Înnobilați-vă vinilurile cu cel mai recent pick-up direct drive de la Technics

  • Rotație stabilă excepțională datorită motorului direct drive fără miez
  • Conectivitate pentru mai multe dispozitive grație Phono EQ încorporat
  • Design relaxat, simplu cu estetică funcțională

 

București, 18 februarie 2019 – Technics prezintă noul sistem de pick-up direct drive din clasa premium SL-1500C. Lansarea globală a acestor două produse a avut loc la CES din acest an. Ambele modele au fost dezvăluite pentru prima dată publicului european în Frankfurt.

SL-1500C moștenește conceptul de calitate audio de top al mărcii și adaugă o serie de tehnologii Technics originale, precum motorul direct drive fără miez și brațul de pick-up ultra sensibil. Pentru a simplifica redarea înregistrărilor în sistem analogic, Phono EQ se conectează la o varietate de dispozitive. SL-1500C vine de asemenea echipat cu un cartuș de doză Ortofon 2M Red de calitate superioară.

SL-1500C este un sistem de pick-up complet conceput pentru o gamă variată de utilizatori, de la audiofilii dedicați la iubitorii de înregistrări pe vinil.

Tehnologia audio în toată splendoarea

Motor direct drive fără miez pentru o rotație stabilă

Sunetul de înaltă calitate realizat printr-un raport S/N excepțional și o precizie de rotație foarte ridicată a sistemului direct drive utilizat exclusiv în pick-up-urile de la Technics au captivat inimile audiofililor din întreaga lume. SL-1500C moștenește performanța de înaltă calitate regăsită în modelele de pick-up vârf de gamă de la Technics. Utilizează un motor direct drive fără miez, cu un singur rotor, în care statorul nu are miez și elimină astfel fluctuațiile de cuplu cunoscute ca efect de ”cogging”. În acest motor, forța magneților din rotor a fost ridicată la cel mai înalt nivel posibil. iar golul dintre magneții statorului și rotorului a fost optimizat. Astfel s-au obținut performanțe ale cuplului similare cu cele ale SL-1200MK5 eliminând efectul de ”cogging”. În plus, controlul motorului a fost optimizat în raport cu greutatea platanului. Prin urmare, SL-1500 a realizat o precizie ridicată de rotație și o performanță sporită, eliminând nevoia de înlocuire sau întreținere a pieselor. Sistemul direct drive este de asemenea durabil și foarte fiabil.

Phono EQ încorporat permite conectivitatea cu o varietate de dispozitive

SL-1500C conține un amplificator egalizator al dozei compatibil cu cartușe MM astfel încât poate fi conectat cu un produs audio care nu prezintă borne de intrare pentru doză. Alimentarea electrică dedicată pentru egalizatorul dozei este izolată de alimentarea electrică a motorului și a circuitelor de comandă, pentru a reduce efectul zgomotului. În plus, structura ecranului suprimă efectul zgomotelor exterioare. În consecință se obține o amplificare a semnalului cu o puritate ridicată. Folosind SL-1500C și echipamentul audio de care dispuneți, vă puteți bucura de audiția unui vinil la o calitate de excepție a sunetului.

Design simplu cu o frumusețe funcțională

SL-1500C prezintă un design simplu fără niciun fel de componente inutile, reținând senzația superbă de operare, care a devenit o tradiție a Technics. Aspectul atrăgător vă garantează satisfacția maximă la redarea vinilurilor de suflet.

Rotația precisă și urmărirea cu acuratețe pentru o reproducere fidelă a sunetului

Control de înaltă acuratețe a motorului

În sistemul direct drive, motorul este conectat direct la platan astfel încât viteza de rotație a motorului devine viteza de rotație a discului. De aceea, controlul vitezei de rotație a motorului este esențială pentru a asigura stabilitatea. SL-1500C utilizează cea mai recentă tehnologie de control al motorului rafinată prin dezvoltarea produselor Blu-ray disc. În plus modelul bobinei FG de la sistemul FG de detectare pe întreaga circumferință a fost optimizat în ceea ce privește precizia, pentru o măsurare și mai detaliată a vitezei de rotație a platanului.

Brațul de pick-up ultra sensibil citește cu precizie semnalul stocat în canalul discului.

Brațul de pick-up, responsabil pentru citirea cu precizie a semnalului urmărind canalul de pe disc este un braț universal cu balans static cu formă S, o altă tradiție Technics. Acest aspect este garantat de tubul brațului de pick-up, confecționat din aluminiu ușor, foarte rigid. Secțiunea de rulmenți a construcției balansierelor brațului de pick-up constă dintr-o carcasă prelucrată prin așchiere și rulmenți de înaltă precizie pentru o sensibilitate extremă la mișcările inițiale.

Platan cu structură în două straturi, cu o performanță sporită de amortizare a vibrațiilor.

Platanul pe care se așează discul de vinil prezintă o structură în două straturi cu cauciuc de matisare pe tot spatele, pentru a elimina rezonanța nedorită în platanul din fontă de aluminiu. Platanul oferă o rigiditate ridicată și caracteristici impresionante de amortizare a vibrațiilor pentru a preveni transmiterea vibrațiilor dăunătoare către disc și pentru a reda un sunet clar.

Carcasă rigidă și izolator de amortizare pentru anularea eficientă a tuturor vibrațiilor

Șasiul, o piesă esențială pentru reducerea vibrațiilor externe, moștenește tehnologia de amplificare a calității audio perfecționată prin dezvoltarea platanelor vârf de gamă. Șasiul din fontă de aluminiu este integrat rigid cu un material special constând din ABS armat cu fibră de sticlă, pentru o construcție în două straturi. Combinația dintre acest material special cu rigiditate ridicată și un șasiu metalic a ridicat rigiditatea și performanța de amortizare a vibrațiilor la niveluri superioare, ceea ce a avut ca rezultat o carcasă robustă, pentru reproducerea superbă a sunetului.

Izolatorul este format dintr-un arc și un tampon de cauciuc pentru a asigura caracteristici de frecvență optime. Pe lângă o calitate superioară a sunetului și o rezistență superbă, anulează de asemenea în mod eficient vibrațiile externe, chiar și la niveluri foarte ridicate ale sunetului.

Operabilitate superbă pentru o experiență încântătoare de redare a vinilurilor

Cartuș doză (Ortofon 2M Red) inclus

Carcasa universală a capului este montată într-un cartuș Ortofon 2M RED. Astfel puteți asculta un disc imediat după achiziționarea SL-1500C. Înălțimea brațului de pick-up poate fi ajustat cu ușurință într-un interval de 6mm pentru a permite utilizarea cu alte cartușe de doză. Folosind greutatea auxiliară pe care o aduce produsul, poate fi utilizat un cartuș cântărind 14,3 până la 25,1g (inclusiv carcasa furnizată pentru cap).

Funcția de auto-ridicare minimizează uzura discului și a stylus-ului

Atunci când brațul de pick-up ajunge la capătul discului, funcția de auto-ridicare ridică automat brațul. Astfel evitați atât uzura discurilor dumneavoastră prețioase cât și deteriorarea stylus-ului, bucurându-vă de un confort de audiție sporit.

* Această funcție poate fi dezactivată

 

Pentru mai multe informații vă invităm să consultați: technics.com, sau să urmăriți technics.global pe Facebook sau @technics pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *