Noi studii arată că inteligeța artificială transformă productivitatea angajaților și accelerează rezultatele companiilor

28 februarie 2019 – Inteligența artificială (AI) transformă fără îndoială modul în care lucrăm. Gartner estimează că, în 2021, utilizarea AI pentru augmentarea produselor și serviciilor va genera 2,9 trilioane de dolari în valoare comercială și va evita costuri echivalate cu 6,2 miliarde de ore de activitate productivă ale angajaților. La solicitarea Microsoft, Forbes Insights și Forrester Consulting au  cercetat mai îndeaproape beneficiile esențiale ale AI pentru specialiștii în tehnologia informației, încercând să evidențieze modul prin care inteligența artificială poate ajuta companiile să-și valorifice întregul potențial al AI,  zi cu zi,  folosind Microsoft 365.

Forbes Insights a intervievat peste 350 de directori din S.U.A., dintre care 80% au afirmat că este esențial ca organizațiile lor să înceapă să stăpânească „arta” colaborării productive dintre angajați și algoritmi AI. 80% dintre respondenți au subliniat faptul că accesul specialiștilor în tehnologia informației la aplicații puternice, bazate pe AI are un rol semnificativ pentru creșterea în productivitate și performanță.

Potrivit studiului Forbes Insights: AI zi de zi: Exploatarea Inteligenței Artificiale pentru capacitarea lucrătorului de profil „79% sunt de acord că AI are deja un impact transformator asupra fluxurilor și instrumentelor de lucru pentru lucrătorii de profil, dar numai 5% dintre directori consideră companiile lor ca fiind lideri în industrie în materie de exploatare a proceselor bazate pe AI”. 

Astfel, 79% dintre respondenți sunt de acord că AI și tehnologiile asociate au un impact transformațional asupra fluxurilor și instrumentelor de lucru pentru specialiștii în tehnologia informației, iar 84% sunt de acord că AI fluidizează procesele, micșorând timpii necesari proceselor de rutină și oferind astfel mai multe ocazii pentru activități de dezvoltare, planificare și creativitate în cadrul organizațiilor.

Benefits

Pentru a afla mai multe despre impactul transformațional al AI asupra lucrătorilor de profil și pentru a identifica moduri de creare a unei culturi AI-ready în compania dvs.,  citiți raportul de cercetare a Forbes Insights aici.

Forrester Consulting a intervievat peste 250 de directori la nivel global și 1.000 de specialiști în tehnologia informației, dintre care 59% au raportat dificultăți în găsirea surselor de informații de care au nevoie. Studiul a dezvăluit, cu ajutorul unui grafic extins, modul în care specialiștii în tehnologia informației pot utiliza AI pentru a stimula eficiența, productivitatea și beneficiile generale pentru companii.

Câteva din beneficiile evidențiate pe parcursul studiului evidențiază o colaborare mai eficientă între echipe și regiuni geografice, o calitate mai bună a condițiilor de muncă și satisfacție sporită a angajaților și mai mult timp pentru activități mai concentrate, cu o valoare adăugată mai mare.

 „Specialiștii în tehnologia informației depind de fluxul liber de informații. Atunci când nu găsesc informațiile de care au nevoie, aceștia iau adesea decizii nepotrivite care afectează afacerea în ansamblu. Atunci când informațiile sunt analizate și contextualizate corespunzător într-o prezentare vizuală, acestea îi pot ajuta pe specialiști să găsească informațiile necesare pentru a lua decizii mai rapid, pentru a găsi mai ușor competențele relevante și pentru a lua decizii cu mai multă încredere”, se arată în studiul Forrester Consulting solicitat de Microsoft: Extinderea valorii AI pentru specialiștii în tehnologia informației.

Citiți studiul Forrester Consulting  pentru a afla mai multe despre modul în care AI stimulează, datorită algoritmilor de sintetizare și prezentare vizuală a datelor productivitatea angajaților prin acces intuitiv la informațiile importante și modele vizuale de management de proiect.

„[Această tehnologie] înseamnă și că vom putea să revenim mai repede la clienții noștri, să încheiem tranzacții de vânzări mai rapid și, în cele din urmă, acest lucru va însemna venituri mai mari”, spune în cadrul studiului un director senior de operațiuni și securitate IT, de la o companie globală de servicii IT. Într-un studiu asociat care a cuprins interviuri cu lideri IT de la șapte organizații globale care beneficiază de capabilitățile AI în Microsoft 365, Forrester Consulting a proiectat impactul financiar direct al acestor tehnologii pentru o organizație globală cu 8500 de angajați „white collar”. Cuantificate, câștigurile prin creșterea în productivitate și de eficiență au fost astfel estimate la 36,6 milioane de dolari, pe parcursul a patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *