SanDisk anunta disponibilitatea noilor SSD-uri portabile rezistente la socuri

SanDisk, o marca Western Digital, lider global in dezvoltarea de solutii de stocare bazate pe memorie flash, anunta disponibilitatea pe piata a noilor SSD-uri portabile Extreme, caracterizate prin rezistenta foarte buna la socuri si performantele de top oferite.

Portabilitatea datelor a reprezentat inca din perioada de inceput a informatizarii o cerinta importanta a utilizatorilor de toate felurile, fiind printre altele responsabila de mobilitatea acestora si, in unele cazuri, chiar de confortul in utilizarea sistemelor de calcul. Asa se face ca, in prezent, stick-urile USB sunt practic omniprezente, fiind folosite pe scara larga in toate domeniile de activitate. Insa adesea capacitatea de stocare redusa este un dezavantaj, ceea ce limiteaza semnificativ utilizabilitatea, la care se adauga uneori fiabilitatea redusa si vitezele de lucru modeste. O buna perioada de timp, hard-disk-urile portabile au reprezentat alternativa mai incapatoare si, in multe cazuri, cu performante superioare. Ele au insa, printre altele, dezavantajul sensibilitatii la socuri, ceea ce contravine conceptelor de portabilitate si mobilitate. Toate aceste neajunsuri sunt eliminate de SSD-urile portabile SanDisk Extreme, care ofera pe de o parte rezerve serioase de performanta pentru orice scenariu de utilizare si, pe de alta parte, o rezistenta superioara la socuri si alte conditii improprii de depozitare, manevrare si utilizare.

Disponibile in variante de 250GB, 500GB, 1TB si 2TB, SSD-urile SanDisk Extreme folosesc chip-uri de memorie flash de calitate superioara si cu performante foarte bune, alaturi de o interfata USB 3.1 Gen 2, astfel ca asigura viteze de lucru suficient de mari pentru orice tip de utilizator. Aceasta caracteristica este deosebit de importanta pentru profesionistii din toate domeniile si pentru creatorii de continut, care se pot ajuta de un astfel de dispozitiv pentru a-si eficientiza activitatea, prin grabirea sau eliminarea anumitor etape din procesul de creatie.

Cu viteze la citirea datelor de pana la 550MB/s, noile SSD-uri portabile SanDisk Extreme nu numai ca permit descarcarea deosebit de rapida a fisierelor stocate, dar permit inclusiv prelucrarea directa a acestora, fara a le mai descarca pe PC. Pentru un fotograf, de exemplu, asta inseamna mai presus de toate timp economisit, putand edita fotografiile direct pe SSD-ul extern, indiferent daca acesta foloseste un sistem de calcul cu Windows sau cu Mac OS.

Pe langa performantele de top, SSD-urile SanDisk Extreme Portabile se remarca si printr-o excelenta rezistenta la socuri, apa si prag. Prevazute cu o carcasa robusta, in format compact, ele rezista la forte de pana la 1500G si la vibratii de 5 gRMS, in intervalul 10-2000 HZ. Totodata, certificarea IP55 le face imune la jeturi de apa de pana la 30kPa, pe perioade de pana la 3 minute, conferindu-le simultan si rezistenta la praf. Temperaturile de operare sunt cuprinse intre 00 – +450C, iar cele de depozitare intre -200 – +700C.

Ideale pentru transferul unor intregi portofolii dintr-o locatie in alta, pentru backup de date sau, pur si simplu, ca solutie de stocare suplimentara, SSD-urile SanDisk Extreme Portable sunt disponibile in Romania prin intermediul partenerilor autorizati, fiind prezente deja in stocurile magazinelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *