10 secrete despre frigidere

Frigiderul este unul dintre electrocasnicele pe care deja le luam de bune. Daca se intampla ceva cu ele sau se ia curentul si nu mai putem sa le folosim, abia atunci ne dam seama cat de importante sunt pentru noi si cat de mult le folosim. Cu toate astea, nu profitam de ele la maxim si nu stim, de cele mai multe ori, cum sa le folosim corect.

Tocmai de aceea sunt momente in care ele se defecteaza iremediabil, motiv pentru care trebuie inlocuite cu unele noi. Acum se gasesc o multime de tipuri de frigidere. Se pare ca frigidere sunt denumite doar acelea care au congelatorul sus, cele cu partea de congelator jos fiind denumite combine frigorifice. Este clar ca trebuie sa le deosebeasca cumva, insa lumea le spune tot frigidere. Toate aceste tipuri de frigidere le gasiti in Arad la preturi foarte avantajoase in magazinul Selgros. Nu este un secret, la aparitia fiecarui catalog non-food nou, sunt prezente si frigidere la preturi speciale.

Secrete si trucuri pentru frigidere:
Pentru a scoate mirosul urat din frigider, oricare ar fi acesta, trebuie sa folositi o solutie din un sfert de pahar de apa calduta, bicarbonat si 4 pliculete de praf de copt. Cu aceasta se curata tot frigiderul.
Cafeaua tinuta in frigider sau in congelator, fie ca e macinata sau boabe, isi pastreaza mai bine prospetimea si aroma.
In ceea ce priveste durata in care se pot pastra alimentele in frigider, iata cateva lucruri care trebuie sa le stiti. Merele se pot pastra in frigider pana la 6 saptamani. Citricele si untul rezista in frigider pana la 3 saptamani. Fructele de padure pana la 10 zile. Ouale nu mai sunt bune dupa 5 saptamani. Laptele are voie maxim o saptamana. Iaurtul rezista pana la 2 saptamani daca nu e desfacut. Carnea proaspata de pui sau curcan trebuie scoasa dupa 2 zile, iar cea de vita, porc sau miel maxim 5 zile. Mancarea gatita trebuie consumata intr-un timp de 3 zile.
Nu se pun impreuna legumele cu fructele sau vegetalele cu mancarea gatita.
Rosiile nu se pastreaza in frigider pentru ca isi pierd gustul.
Chiar si in frigider, lamaile, vinetele si ardeii se pastreaza cel mai bine in pungi de hartie.
Pe usa frigiderului se pun unt, lapte, iaurt si branza dar in niciun caz oua asa cum suntem obisnuiti.
Carnea proaspata se pastreaza pe raftul ce mai jos, pentru ca acolo este cel mai rece.
Daca pui mancarea gatita in frigider dupa terminarea ei, nu se strica frigiderul, asa cum se crede, ci se strica mancarea. Aceasta trebuie sa stea afara cel putin o ora dupa ce a fost luata de pe foc si inainte de a fi pusa in frigider.
Frigiderul trebuie mentinut curat. O data pe saptamana trebuie spalat. Altfel microbii incep sa se inmulteasca si sa fie chiar amenintatori. Mirosul urat de aici vine.

Asa ca amintiti-va intotdeauna de aceste secrete, dar nu le pastrati doar pentru voi, ci spuneti-le si prietenilor si apropiatilor ca sa va feriti de probleme atunci cand mergeti in vizita. Iar daca, totusi, trebuie sa schimbati frigiderul cu unul nou, nu ezitati sa apelati la Selgros.
Intotdeauna vor avea oferte care sa va incante.

Selgros Arad
Produse alimentare si nealimentare
Calea Radnei Nr. 294 Arad, 310 318 , RO
Tel: 0257 308 000
Fax: 0257 308 199

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *