Terasa verde-Odu Green Roof

Terasa verde se numără printre ultimile tendințe în materie de dezvoltare urbană, conducând la valorificarea acoperișurilor clădirilor care erau fără utilitate până acum.
Terasa verde se numără printre ultimile tendințe în materie de dezvoltare urbană, conducând la valorificarea acoperișurilor clădirilor care erau fără utilitate până acum. Scopul unei astfel de terasă verde la înălțime îl reprezintă crearea unei zone de agrement și recreere, mai ales în condițiile în care ne confruntăm cu o lipsă majoră de spații verzi la sol în zonele urbanistice intens dezvoltate și populate.

Realizarea unui proiect tip terasă verde permite folosirea unei game variate de plante, de la simpla iarbă până la arbori luxurianți cu dimensiuni de până la 5-8 metri înălțime.

Cele mai frecvent realizate proiecte tip terasă verde sunt cele de tipul deck cu acces pietonal care permit amenajarea aleilor și spațiilor pentru relaxare printre oazele de verdeață create, pentru a putea realiza astfel zone funcționale cu bănci, mese, șenzloguri si multe altele.

Aflăm de la cei de la odu.ro, specialiști în astfel de proiecte îndrăznețe că, dacă respectăm anumite reguli de plantare a vegetației pe o terasă verde, anume, buna ancorare și fixare pentru a proteja plantele de acțiunea vânturilor care ar putea periclita ulterior siguranța noastră, îngrijirea ulterioară a acesteia se va face la fel ca a spațiilor verzi de la sol, constând în fertilizarea și udarea corespunzătoare a solului și îngrijirea plantelor și copacilor în acord cu proprietățile lor de creștere.

Nu trebuie să uităm de avantajele pe care ni le oferă un acoperiș cu o terasă verde, atât la nivelul mediului dar mai ales în ceea ce privește siguranța și confortul nostru deoarece o astfel de idee poate diminua consumul energetic al casei prin proprietatea de izolare termică și fonică și prin posibilitatea amplasării de panouri fotovoltaice printre oazele de verdeață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *