Bricolajul – sursa suplimentara de castig

diy-1024378_960_720

O persoana indemanatica, harnica si cu timp liber poate realiza multe lucruri utile pentru spatiul propriu sau pentru cunoscuti. In ultima vreme, datorita internetului si retelelor de socializare, a devenit o adevarata moda mesteritul, implicit reutilizarea unor materiale pentru a crea obiecte noi (DIY – „Do it yourself”).

Reciclarea – o noua categorie a binelui

Problema poluarii cu plastic si dioxid de carbon si a epuizarii resurselor a ajuns sa fie atat de acuta incat educatia si rezultate privind constientizarea acestei probleme sunt absolut necesare. In primul rand, fiecare dintre noi poate sa faca un gest simplu si sa separe deseurile, sa consume cat mai putin plastic, combustibili sau alte materiale poluante si sa protejeze cat mai mult natura.

De asemenea, lucrurile care ne-au devenit nefolositoare trebuie sa incercam sa le gasim o alta utilitate inainte de a le arunca la gunoi. O usa veche, un cauciuc uzat, sticla unor geamuri care au fost schimbate cu altele mai noi ș.a.m.d. pot fi refolosite in proiecte folositoare prin curte sau prin casa. Chiar si pet-uri goale pot fi folosite la gradinarit sau la construirea unor sere. Trebuie luata in considerare si donarea lucrurilor de prisos inainte de a fi aruncate.

O categorie DIY foarte apreciata este reutilizarea paletilor din lemn, astfel protejandu-se  padurile de la noi defrisari. Demontandu-se lemnul paletilor, se pot face obiecte de mobilier pentru gradina, terasa, chiar si pentru incaperile interioare ale casei, iar unele proiecte de pe internet sunt cu adevarat interesante si frumoase.

Pentru mici proiecte nu sunt necesare dotari, cu imaginatie si cateva materiale de prin casa se pot inventa lucruri frumoase sau utile. Insa pentru a prelucra lemnul, de exemplu, mesterul are nevoie de o minima investitie: un aparat de gaurit, fierastrau, eventual masina de slefuit, dar ar merita si o cautare prin lista de capsatoare electrice rapide.

Fa bine altora in limite legale!

Un bun mester va gasi usor persoane care au nevoie de reparatii in casa sau de pus in practica proiecte personale, astfel ca indemanarea ii poate aduce un venit suplimentar. Cand apar solicitarile de prestare de servicii contracost, meseriasul trebuie sa ia in considerare ca pentru a obtine venituri din servicii, trebuie sa se inregistreze ca persoana fizica autorizata sau alta forma de persoana juridica, in caz contrar, ar putea fi acuzat de evaziune fiscala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *