Unde gasesti bratari unicat din Maroc, Nepal sau Thailanda

Astazi, diversitatea mare a bijuteriilor face din acestea sa-si piarda valoarea lor reala. Acum gasesti zeci de magazine de bijuterii peste tot, cu sute de produse si modele, si nu numai in magazinele de specialitate, ci si la tarabele de pe strada sau din statiile de metrou. Astfel, acest fapt a condus la fabricarea in masa a bijuteriilor datorita noilor masinarii profesionale de prelucrare a metalelor si, implicit la multiplicarea lor fara posibilitatea de a mai gasi azi un model unicat.

Totusi, spre bucuria noastra, a femeilor, carora ne place sa purtam obiecte unice si ne cam suparam cand vedem in alta parte aceeași rochie sau aceeasi geanta, mai exista locuri de unde putem sa achizitionam bijuterii unicat, cum ar fi bratari din argint provenite din India, Maroc, Nepal, Sahara sau Thailanda.
Ce poate fi mai incantator pentru o femeie sa fie unica posesoare a unui obiect? Sa nu isi faca griji in ceea ce priveste faptul ca ar putea ca altcineva sa aiba un obiect identic cu al ei. Cei de la Metaphora mizeaza exact pe acest aspect: autenticitate si calitate in detrimentul cantitatii. Nu vei gasi foarte multe obiecte din acelasi model in gama lor de bijuterii, ci vei gasi putine sau chiar un singur produs, semnalat cu eticheta „unicat”, deoarece sunt aduse tocmai din tara lor de origine, fabricate manual de mestesugari priceputi.

Un alt aspect important il constituie onoarea de a purta un obiect de valoare. Iar valoarea provine din lucrul manual al acestuia. Bratarile din argint sunt lucrate manual de artizani bijutieri, mari cunoscatori ai artei din tarile respective. Fiecare element semnifica ceva, fiecare culoare are rolul ei, iar bratara, in sine, poate purta o traditie de sute de ani. Astfel, vei putea aduce o mica parte din tarile asiatice chiar in caminul tau purtand una dintre bratarile lor etnice.

Noi, femeile, suntem mari iubitoare de bijuterii pentru ca ne reprezinta feminitatea si aduc, de fiecare data, picatura de eleganta de care e nevoie. Bratarile fac parte din viata noastra, iar artizanii bijutieri merita toata aprecierea si recunostinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *