De ce este important sa oferim copiilor alimente bio?

Aparitia copiilor in viata noastra aduce pe langa bucurii si impliniri, numeroase preocupari legate de felul in care ii crestem sau care este cea mai potrivita alimentatie sau care sunt cele mai potrivite produse cosmetice care sa nu afecteze in nici un fel pielea sensibila a copiilor. Exista foarte multe controverse legate de modul cel mai potrivit de a creste copiii, insa fiecare parinte ia acele decizii care i se par adecvate.

O data cu inceperea diversificarii, mamele vor sa ofere cel mici cele mai sigure si sanatoase alimente, de aceea, cele mai potrivite alimente sunt acele alimente bio pentru copii , care chiar daca au un pret mai mare decat cele obisnuite, acestea ofera beneficii pe termen lung.

biomania_1

Aceste alimente bio  ofera o nutritie echilibrata si sanatoasa, caci nu exista nici un risc legat de hormonii sau antibioticele pe care le-ar putea contine celelalte alimente. In cazul celor mici, orice produs le poate crea acestora disconfort, probleme digestive sau pot produce orice probleme alergice care se pot agrava o data cu trecerea timpului.

Alimentele bio pentru copii ofera foarte multe avantaje, de aceea se afla pe primul loc in preferintele parintilor, iar acest fapt se datoreaza anumitor beneficii pe care le aduc. Printre cele mai importante beneficii, trebuie specificate:

  • Lipsa pesticidelor: majoritatea produselor pe care le achizitionam din piete sau magazine contin o cantitate mare de pesticide, care pot provoca atunci cand sunt consumate in mod constant, o serie de probleme si afectiuni grave,ale sistemului digestiv, endocrin sau imunitar.
  • Antibiotice si hormoni: atunci cand se ofera copilului carne, trebuie cunoscut faptul ca majoritatea animalelor sunt crescute cu un aport de antibiotice sau hormoni, ambele cu efecte negative atat in dezvoltarea copiilor,cat si a adultilor. O data cu consumul acestora, ele trec in carne, lapte sau oua. Aceste alimente bio sunt cea mai buna alegere pe care un parinte o poate lua, pentru a-i oferi celui mic o alimentatie care sa nu includa elemente daunatoare.
  • Iradierea: in cazul alimentelor bio, cele din categoria fructelor si a legumelor, acestea se strica mult mai repede decat cele normale. Acestea sunt iradiate pentru a rezista perioade cat mai mari de timp, insa iradierea se realizeaza cu substante radioactive, ceea ce distruge bacteriile de la suprafata lor, cele care le-ar putea deteriora.
  • Calitatea nutritionala: fructele si legumele bio ofera organismului cu 50% mai multi antioxidanti decat cele normale, dezvoltand celor mici un sistem imunitar mult mai puternic.

biomania_2

Alimentele bio au o calitate superioara si nu contin aditivi periculosi pentru dezvoltarea copiilor, de asemenea, pot asigura o mare parte din nevoile nutritionale ale acestora.

Toate alimentele bio pentru copii sunt obtinute doar din ingrediente naturale, fara conservanti sau coloranti, astfel incat sa iti poti proteja copiii de substante chimice toxice.

Exista pe piata foarte multe magazine, supermarket-uri si site-uri de unde poti achizitiona o gama variata de alimente bio pentru copii, precum este Biomania.ro , astfel incat sa poti oferi copiilor un start in viata sanatos, o dezvoltare sigura si un sistem imunitar puternic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *