in prezent s-au pastrat de sute de ani.

De aceea, bratarile de argint nepaleze vor avea la randul lor semnificatii profunde, mai mult sau mai putin ascunse. De exemplu, mantra tibetana “Om Mani Padme Hum” (despre care se spune ca inglobeaza toate invataturile lui Buddha) poate fi sculptata pe o bratara transformand-o intr-o adevarata amuleta.

 

Alege-ti bratara din argint care spune povestea ta preferata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *