CHILIA VECHE- CENTRUL TURISTIC AL DELTEI DUNARII

Delta Dunarii este, probabil, cel mai frumos obiectiv turistic din Romania, loc ce se face remarcat atat prin traditionalism, cat si prin exotism datorita imbinarii deosebite dintre elementele care compun peisajul.

Acestea sunt motivele pentru care Delta Dunarii este vizitata de un numar mare de turisti anual, in special in perioada verii. Printre obiectivele de interes turistic de insemnatate din zona se numara:

  • Muntii Macinului
  • Marea Neagra
  • Cetatea Histria, cel mai vechi oras atestat documetar de pe teriroriul Romaniei
  • Situl arheologic de la Visina
  • Rezervatia naturala Rosca Buhaiova, care gazduieste cea mai mare colonie de pelicani din Europa
  • Schitul de calugari Sfantul Atanasie (Manastirea Stipoc), singura manastire din Delta Dunarii, edificiu construit integral din lemn

Asadar, devine necesar pentru turistul interesat sa guste din plin spiritul deltei gasirea acelor unitati de cazare care sa ofere posibilitati multiple de petrecere a timpului, astfel incat in doar cateva zile, fiecare vizitator sa se poate bucura de cat mai multe dintre obiectivele turistice ale zonei.

Singura calitate care imbina in mod fericit toate cerintele, fie ele cat de exigente, ale turistilor dornici de aventura este Chilia Veche, localitate lacustra situata pe malul drept al bratului Chilia.

In Chilia Veche se poate da curs tuturor dorintelor pe care un turist le-ar avea legat de Delta Dunarii. Astfel, pe langa faptul ca superba localitate lacustra se descopera prin peisaje de vis si oameni primitori care sunt gata oricand sa gazduiasca si sa indrume orice ratacitor, in Chilia Veche pot fi intreprinse si orice fel de activitai de inters turistic deoarece localnicii organizeaza expeditii in natura, in cadrul carora oricine ajunge sa cunoasca toate frumusetile zonei si sa se conecteze cu spiritul locului.

Mancarea reprezinta, la randul sau un bun motiv pentru care Chilia Veche nu ar trebui evitata in cadrul unei incursiuni in Delta. Este deja bine cunoscut faptul ca atunci cand ajungi in Delta Dunarii iti doresti in primul rand sa mananci peste si preparate din peste deosebite, pe care nu ai avea posibilitatea sa le incerci in alta parte. Ei bine, preparatele specifice zonei se regasesc la tot pasul. Ciorba de peste foarte condimentata si gatita din mai multe soiuri de peste, saramura de peste, icre proaspete, icre sarate la butoi, peste la protap, batog de peste sau clestii de rac fripti in jar sunt doar cateva dintre felurile de mancare ce ar trebui incercate la o vizita in Delta Dunarii.

Pe langa toate acestea, in Chilia Veche exista o unitate de cazare in care se acorda o deosebita atentie aspectului culinar al calatoriei in Delta Dunarii, si anume Limanul Resort. In acest loc, turistii beneficiaza de una dintre cele mai placute experiente de acest gen din tara. Aceasta unitate de cazare pune la dispozitiz turistuilor care aleg sa ii treaca pragul atat feluri traditionale pe baza de peste, cat si mancaruri sofisticate pe baza de fructe de mare sau alte specialitati specifice locului. Totodata, in ofertele de cazare de la Limanul Resot sunt incluse cine traditionale pescaresti cu foc de tabara, seri de barbeque pescaresti, dar si cursuri de gatit specialitati locale. Tot in pachetele speciale pentru turistii care hotarasc sa isi petreaca vacanta la Limanul Resort sunt incluse si degustari de vinuri. In cadrul acestora, norocosii care au ales Chilia Veche si Limanul Resot se desfata cu cele mai bune vinuri pe care le-au gustat vreodata.

Asadar, este bine de stiut pentru toti cei care hotarasc sa aleaga ca si destinatie de vacanta Delta Dunarii ca locul in care pot imbina cel mai potrivit activitatile distractive cu cele de cunoastere a locului este Chilia Veche.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *