Cele mai bune investitii ce cresc valoarea casei tale

De indata ce ai decis sa devii proprietar de casa, trebuie sa stii ca toate alegerile tale in materie de renovari si imbunatatiri pot afecta valoarea proprietatii. Daca esti pe cale de a alege o casa, poate ai observat ofertele de vanzari vile din Ploiesti. Cu putina rabdare, si ajutor din partea unei agentii imobiliare, vei gasi casa perfecta pentru tine si familia ta.

Odata intrat in posesia noii tale locuinte, vei dori, cu siguranta, sa aduci anumite imbunatatiri. Pe ce merita sa iti cheltuiesti bugetul? Ce fel de investitii vor spori atat confortul cat si valoarea vilei tale? Exista anumite aspecte care te pot ajuta sa obtii o proprietate si mai valoroasa, pe viitor. Aici vom discuta de investitii care schimba in mod evident aspectul si functionalitatea casei tale.

Renovarea bucatariei

Bucataria este considerata unul din cele mai importante spatii dintr-o casa. Cu siguranta iti doresti si tu o bucatarie moderna si functionala. De aceea, fie ca renovezi toata bucataria sau doar modifici anumite aspecte, orice imbunatatiri se vor adauga la valoarea casei tale. Tot ce trebuie sa retii, atunci cand renovezi o bucatarie, este sa mentii acest spatiu functional si in ton cu restul casei.

Proiecte mici de renovare a bucatariei includ un contrablat nou, schimbarea robinetilor, a corpurilor de iluminat, adaugarea unei insule, cresterea spatiului de depozitare sau finisaje noi mobilei existente. Proiecte mari de renovare reprezinta schimbarea podelei, a mobilei si blatului de bucatarie sau inlocuirea electrocasnicelor.

Renovarea baii

Desi nu petrecem foarte mult timp in baie si acest spatiu este important. Ne dorim bai relaxante si confortabile. Partea buna, legat de renovarea baii, este ca investitia se va reflecta si in valoarea casei. Inlocuirea gresiei si faiantei, inlocuirea obiectelor sanitare si a robinetelor, spatiul de depozitare suplimentar, o oglinda mai mare si o masa de toaleta moderna, toate se aduna la valoarea finala a proprietatii.

Transformarea unui spatiu nelocuit/neutilizat

Ai gasit o vila cu spatiu nefolosit sau neamenajat in mansarda si subsol? Sau ai un spatiu ce zace fara rost? Orice spatiu util adus in plus unei case va spori considerabil valoarea acesteia. Un subsol poate fi cu usurinta transformat in vinoteca, spatiu destinat petrecerii timpului cu prietenii sau sala de sport. Mansarda se poate transforma intr-un dormitor in plus, un birou sau spatiu destinat recreerii.

Amenajarea spatiilor exterioare

Ai o terasa exterioara in planul casei? Daca raspunsul este unul negativ, atunci e bine sa stii ca si aceste spatii amenajate cu bun gust  adauga valoare unei case. Dar, aici depinde de materialul pe care alegi sa il folosesti pentru constructia terasei.

In cazul in care exista o terasa exterioara, este suficient sa o cureti si sa faci mici imbunatatiri. Un strat proaspat de vopsea si reparatii acolo unde este necesar ajuta mult. Spatiul exterior va aparea mai placut si mai ingrijit.

Materiale si echipamente eficiente energetic

O casa eficienta termic va fi intotdeauna mai apreciata si, bineinteles, mai scumpa. Aici luam in calcul atat materialele folosite pentru izolarea casei, cat si electrocasnicele cu consum redus de energie. Ce fel de izolatie exista la casa ce ai cumparat-o? Sunt acele materiale cu adevarat eficiente? Este sau nu necesar sa schimbi ferestrele si usile? E bine de stiu ca, spre exemplu, ferestrelele PVC de acum 10 ani au o eficienta termica mult mai mica decat cele utilizate in prezent. Asadar, o astfel de investitie ar fi justificata.

Design-ul interior

Chiar si micile modificari ce se fac in interiorul locuintei pot spori valoarea acesteia. Acest tip de imbunatatiri sunt printre cele mai putin costisitoare. De asemenea, sunt genul de imbunatatiri pe care le poti faci singur, fara a fi nevoie sa angajezi pe cineva, in cele mai multe din cazuri. Inlocuirea corpurilor de iluminat, inlocuirea manerelor si feroneriei usilor, instalarea jaluzelelor interioare, modernizarea paletei de culori (zugravirea peretilor si a corpurilor de mobila) si adaugarea profilelor decorative cresc aspectul spatiului interior, dar si valoarea casei.

Te uiti la ofertele de vanzari vile in Ploiesti? Acum esti intradevar pregatit(a) sa faci o astfel de achizitie, din moment ce cunosti cele mai bune modalitati de crestere a valorii noii proprietati. In functie de vila pe care o cumperi, fa o lista de prioritati si vezi care din cele mentionate anterior pot fi bifate in cazul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *