Un produs exceptional, 59sec

Problema de la care am plecat este ca, in urma campaniilor de adwords, am observat ca rata de conversie a leadurilor la unii clienti este foarte proasta. Dupa ce am eliminat toate posibilele probleme legate de calitatea leadurilor generate, facand mystery shopping, ne-am dat seama ca respectivele companii (enorm de multe) ori NU raspund deloc, ori raspund foarte tarziu. Si, daca suni potentialul client dupa ore sau zile, ce pretentii ai sa faci vanzari?
Totodata, TOATE agentiile de adwords raporteaza acelasi lucru. Clientii (romani sau nu), manifesta o lipsa majora de interes cand este vorba despre a fi rapizi, punctuali si a raspunde cat mai repede.
Chiar este foarte frustrant acest lucru pentru consumatorii finali. Banuiesc ca toti avem povesti de groaza, cand am solicitat servicii pentru care vroiam sa platim si sa fim serviti foarte tarziu.
Exista si un studiu SUPER interesant (poza atasata), facut de MIT si Kellogg si publicat in Forbes (linkul sursa in document), care arata importanta raspunsului rapid la cererile de oferta. Daca raspunzi in 30 de minute versus 5 minute, ai de 21 de ori mai mici sansele sa inchei vanzarea in medie… Si in Romania raspunsurile sunt la nivel de ORE/ZILE, nu minute.
Chiar si imobiliare.ro a anuntat zilele trecute care e rata de raspuns la cererile de oferta din partea clientilor platitori (grafic.png – atasat) 🙂
59sec doreste sa ajute companiile sa raspunda RAPID, sub 59 de secunde la solicitarilor potentialilor clienti. Si acest lucru, din experienta de pana acum, arata o crestere a conversiei pana aproape de 100%!!!! Si asta se bazeaza doar pe un lucru de bun simt: ca raspunzi repede.
59sec PRO este un plugin de wordpress, care poate fi instalat pe situl clientului sau pe un site separat, ce va fi folosit ca backend.
59sec1
El prelucreaza leadurilor venite prin contact form (generat cu Contact Form 7 sau Gravity Forms) sau prin email si le trimite tuturor agentilor de vanzari interesati ai clientului. Trimiterea se face pe telefoanele mobile (iOS, Android si in curand Windos Mobile), ca alerta pe site (sonor si vizual) sau email.
Are o gramada de caracteristici utile, care ii ajuta pe clienti sa isi gestioneze foarte usor leadurile: CRM, statistici, notificari, echipe, etc, etc…
Procedura pentru agentii de vanzari e foarte simpla:
– vine leadul, toti sunt notificati: pe telefon, tableta, desktop, email
– primul disponibil preia leadul. Contorul de secunde se opreste
– agentul suna imediat pe potentialul client
– dupa incheierea convorbirii, agentul intra in CRM si specifica statusul.
– seful vede datele si statistica
Daca echipa nu e in stare sa preia un lead in xxx secunde, atunci seful primeste mail: “Vezi ca echipa ta nu a fost in stare sa preia leadul X in 10 minute. E o problema. Pierzi bani si imagine.”
Multe alte caracteristici faine.
– Inca o chestie faina. Cand primesti push notification pe mobil, se aude un jingle de masina de marcat. Pentru un antreprenor, sunetul banilor este CEL mai frumos din lume 🙂
– Se poate integra in magazine online, astfel incat sa iti piuie mobilul cand faci o noua vanzare 🙂
Despre fondator: Constantin Ferseta, GM Kuantero (agentie online full-service cu clienti foarte faini) – http://kuantero.com/ si fondator Asociatia StartEvo (#1 pe educatie in Romania) – www.startevo.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *