ELKO Romania anunta: ATEN isi consolideaza colaborarea cu HDBaseT Alliance

ELKO_LOGO (2)
Noul statut de membru al ATEN va ajuta Alianta sa accelereze convergenta AV/IT dezvoltand o noua generatie de solutii de conectivitate
ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT, anunta faptul ca ATEN a devenit membru colaborator la HDBaseT Alliance. Noul statut va permite ATEN sa contribuie cu experienta sa de aproape patru decenii in solutii de control si administrare IT, ajutand astfel Alianta sa accelereze integrarea tehnologiilor A/V si IT care exista deja in industrie. De asemenea, ATEN va avea astfel ocazia de a-si imbunatati viitoarea generatie de produse A/V profesionale, oferind acces la cele mai noi tehnologii HDBaseT. ATEN este lider mondial in solutii de conectivitate si solutii complete de administrare.
logo
In calitate de membru cu traditie al Aliantei, ATEN are peste 30 de instructori calificati si peste 20 de solutii A/V profesionale cu tehnologie HDBaseT™, inclusiv echipamente de tip Video Matrix, precum si repartitoare si solutii de extindere video High Definition/KVM. Pe langa noile avantaje, ATEN va fi invitata sa contribuie cu cei peste 38 de ani de experienta ai sai in domeniile KVM si IT pentru a defini specificatiile produselor care integreaza tehnologii A/V si IT. Astfel, ATEN vine atat in ajutorul clientilor, cat si in ajutorul partenerilor de solutii, pentru a raspunde cat mai bine cerintelor pietei.

Tehnologia HDBaseT este ideala pentru instalari A/V profesionale si asigura o solutie simpla si eficienta din punct de vedere al costurilor pentru transmiterea semnalului 4K Ultra High Definition (UHD) la distante de pana la 100m. Aceasta combina semnalul audio/video Ultra-HD fara compresie, conectivitate Ethernet 100Mb, USB 2.0 si 100W putere electrica (Power Over Cable) si semnale de control, permitand astfel unui singur cablu LAN sa inlocuiasca mai multe cabluri si conectori din mediul de afaceri sau din zona solutiilor de divertisment pentru acasa. HDBaseT Alliance – alcatuita din peste 170 de membri din toata lumea – depune eforturi pentru a promova, imbunatati si standardiza tehnologia.

Cerintele pietei de solutii A/V profesionale cresc rapid, in special in ceea ce priveste stabilitatea conexiunii pe distante mari si la rezolutii ridicate. ATEN se angajeaza sa ofere clientilor sai cele mai performante si moderne solutii A/V profesionale. De cand s-a alaturat HDBaseT Alliance in 2013, ATEN a organizat frecvent programul de instalare pentru experti HDBaseT (HDBaseT Installer Expert Program)* in diverse zone ale lumii. Suntem mandri sa devenim membru colaborator si suntem convinsi ca o cooperare dintre ATEN si Alianta poate duce la integrarea A/V si IT”, spune Kevin Chen, Presedintele ATEN International.

ATEN ofera o gama completa de solutii HDBaseT de calitate inalta, precum switch-uri matrix care pot fi echipate cu o placa HDBaseT I/O cu 4 porturi, pentru a putea ruta astfel pana la 32 de conexiuni de intrare si 32 de conexiuni de iesire HDBaseT, dar si solutii de extindere si repartitoare video High Definition/KVM. Pe langa HDBaseT 2.0, ATEN are in plan in viitorul apropiat integrarea celei mai noi tehnologii de compresie fara pierderi (lossless) – Display Stream Compression (DSC) 4K 60Hz 4:4:4 – in mai multe solutii A/V profesionale.

ATEN are deja in portofoliu numeroase implementari de succes ale solutiilor sale cu tehnologie HDBaseT, precum furnizarea unei solutii pentru Video Wall-uri 10×6 si 5×5 intr-un studio de stiri ultra-modern al Artea – unul dintre cei mai mari emitatori ai Americii Latine (vizionati clipul video de aici). Suportul pentru transmisii HDBaseT extinse printr-un singur cablu Cat 6/6a a facut posibila adaptarea usoara a solutiei la arhitectura fizica a studioului de stiri, furnizand functionalitatea necesara unui Video Wall si comutarea rapida. Pentru mai multe informatii despre aceasta poveste de succes, apasati aici. Pentru mai multe informatii, vizitati pagina web ATEN HDBaseT.

* Programul de Instalare pentru Experti HDBaseT (HDBaseT Installer Expert Program) asigura reinnoirea certificarii InfoComm, de astazi rebranduit ca AVIXA (InfoComm CTS Renewal Units – RUs).

Despre HDBaseT Alliance
HDBaseT Alliance dezvolta si promoveaza adoptarea tehnologiei HDBaseT ca standard global pentru conectivitate digitala Ultra High Definition. De la fondarea sa in 2010 de catre LG Electronics, Samsung Electronics, Sony Pictures Entertainment si Valens, Alianta a reunit numele liderilor din industria echipamentelor electronice consumer si cea a solutiilor A/V profesionale, producatori industriali si din domeniul auto, reunind astazi peste 180 de membri si mii de produse. Consiliul Director al Aliantei include reprezentanti LG Electronics, Samsung Electronics, Sony Pictures Entertainment, Valens si General Motors. Pentru mai multe informatii, vizitati www.hdbaset.org.

Despre ATEN
Infiintata in 1979 in Taipei, Taiwan, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277) este cel mai mare furnizor de solutii de conectivitate IT si de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, industrial, educational si retail. ATEN detine peste 500 brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial. Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia si Turcia – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Despre Grupul ELKO si ELKO Romania
Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse si solutii IT din regiune, reprezentand 180 de producatori si oferind o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 7000 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 30 de tari in Europa si Asia Centrala. Cifra de afaceri a grupului in 2016 s-a ridicat la 1460 milioane de dolari.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT: solutii mobile, componente, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *