Beneficiile unei ședințe de masaj de relaxare

Masajul este una dintre cele mai bune modalități pe care le avem la dispoziție pentru a ne relaxa și elibera de toate tensiunile fizice și mentale
Într-o lume în care dormim în medie o treime din zi, unde lucrăm o altă treime, iar restul este ocupat de obligații familiale sau personale cum ar fi cumpărăturile, îngrijirea copiilor, pregătirea mâncării, scoaterea gunoiului etc. vom ajunge la un moment dat să nu mai avem nici măcar o secundă pentru noi înșine. Nivelul stresului a devenit opresiv pentru mulți oameni. De aceea este important să ne facem timp pentru noi înșine.

Acest lucru nu înseamnă să fii egoist, ci doar să-ți faci timp ca să te umpli de energie. Dacă ești stors de energie și stresat în mod constant, nu vei putea să îi ajuți pe alții.
Masajul relaxează corpul fizic și înlătură blocajele emoționale create în momente de stres sau de activitate fizică

masaj-articol

Hrănirea prin atingere este ceva care s-a uitat în Occident, odată cu apariția unor religii majore care au abordat o atitudine nefastă asupra contactului fizic. Dar este important de știut că masajul a fost practicat de mii de ani în est.

Considerat a fi unul dintre cele mai bune instrumente de wellness disponibile in Bucuresti, masajul erotic al corpului oferă beneficii oricărei persoane. Iată mai jos o listă neexhaustivă a beneficiilor care pot fi atribuite masajului:
– secreția de oxitocină, hormonul plăcerii
Oxitocina este un neurotransmițător care acționează asupra creierului nostru limbic, centrul emoțiilor noastre. Acest neurotransmițător promovează sentimentul de satisfacție și plăcere, ceea ce ne permite să trăim mai calm și să reducem anxietatea și stresul. Prin intermediul masajului erotic de la Tao Massage Bucharest, se poate secreta oxitocină în câteva secunde de contact fizic.
– circulație limfatică și sangvină mai bună
Atingerea ușoară a pielii pentru a asigura relaxarea ajută la stimularea circulației sângelui și la o oxigenare mai bună a celulelor. În timpul masajului se stimulează întreg sistemul nostru limfatic prin mișcările efectuate asupra membrelor și corpului, ceea ce permite o mai bună eliminare a toxinelor.
– masajul promovează un somn mai bun
Când nu putem să dormim, există două motive principale: un exces de aciditate în organism datorat lipsei de micronutrienți sau prea multă tensiune nervoasă. Această tensiune se datorează stresului și anxietății. Prin urmare, secreția de oxitocină generată de un masaj de relaxare reglează tensiunea nervoasă și creează condițiile necesare promovării stării de somn.
– Îmbunătățirea elasticității pielii
Cu trecerea anilor, pielea își poate pierde fermitatea, deoarece elastina și colagenul sunt mai puțin dense, ceea ce face ca elasticitatea pielii să scadă. Masajul acționează asupra organelor interne și crește acțiunea hormonilor responsabili de o piele fermă, elastică, frumoasă.
– O poziție mai bună a corpului.
Un masaj este un instrument excelent pentru a îmbunătăți postura prin îndepărtarea durerii articulațiilor: genunchi, coate, încheieturi. Mușchii se vor relaxa iar corpul va putea adopta o postură dreaptă, mai înaltă și mai puțin curbată de spate.

Masajele de relaxare reprezintă o modalitate excelentă de a gestiona stresul și de a genera și menține o stare de bine, de echilibru mental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *