Cum sa faci economii si investitii in Romania

In conditiile in care Romania este una din cele mai prost platite tari ale Uniunii Europene si una cu cele mai mari taxe este dificil sa poti spune ca ai putea pune cate ceva deoparte. Totul este scump, de la alimente, pana la servicii si produse, respectiv servicii medicale. Ne putem dezvolta in Romania?

Dar da, chiar se pot face si economii pentru zilele mai negre sau investitii de succes. Cum? Afli in cele ce urmeaza.

Cum sa faci economii si investitii in Romania

bani-romanesti-imagini-cu-banipoze-cu-bancnote-lei-noi-RON-teanc-moneda-nationala-bani-cost-pret-valoare-50-plata-afaceri-vanzare-cumparare-tranzactie-economie100-lei-1-14

In primul rand, atunci cand vii din afara tarii nu te grabi sa arunci banii pe fereastra, mai ales daca ai deja ceva ani pusi deoparte si daca te gandesti sa incepi o afacere, sa devii antreprenor.

In primul rand trebuie sa analizezi piata extrem de bine si sa cercetezi acele domenii, servicii si produse care chiar se cauta. Oamenii sunt cei mai buni pioi de analiza, acestia oferind cu usurinta un sfat si chiar si o idee gratuita pentru afaceri de succes. Nu te grabi sa creezi in apropierea altor centre afaceri de profil similar care iti pot aduce declinul. Este cea mai proasta alegere! Insa, poti alege concepte inedite, poti realiza chestionare si studii de piata care sa-ti indice exact ce-si doresc oamenii nou.

In aceelasi timp, trebuie sa stii ca daca ai varsta pana in 25 ani, poi solicita fonduri pentru tinerii antreprenori, fonduri nerambursabile de ordinul zecilor de mii de euro. In cazul in care ai o varsta mai inaintata, deschiderea unei noi afaceri poate necesita un imprumut si/sau finante proprii. De aceea este important sa investesti cum trebuie si sa creezi afacerea potrivita.

Sa vorbim si despre economii caci da, se pot face si economii. S-a dovedit stiintific ca romanii sunt unii din cei mai mari consumatori ai momentului. Cumparam peste masura si aruncam mai mult decat utilizam. Asadar, un prim pas catre economi este cumpatarea. Nu iesi la cumoparaturi fara un motiv anume si fa-ti liste pe care sa le respecti intru tocmai. De asemenea, daca ti-ai propus un anumit obiectiv, o anumita achizitie, cumpara doar produsul/produsele cu pricina. Evita sa te pierzi printre rafturile magazinelor in cautarea de ceva nou, fapt ce te poate face sa scoti din buzunar mai multi bani, pentru produse pe care daca le vei folosi o data.

In locul unor produse cu un singur scop, mergi pe alegerile multifunctionale. De exemplu, in locul unor solutii de ingrijire personala individualizate, poti apela la remediile generale. De exemplu, in locul unui set de creme pentru ten, poti apela la un singur ser sau la o crema multifunctionala si naturala, preparata in casa, din uleiuri esentiale. Poti in acelasi timp sa gasesti alti inlocuitori mai accesibil pentru produsele mai scumpe. Totodata, incearca sa imbini piesele vestimentare intre ele, cele noi cu cele vechi, si evita sa cumperi altele noi daca chiar nu ai nevoie.

Totodata, pentru ca sa economisesti mai mult iti poti limita viciile si iesirile in oras. Limiteza iesirile saptamanale in oras, la restaurant sau pub si invita-ti prietenii acasa, la un film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *