Miele lansează la IFA 2017 o tehnologie de gătit revoluționară: cuptorul care recunoaște structura moleculară a alimentelor

• Noul cuptor Dialog utilizează o tehnologie cu unde electromagnetice care aplică alimentelor o intensitate diferită de căldură, în funcție de structura moleculară a acestora

• Este mai rapid și mai versatil decât orice alt aparat convențional de gătit: permite prepararea simultană a diferitelor alimente și timpul de gătire scade cu până la 70%

Vreți să gătiți pește într-un bloc de gheață sau vită file învelită în ceară de albine? Fără ca gheața sau ceara să se topească? Miele prezintă la IFA noul cuptor Dialog și promite să revoluționeze gătitul, odată cu lansarea, în premieră, a unei tehnologii care face posibil ca undele electromagnetice să răspundă într-un mod inteligent la textura alimentelor preparate.
Carnea, de exemplu, este gătită uniform și își păstrează suculența, peștele și legumele își păstrează textura fină, în timp ce aluatul crește mai bine. O varietate de ingrediente proaspete, pentru o masă completă, pot fi puse împreună în tava cuptorului, fiind gătite perfect, în același timp și cu 70% mai rapid decât prin metodele convenționale de gătit.

Noua tehnologie face trecerea spre o lume complet nouă a plăcerii gătitului. Spre exemplu, așezați o pulpă de miel pe un pat de ardei roșu și sparanghel. Adăugați cartofi wedges și introduceți tava în cuptorul Dialog. După aproximativ 45 de minute, carnea va fi suculentă și gătită uniform, ardeiul și sparanghelul vor avea o tentă al dente, iar cartofii vor fi foarte fragezi – nu e nevoie de nicio întrerupere sau de adăugarea altor ingrediente. Fără noua tehnologie, ar fi imposibil ca acest meniu să fie gătit în mod convențional într-un timp atât de scurt, iar rezultatul să fie la fel de desăvârșit.

Cuptorul Dialog beneficiază de tehnologia M Chef, dezvoltată de Miele. Aceasta presupune inducerea temperaturii necesare pentru prepararea termică specifică fiecărui aliment în parte, prin aplicarea de unde electromagnetice. Cuptorul Dialog dispune de o unitate modulară care generează unde electromagnetice într-o anumită gamă de frecvențe și le distribuie în cuptor prin intermediul a două antene. Pentru că moleculele din mâncare sunt aranjate în moduri diferite și se rearanjează în timpul gătitului, procesul de gătit se remarcă prin ajustarea constantă a frecvențelor. Aceleași antene furnizează cuptorului Dialog feedback asupra cantității de energie absorbită de mâncare.
Rezultate excelente datorită îmbinărilor de tehnologii
Un alt avantaj al tehnologiei M Chef este gătitul volumetric al alimentelor: carnea, de exemplu, este gătită uniform, căpătând o culoare rozalie, din exterior până în interior. Într-un cuptor normal, acest lucru este foarte dificil, deoarece căldura se deplasează continuu din exterior spre interior. Când miezul este gătit, adesea, exteriorul este „prea făcut”.
Deoarece gătitul cu unde electromagnetice nu arde suprafața mâncării, pâinea poate fi preparată fără urmă de coajă. Pentru o pâine clasică și pentru aroma cărnii prăjite, tehnologia M Chef este combinată cu o altă metodă de gătire, prin căldură radiantă. În acest sens, cuptorul Dialog este echipat ideal, deoarece oferă multe caracteristici ale produselor de gătit marca Miele, include un panou M Touch user-friendly și autocurățare pirolitică. Iluminarea elegantă și uniformă la toate nivelurile este garantată, pentru prima dată, de iluminarea LED de înaltă calitate BrilliantLight.

Aplicația Miele transmite parametrii rețetei direct cuptorului Dialog
Dialog poate fi conectat la aplicația Miele@mobile, un punct de start ideal pentru a experimenta noi rețete, oferindu-le utilizatorilor numeroase programe automate de gătit dezvoltate exact pentru acest cuptor. Pe lângă rețetele video și listele de cumpărături, aplicația permite, de asemenea, ca parametrii unei rețete să fie transferați direct spre aparatul de gătit.

Această funcție pune utilizatorii în contact direct cu chefi din bucătăriile-laborator Miele, iar rețetele care au aprobarea acestora sunt disponibile pentru a fi descărcate imediat de alți utilizatori ai aplicației.
Utilizatorii cuptorului Dialog se vor întâlni cu două concepte noi: unități Gourmet și Intensitate. Unitățile Gourmet reprezintă unitatea de măsură a energiei aplicate mâncării, iar o unitate Gourmet corespunde unui kilojoule. Setările Intensității sunt „mare”, „mediu” și „delicat”. Pentru majoritatea produselor alimentare, „mare” este alegerea corectă, „delicat” fiind setarea ideală pentru preparate precum sufleurile.
„Gourmet Assistant” și „Gourmet Pro” încurajează creativitatea

Noul cuptor este foarte simplu de folosit de bucătarii amatori, fiind dotat cu programe automate de gătit, dar care lasă loc creativității utilizatorului. „Gourmet Assistant” ajută bucătarul sugerându-i setări în funcție de tipul și cantitatea de mâncare pentru a asigura rezultate excelente.
Este ideal și pentru bucătarii experimentați, care au la dispoziție funcția „Gourmet Pro”, ce permite selectarea automată a parametrilor de gătit, precum modul de operare, unitățile Gourmet, intensitatea și durata.
Cuptorul Dialog va fi disponibil în aprilie 2018, inițial în Germania și Austria.

Despre Miele
Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Aceastei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2016/17 a crescut la aproximativ 3,93 miliarde de euro, cu 70% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 19.500 de persoane, cu 10.900 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh / Westphalia, Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *