Panasonic a lansat noua cameră LUMIX DC-TZ90 cu superangular de 24 mm și zoom optic de 30x

Noua cameră LUMIX DC-TZ90cu superangular de 24 mm și zoom optic de 30x* pentru înregistrare 4K VIDEO/4K PHOTO și selfie-uri reușite*echivalent 35 mm: 24-720 mm


Panasonic prezintă LUMIX DC-TZ90, noul model din populara serie „Travel Zoom” – TZ. Prin upgrade-ul adus senzorului de la o rezoluție de 18,1-megapixeli (TZ80) la o rezoluție de 20,3-megapixeli, LUMIX TZ90 beneficiază acum de un zoom optic de 30x (echivalent 35 mm: 24-720 mm) într-un corp compact permițând, în același timp, înregistrare 4K VIDEO/4K PHOTO. Noul ecran LCD înclinabil permite utilizatorilor să se bucure de nenumărate posibilități pentru realizarea fotografiilor de tip ”selfie”, inclusiv selfie 4K și selfie panoramic.

Îndeplinind toate standardele de calitate exigente impuse de Leica, LUMIX TZ90 oferă performanțe optice excepționale cu o claritate uimitoare, distorsiuni și reflexii minime. Obiectivul LEICA DC VARIO-ELMAR cu zoom optic 30x și superangular de 24 mm, este util în orice situație.

 

Noul senzor MOS de 20,3-megapixeli, de mare sensibilitate, și procesorul de imagine Venus Engine permit utilizatorilor să înregistreze imagini de calitate înaltă chiar și în cazul înregistrărilor cu sensibilitate ISO ridicată, în medii iluminate slab.

 

LUMIX TZ90 poate înregistra imagini video fluide, de înaltă rezoluție QFHD 4K la 3840×2160 și 30p(60Hz) / 25p(50Hz) în format MP4.*1*2 Beneficiind de avantajul tehnologiei 4K, utilizatorii pot capta momente unice la 30 fps cu o rezoluție echivalentă cu 8-megapixeli ca 4K PHOTO. Sunt disponibile diverse alte funcții practice bazate pe tehnologia 4K. Funcția Post Focus permite utilizatorilor să selecteze cu ușurință zona de focalizare după înregistrarea imaginii. Funcția Focus Stacking (combinare imagini focalizate diferit într-o singură fotografie) permite utilizatorilor să ajusteze profunzimea de câmp după înregistrare combinând imagini multiple captate cu funcția de post-focus, totul în interiorul camerei. În plus, LUMIX TZ90 încorporează o funcție de compunere lumină cu care camera sintetizează imaginile selectând și salvând pixelii mai luminoși. Acest lucru face posibilă producerea cu ușurință a unor imagini mult mai impresionante și luxuriante ale unor situații precum focuri de artificii sau scene nocturne.

Funcția 4K Live Cropping (decupare 4K în timp real) realizează zoom sau panoramare stabilă în cazul imaginilor video 4K de înaltă rezoluție. Utilizatorii pot realiza imagini video Full-HD perfecte, adăugând efecte impresionante după înregistrarea materialului original în 4K. Datorită operării digitale, acest lucru poate fi efectuat fără mișcarea fizică a obiectivului.

Pentru răspuns și mai rapid și mobilitate mai ridicată, LUMIX TZ90 integrează tehnologia DFD (Depth From Defocus – adâncime din defocalizare)*3 pentru a obține o focalizare automată ultra-rapidă de aprox. 0,1 sec. Aceasta contribuie la o înregistrare în rafală de mare viteză de 10 (AFS)/5 (AFC) fps.

LUMIX TZ90 prezintă, de asemenea, o varietate de funcții de focalizare automată, precum Focalizare automată tactilă, Focalizare automată în 49 de puncte și Focalizare automată în lumină slabă, care permit utilizatorilor să obțină cele mai bune rezultate într-o gamă variată de situații de înregistrare.

Ecranul LCD de 3,0-inch cu 1.040k puncte și control tactil se înclină cu 180 de grade, iar camera intră automat în modul Self Shot (autorportret) imediat ce ecranul este inversat. În modul Self Shot (autoportret), camera LUMIX TZ90 oferă o varietate de funcţii pentru selfie-uri, inclusiv noul mod 4K Selfie. Funcțiile de înfrumusețare permit utilizatorilor să realizeze portrete – în special ale persoanelor de sex feminin – mult mai spectaculoase utilizând mai multe efecte precum Soft Skin (piele fină), Defocusing (defocalizare) și Slimming (slăbire). După înregistrare, retușarea estetică/prin machiaj poate fi aplicată chiar în interiorul camerei cu funcția Beauty Retouch (retușare pentru înfrumusețare).

Totodată, utilizatorii pot alege să capteze fundalul clar sau defocalizat folosind modul Background Control. Imaginile panoramice pot fi, de asemenea, înregistrate în modul Self Shot (autoportret). Un vizor de 0,2-inch 1.166k puncte EVF (Vizor electronic), cu senzor de ochi, este, de asemenea, prevăzut pentru înregistrarea cu ușurință în exterior cu lumină puternică a soarelui. Inelul de control de obiectiv permite o operare rapidă și intuitivă. Pentru stimularea creativității în realizarea fotografiilor cu Lumix TZ90, sunt disponibile înregistrarea de imagini în format RAW, modul de filtru Creative Control (control creativ) și modul Creative Panorama (panoramă creativă).

Cu conectivitatea Wi-Fi®, utilizatorii își pot conecta camera la smartphone sau tabletă pentru a extinde flexibilitatea de înregistrare, stocare și partajare a imaginilor.

Fiind dotată cu un zoom puternic de 30x și performanțe de înregistrare 4K VIDEO/4K PHOTO într-un corp ultra compact, noua cameră LUMIX TZ90 oferă bucuria înregistrării unor imagini foto/video de înaltă calitate și experiențe selfie în moduri versatile, oricând și oriunde.

Alte funcţii

5-axis HYBRID O.I.S. (stabilizator de imagine optic hibrid pe 5 axe)+*4, control creativ, fotografie panoramă, încărcare CA/USB

*1 Despre înregistrarea imaginilor video / înregistrarea 4K PHOTO

– Utilizaţi un card cu o clasă de viteză SD „clasa 4” sau o clasă superioară la înregistrarea imaginilor video.

– Utilizaţi un card cu clasă de viteză SD cu „clasă de viteză 3 UHS-I (U3)” atunci când înregistraţi imagini video cu [MP4] în [4K] sau [4K PHOTO].

(Clasa de viteză SD este un standard de viteză privind scrierea continuă.)

– •Înregistrarea se opreşte când durata de înregistrare continuă depăşeşte 29 de minute şi 59 de secunde cu [AVCHD]

– •Înregistrarea se opreşte când durata de înregistrare continuă depăşeşte 15 de minute cu [MP4] în [4K].

– Când este utilizat un card de memorie SDHC: puteţi continua înregistrarea fără întrerupere, chiar dacă dimensiunea fişierului depăşeşte 4 GB, dar fişierul de imagine video va fi divizat şi înregistrat/redat separat.

– Când este utilizat un card de memorie SDXC: puteţi înregistra o imagine video într-un singur fişier.

– •Înregistrarea se opreşte când durata de înregistrare continuă depăşeşte 29 de minute şi 59 de secunde cu [MP4] în [FHD] [HD] și imagini video de mare viteză.

Puteţi continua înregistrarea fără întrerupere, chiar dacă dimensiunea fişierului depăşeşte 4 GB, dar fişierul de imagine video va fi divizat şi înregistrat/redat separat.

 

*2 Max.15 min.

*3 Funcționează pentru înregistrarea imaginilor statice

*4 Compensarea pe 5 axe funcționează pentru înregistrarea video, cu excepția înregistrării video 4K.

 

  • Leica este o marcă înregistrată a Leica Microsystems IR GmbH.
  • Obiectivele LEICA DC VARIO-ELMAR sunt fabricate cu ajutorul unor instrumente de măsurat și a unor sisteme de asigurare a calității care au fost certificate de Leica Camera AG pe baza standardelor de calitate ale companiei.
  • “AVCHD Progressive”, “AVCHD” şi logo-urile “AVCHD Progressive” şi “AVCHD” Logo sunt mărci înregistrate ale Panasonic Corporation şi Sony Corporation.
  • Toate celelalte nume de companii şi denumiri de produse sunt mărci înregistrate ale companiilor respective.
  • Unele accesorii nu sunt disponibile în anumite țări.
  • Designul şi specificaţiile se pot modifica fără notificare prealabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *