Repatrierea, forma de respect fata de decedat

In trecut, oamenii care mureau departe de tara erau condamnati sa se odihneasca intr-un mormant strain. Daca mureau in razboi, familia dorea sa reconstituie ultimele zile sa afle ultimele cuvinte sau sa intre in posesia obiectelor pe care mortul drag le-a atins.Totul era atat de crud fiindca pe atunci nu exista repatriere decedati.
Sunt sigura ca acest serviciu complex s-a nascut din durerea infinita a unui om, care din cauza formalitatilor si a alergaturiii nu si-a putut aduce mortul acasa si a fost obligat sa-l abandoneze prin straini. Repatrierea decedatilor a luat nastere din doua motive:

1) Sa mangaie familia indurerata si sa o ajute sa-si indeplineasca indatoririle fata de cel disparut
2) Din respect pentru cel care a decedat in strainatate, mormantul sau sa nu fie lasat in parasire.

Aceste afirmatii sunt valabile pentru romanii morti departe de tara, dar si pentru cetatenii straini decedati in Romania, toate familiile indurerate fiind ajutate de firmele de repatriere decedati sa duca trupurile neinsufletite ale celor dragi acasa.

Dincolo de transportul funerar autorizat si profesionist, firmele de repatriere realizeaza si informarea si consilierea apartinatorilor celor decedati, aspecte foarte importante in organizarea ceremoniei de inmormantare dupa repatriere. Transportul funerar se face in conditii de maxima igiena si de conservare a decedatului, firma ocupandu-se de toate formalitatile necesare obtinerii documentelor care-l legalizeaza: pasaport mortuar international; certificat de deces international si autorizatie de transport internationale.
Coplesita de durere, familia s-ar simti umilita si depasita de alergatura de la o institutie la alta pentru indeplinirea tuturor formalitatilor.

Evident ca oamenii care s-ar ocupa personal de repatrierea decedatilor dragi din familie nu ar sti de necesitatea existentei celor doua sicire: sicriul de zinc cu valvola si cel de lemn, obligatoriu de esenta tare, prevazut cu 24 gauri cu dimensiunile si grosimile prevazute de Uniunea Europeana insotit de placuta de identificare a persoanei decedate.

Firmele care se ocupa de repatrierea decedatilor ofera sicriul de zinc la pachet cu serviciile sale, fara a percepe vreo taxa pentru acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *