Elevatorul auto, util in pregatirea masinii pentru iarna

Pentru ca ne aflam in noiembrie, prima luna de iarna, este timpul sa ne pregatim autovehiculul pentru venirea cu adevarat a iernii. Aceasta pregatire presupune o serie de activitati care pot fi realizate atat intr-un service auto care detine elevatoare auto cat si in propriul garaj, asta in cazul in care esti pasionat de mecanica si ai garajul echipat cu unul dintre urmatoarele tipuri de elevatoare auto: elevator 2 coloane, elevator foarfeca sau elevator foarfeca vulcanizare.. Acestea fiind spuse, iata prin ce schimbari trebuie sa treaca masina ta astfel incat aceasta sa fie pregatita pentru sezonul rece ce urmeaza sa vina cu pasi repezi.

Schimbatul anvelopelor este una dintre activitatile in care trebuie utilizat unul dintre tipurile de elevatoare auto disponibile in momentul de fata pe piata de profil. Cred ca pentru nici un sofer nu mai este o noutate faptul ca odata cu venirea iernii trebuie inlocuite anvelopele de vara cu unele de iarna. Desi de obicei aceasta actiune se realizeaza intr-un service auto, in cazul in care dispui de un elevator 2 coloane, poti face schimbul de anvelope si in propriul garaj. Cu toate acestea, tot trebuie sa mergi intr-un service auto sau vulcanizare deoarece dupa montarea noilor anvelope trebuie reechilibrate rotile, lucru posibil prin utilizarea unui elevator foarfeca sau elevator foarfeca vulcanizare.

Schimbarea filtrului de combustibil, habitaclu, ulei precum si inlocuirea uleiului de vara cu unul de iarna este o alta actiune ce trebuie intreprinsa pentru a pregati masina de venirea sezonului rece. Ca si in cazul de mai sus, si aceasta interventie poate fi realizata in propriul garaj.

Verificarea proprietatilor lichidului de racire precum si inlocuirea acestuia in situatia in care este necesar este un lucru extrem de important ce trebuie realizat inainte de venirea inghetului astfel incat autovehiculul sa nu aiba de suferit de pe urma venirii sezonului rece. De asemenea, si lichidul de parbriz trebuie inlocuit cu unul special creat pentru anotimpul rece.

In concluzie, pregatirea masinii pentru sezonul rece este o activitate ce poate fi realizata si in propriul garaj atat timp cat in interiorul acestuia se gasesc piesele necesare derularii acestei activitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *