Probabil ca nu e o unealta mai simpla ca structura decat un polizor unghiular . Un corp in forma cilindrica, la capatul caruia se afla un disc rotativ acoperit de un semicerc cu rol de protectie, un maner care se poate detasa, cam asa ai descrie un flex . Totusi, in ciuda acestei structuri simple, unealta in sine e una cat se poate de versatila.
Polizor unghiular
Polizor unghiular
Flexul este foarte bine cunoscut in randul uneltelor electrice capabile sa taie obiectele din metal, insa de ce n-ar fi capabil sa taie si lemn sau chiar piatra? Exact, este, si asta face din flex una dintre cele mai utile masinarii electrice.
Gospodarii nu simt nevoia sa investeasca intr-un polizor unghiular de ultima generatie pentru a avea acea unealta care sa le satisfaca nevoile cand vine vorba de anumite proiecte simple. In acelasi timp, un polizor unghiular ieftin nu are destul de multa putere incat sa faca mai mult decat sa taie cateva bucati de metal. In acelasi timp, motoarele lor nu sunt foarte durabile. Sa nu te astepti ca folosind un polizor unghiular ieftin foarte frecvent sa te tina mai mult de 1 – 2 ani.
Se presupune ca flexul cu cablu consuma cel mai putin si este si cel mai puternic, singurul impediment care te-ar forta sa nu-l alegi este insusi cablul ce te-ar incurca putin in timpul unei munci. Pe de alta parte, un polizor unghiular cu baterii e mai scump, dar cu mult mai portabil si mai practic.
Tu la ce te uiti mai intai cand cumperi un flex?
Sunt cateva lucruri care separa usor un polizor unghiular bun de unul mai putin bun, dar vom incepe cu cel mai important: motorul. Ce e de stiut despre el e ca trebuie sa fie apt sa faca discul sa atinga mai mult de 10000 de rotatii pe minut pentru a fi mai eficient. Cu cat mai multa putere, cu atat mai bine, iar puterea se masoara in Watti, dar si consumul tot acelasi este.