Inchiriezi pe cont propriu sau cu ajutorul unei agentii

Datorita facultatii, a locului de munca sau a altor factori poate decizi sa te muti in Ploiesti si cauti un apartament de inchiriat. Am putea spune ca lucrurile sunt destul de simple, stii cate camere iti doresti, in ce zona sa fie, care este suma maxima pe care esti dispus sa o dai in fiecare luna pe apartamentul respectiv, stii ce intrebari sa pui si la ce detalii sa fii atent. Insa ca totul sa mearga ca pe roate, te sfatuiesc sa apelezi la o agentie imobiliara care inchiriaza apartamente in Ploiesti.

Dupa cum spuneam si mai sus, ai doua optiuni atunci cand iti cauti un apartament de inchiriat. Ori mergi pe cont propriu, ori apelezi la o agentie profesionista. Daca alegi prima optiune si mergi pe cont propriu cel mai important lucru de care trebuie sa te asiguri este ca proprietarul iti ofera posibilitatea sa semnezi un contract legal, in care sa fie stipulate clar toate detaliile intelegerii. Inainte de a semna contractul, revizuieste cu atentie clauzele contractuale, asigura-te ca nu exista conditii pe care le consideri inacceptabile si ca sunt mentionate toate detaliile asupra carora ati convenit de comun acord. Contractul de inchiriere este singura ta acoperire intr-o situatie neplacuta.

apartments-1845884_960_720

Garantia, este si ea un aspect important atunci cand se semneaza contractul. Aceasta variaza de obicei de la pretul chiriei pe o luna, pana la pretul chiriei pe trei luni si este restituita chiriasului la incheierea contractului daca acesta a respectat urmatoarele conditii: a platit toate taxele la timp si nu a acumulat datorii, preda apartamentul in starea in care l-a primit, fara deteriorarea mobilierului sau a oricarui bun pe care proprietarul i-l daduse.

Daca alegi sa inchiriezi un apartament printr-o agentie imobiliara ai cateva beneficii in plus inca de la inceput. Sa vedem care sunt acestea:

  • specialistii vor stii sa identifice din prima apartamentele care corespund nevoilor tale, atat din punct de vedere al pretului, locatiei, numarul camerelor si tuturor preferintelor;
  • cu ajutorul lor vei avea acces la cele mai bune oferte pentru apartamente de inchiriat, vizionate initial de specialisti;
  • te vor ajuta sa negociezi, sa inchiriezi apartamentul la cel mai bun pret;
  • te vor ajuta sa ai un contract corect atat din punct de vedere etic cat si din punct de vedere legal;

Agentul imobiliar a vizitat deja toate apartamentele pe care le are, asa ca poti avea incredere deplina in faptul ca iti va arata exact ceea ce doresti sa vezi. Cu siguranta un agent imobiliar bun nu va face greseala sa iti prezinte un apartament cu o camera atunci cand tu ai precizat foarte hotarat faptul ca iti doresti trei camere.

In concluzie, indiferent ca alegi o agentie de inchirieri apartamente in Ploiesti sau decizi sa mergi pe cont propriu, cel mai important lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este contractul. Trebuie sa il citesti cu atentie, sa nu apara detalii pe care tu le consideri inacceptabile, sa fie mentionat totul punctual si numai dupa aceea sa il semnezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *