Panouri solare heat pipe – generalitati !

Panourile solare heat pipe devin din ce în ce mai populare ca tehnologii pasive de transfer termic datorită eficienței lor ridicate. Acest articol oferă o revizuire cuprinzătoare a aplicațiilor, materialelor și performanțelor dispozitivelor actuale de conducte de căldură.
.
.

Secțiunile de temperatură joasă și înaltă prezintă o listă extinsă cu lichide de lucru potrivite și temperaturi de funcționare, împreună cu compatibilitatea lor cu materialele din carcasă.

În plus, secțiunile se concentrează pe unele dintre cele mai răspândite aplicații industriale, cum ar fi cele solare în care tehnologiile pentru conductele de căldură oferă multe avantaje cheie față de practicile convenționale.

Limitările operaționale, preocupările legate de costuri și lipsa unor analize teoretice și de simulare detaliate ale țevilor de căldură sunt unele dintre aspectele abordate în această secțiune.

Panouri solare heat pipe -sunt recunoscute ca fiind una dintre cele mai eficiente tehnologii de transfer termic pasiv disponibile. Panourile solare heat pipe sunt o structură cu conductivitate termică foarte ridicată care permite transportul căldurii, menținând în același timp o temperatură aproape uniformă de-a lungul secțiunilor sale încălzite și răcite.

În general, Panourile solare heat pipe sunt dispozitive de transfer termic pasiv capabile să transporte cantități mari de căldură pe distanțe relativ lungi, fără părți în mișcare, utilizând procese de schimbare a fazelor și difuzie de vapori. Structura principală a unei țevi de căldură constă dintr-un tub evacuat parțial umplut cu un fluid de lucru care există atât în fazele lichid cât și în faza de vapori.

Adăugarea de țevi de căldură în cadrul sistemelor permite o utilizare completă a proprietății superconductoare termice, permițând o rată ridicată de transfer de căldură, ceea ce face sistemul ideal pentru o serie de industrii și aplicații.

Operațiunea de bază este un ciclu continuu. Fluidul de lucru este situat la baza conductei; adăugarea unei surse de căldură permite evaporarea băii lichide. Diferența în densitățile dintre vapori și lichid permite vaporilor să ajungă la secțiunea condensatorului rece.

Diferența de temperatură a peretelui determină condensarea vaporilor și eliberarea căldurii latente, permițând fluidului să se întoarcă în bazinul de lichid situat în vaporizator, prin influența gravitației (termosifonii) sau printr-un fel de structură capilară de evacuare ).

Generalizarea Panourile solare heat pipe este un subiect larg care acoperă multe aplicații, de la aplicații criogenice la temperaturi joase până la aplicații la temperaturi ridicate. Punerea în aplicare a țevilor de căldură este frecvent aplicată în următoarele scenarii:

-Pentru aplicațiile de transfer de căldură, în cazul în care transferul eficient de căldură cu mici diferențe de temperatură este scopul principal

-Pentru aplicațiile izotermice, unde reducerea gradienților de temperatură preexistenți ai unui corp și operarea cu suprafețe izotermice este scopul principal

-Pentru aplicațiile de control al temperaturii, unde conducta de căldură controlează temperatura unui corp

-Pentru aplicațiile de transformare a fluxului de căldură, unde căldura de la un flux de căldură ridicat la vaporizator este transformată într-un flux de căldură mai scăzut la condensator.

Domeniul temperaturii de funcționare al Panourilor solare heat pipe variază între punctele triple și cele critice ale fluidului de lucru utilizat. Conductibilitatea termică a Panourilor solare heat pipe este definită de proprietățile de evaporare și de condensare ale fluidului de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *