AIA Proiect: Selectia unui evaluator imobiliar

Selectia unui evaluator imobiliar , indiferent de scopul pentru care se face evaluarea imobiliara sau tipul valorii urmarite, este un proces foarte important caruia este bine sa-i acordati o atentie deosebita.
AIA Proiect: Evaluator imobiliar acreditat ANEVAR
AIA Proiect: Evaluator imobiliar acreditat ANEVAR
Evaluate what you want – because what gets measured, gets produced.
James A. Belasco

Selectia unui evaluator imobiliar ( evaluator ANEVAR ), indiferent de scopul pentru care se face evaluarea imobiliara sau tipul valorii urmarite, este un proces foarte important caruia este bine sa-i acordati o atentie deosebita. Finalitatea misiunii de evaluare imobiliara este raportul de evaluare intocmit de un evaluator imobiliar (evaluator ANEVAR) si in particular chiar valoarea obtinuta dar etapele parcurse pana la obtinerea acesteia sunt multiple si de compexitate ridicata. Riscul unei alegeri gresite se poate manifesta in multe cazuri prin erori sau valori neconcludente.

In primul rand selectia unui evaluator imobiliar trebuie sa inceapa cu cadrul legal, doar evaluatorii autorizati (evaluator ANEVAR) pot intocmi rapoarte de evaluare imobiliara conform standardelor legale in vigoare. Alegerea unui evaluator imobiliar ar trebui facuta considerand competentele si experienta precum si capacitatea de a pune la un loc mai multe discipline de sine satatoare. Este aproape imposibil sa aprofundezi toate specialitatile care isi pun amprenta in evaluarea imobiliara iar un evaluator imobiliar n-ar putea acoperi singur atatea detalii din tot atatea domenii. Vom face referire mai jos, punctual si simplificat doar la cateva aspecte importante.

Arhitectura este un prim exemplu, foarte important nu doar in cazul cladirilor emblematice. Intelegerea functiunilor si a elementelor si detaliilor arhitecturale ale unui imobil de catre un evaluator imobiliar este obligatorie pentru evaluarea imobiliara. Elementele de structura ale imobilului, o alta specialitate si capacitatea unui evaluator imobiliar (evaluator ANEVAR)de a analiza cladirea sunt definitorii iar fara acestea nu se poate ajunge la o valoare concludenta. Instalatiile ca specialitate (fiecare separat: electrice, termice si sanitare) dar si performanta energetica aduc un aport semnificativ in multe situatii iar un evaluator imobiliar trebuie sa le poata intelege pentru a evalua corect un imobil. Elemente de drept civil si in particular dreptul de proprietate sunt esentiale deoarece in fapt, evaluarea unui imobil incepe chiar de la acestea. In lipsa intelegerii lor evaluarea imobiliara elaborata de un evaluator imobiliar (evaluator ANEVAR) nu poate fi obiectiva. Aspectele legate de cadastru si publicitatea imobiliara sunt foarte importante iar aici vorbim de o specialitate separata, la fel si geotehnica in cazul imobilelor individuale sau terenurilor. Analiza economica este o alta disciplina fara de care un evaluator imobiliar nu poate estima valoarea reala a unui imobil, analiza financiara de cele mai multe ori face diferenta in cazul unor imobile pentru care piata este restransa sau proprietati generatoare de afaceri. Calculul financiar, statistica, cunoasterea pietelor iar enumerarea disciplinelor ar putea continua, toate contribuie determinant la elaborarea unui raport de evaluare imobiliara de catre un evaluator imobiliar.

AIA Proiect – Birou de proiectare dispune de toate aceste discipline atat ca specilitati individuale pe care le pune la dispozitia beneficiarilor dar si suport in vederea evaluarii imobiliare de catre un evaluator imobiliar acreditat ANEVAR. Alegeti un specialist, alegeti un evaluator ANEVAR de la AIA Proiect.

AIA Proiect Birou de proiectare este o companie prezentă pe piața de profil din România încă din 2008 formată din oameni tineri şi pasionați. Suntem furnizori de servicii de excelență dedicate partenerilor noștri în domeniul proiectării, auditului și certificării energetice, evaluării autorizate atât pentru bunuri imobile cât și pentru bunuri mobile, studii de specialitate și servicii de cadastru. În plus, ne dorim ca blogul nostru Spațiul Domestic să devină în timp o sursă de idei și inspirație pentru oricine își dorește să traiască fericit într-un mediu care să-i faciliteze existența dar în același timp să fie protejat de modificări ireconciliabile sau distructive. Armonia ar trebui să fie dominanta principală a coexistenței noastre astfel încât generațiile viitoare să beneficieze de toate avantajele pe care noi și cei dinaintea noastră le-au avut. Un alt obiectiv general al nostru este frumosul de care avem atâta nevoie să ne înconjurăm.

Odată cu relansarea paginii oficiale AIA Proiect Birou de proiectare au fost deschise și canale de comunicații social media cu accentul pe pagina de Facebook, Google+ şi contul de Twitter al blogului nostru Spațiul Domestic.

Contribuim la îndeplinirea viselor, transformăm ideile clienților noștri în realitate. Urmărim să dezvoltăm parteneriate pe termen lung, bazate pe încredere și susținute de dorința de a pune în operă obiectivele beneficiarilor noștri.

Alege profesionistii in domeniul proiectarii, alege AIA Proiect – Birou de proiectare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *