Machiajul si igiena – mereu inseparabile

Machiajul si igiena – mereu inseparabile
Machiajul este unul dintre modurile in care reusim sa ne exprimam zilnic personalitatea si latura unica. Vorbim cel mai adesea despre culori, despre tehnici, despre umbre, despre texturi, despre tendinte, vorbim despre combinatii si imcompatibilitati, insa uitam cel mai adesea sa vorbim despre igiena si despre cat de importanta este aceasta in machiaj.

Unul dintre miturile cele mai adanc inradacinate in mintea femeilor atunci cand vine vorba despre produse make-up ieftine, este acela ca machiajul provoaca acnee.


Machiajul provoaca acnee – nimic mai fals

Desi internetul si literatura de specialitate deschid portile cunoasterii astazi mai mult ca niciodata, femeile nu reusesc sa separe mitul de realitate cand vine vorba de igiena in make-up.

Fie ca vorbim despre produse make-up ieftine si accesibile unei mase largi sau despre produse exclusiviste de machiaj, nu machiajul in sine este cel care favorizeaza aparitia acneei, ci igiena deficitara.

Asadar, sfatul pentru doamne este sa se asigure ca tenul este curatat in mod corect inainte de aplicarea machiajului si apoi ca fata este demachiata corect ori de cate ori nu mai avem nevoie de machiaj, si, desigur, seara inainte de culcare.

De asemenea, tot igiena corecta inseamna si curatarea pensulelor si a celorlalte accesorii pentru machiaj cat de des posibil.

Nu trebuie sa curat pensulele daca le folosesc doar eu – nimic mai fals
Pensulele, buretii si aplicatoarele pentru farduri, sunt efectiv veritabile cuiburi de bacterii. Recomandarea expertilor este ca toate accesoriile care se folosesc pentru aplicarea machiajului sa fie curatate cel putin o data pe saptamana.

Nu este neaparat necesar sa achizitionati produse make-up ieftine create in mod special pentru curatarea pensulelor, pentru ca exista si solutii simple si deloc costisitoare: pensulele se pot curata si cu produsele folosite in mod obisnuit pentru par.

Curatarea corecta a pensulelor prelungeste, pe de alta parte, viata acestora. Tocmai pentru ca sunt produse de make-up scumpe si o investitie pe termen lung, e necesar sa avem grija de aceasta investitie si sa o facem cat mai rentabila.

O surpriza poate pentru multe dintre doamne este ca si fardurile trebuie curatate uneori. Paletele de fard de pleoape, spre exemplu, se murdaresc, exact ca si pensulele.

 

Ganditi-va la toate bacteriile care isi fac loc in paleta de farduri de ochi si ganditi-va apoi ca acestea vin in contact permanent cu ochii dumneavoastra, amenintator.

 

Pentru curatarea paletelor de farduri, se recomanda pulverizarea de spray de curatare pentru make-up, sau pur si simplu se poate curata cu un servetel umed stratul de deasupra al fiecarui fard, ca si cutia in care stau pigmentii, produse pe care le puteti gasi pe PensuleMachiaj.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *