Tractorul- masina agricola indispensabila

Indiferent de puterea lor, tractoarele de azi oferă confort. Și asta deoarece oamenii stau cu orele în cabină, timp în care trebuie să fie concentrați asupra muncii și nu asupra… durerilor de spate. Până la urmă, chiar și transmisia continuu variabilă este tot o chestiune de confort. Ajută șoferul să mențină viteza potrivită în orice moment.

Constructorii de mașini agricole au dezvoltat soluții inteligente, integrate, de comunicare între tractor și mașinile/echipamentele agricole și operator. Prin sistemele de bord, laptop, telefon sau tabletă, se pot controla și gestiona aproape toate funcțiile importante ale unui tractor. Comunicarea se face în ambele direcții: de la tractor la operator și de la operator la tractor sau echipament agricol.

Navigația prin satelit asigură o precizie de lucru de până la 2 cm. Cabina unui tractor seamănă tot mai mult cu un birou, din care operatorul poate urmări nu numai activitatea utilajului respectiv, ci chiar o flotă întreagă de tractoare, combine sau alte mașini agricole.

Organismele UE de reglementare a poluării mediului au fost atente și la tractoare. Astfel că, biocombustibilii și AdBlue, alături de sistemele complexe de recirculare a gazelor arse sunt acum folosite și de motoarele tractoarelor, pentru a polua cât mai puțin.

Sistemele de ghidare electronice și de navigație prin satelit au devenit banale tehnologii pentru fermierii de astăzi. Iar tractoarele vor începe în curând să se conducă singure. Tehnica și tehnologiile moderne conduc performanța în agricultură. Mai rămâne totuși de aflat răspunsul la câteva întrebări. Și… să nu o uităm pe cea mai importantă dintre ele: Pe noi cine ne conduce?!

Dacă te ocupi de agriculă este necesar să ai și o gamă de piese pentru masini agricole necesare indiferent de caz. Dacă ai un tractor sau mai multe trebuie să ai în garaj și piese tractor sau cioc inodator claas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *