Avantajele si dezavantajele unui camin de batrani

Sunt momente in viata in care dintr-un motiv sau altul batranii ajung sa locuisca intr-un camin de batrani. Motivele pot fi diverse. Uneori copiii sunt cei care isi conving parintii sa mearga la azil, deoarece le va fi mult mai bine decat singuri acasa, alteori batranii sunt cei care isi conving copiii sa mearga la azil, deoarece vor sa-i lase pe acestia sa-si traiasca viata cu griji mai putine.
azil
In Romania sunt multe camine de batrani private, camine care ofera cele mai bune conditii batranilor. In cele ce urmeaza vom vorbi despre avantajele si dezavantajele pe care le au aceste locuri.

Incepem cu avantajele. Un prim mare avantaj este faptul ca la un azil de batrani pacientii dispun de ingrijire medicala permanenta. Astfel, batranii pot sta linistiti deoarece stiu ca e mereu cineva acolo care are grija de ei. Unii batrani vin la azilele private pentru a locui temporar, deoarece au anumite probleme de sanatate si se simt mai in siguranta. Asistenta medicala oferita la camine este un mare avantaj.

Un alt avantaj este faptul ca hrana este oferita batranilor in functie de problemele de sanatate pe care le au. Daca tii regim, la azil vei avea mancarea potrivita. In plus, daca este vorba despre un batran care nu stie sa gateasca si esti si foarte in varsta, de ce sa se chinuie acasa cand poate sa-i fie mult mai bine la camin.
Activitatile recreative reprezinta un alt avantaj. Batranii pot face tot felul de activitati care sa-i ajute sa-si petreaca timpul liber.

Acestea sunt doar o parte
din avantajele pe care le ofera astfel de locuri.
Daca e sa vorbim despre dezavantaje, cel mai mare dezavantaj ar putea fi starea psihica a batranilor. De multe ori, acestia se simt abandonati si singuri si cred ca au fost dusi la azil deoarece sunt o mare povara. In realitate insa, lucrurile stau diferit si cei ajunsi intr-o astfel de situatie stiu foarte bine de ce spunem asta.

Daca alegi cu grija azilul, avantajele sunt foarte mari. Daca insa nu faci alegerea potrivita, pot fi multe dezavantaje

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *