Conciliatorul este persoana care te scapa de stres si de problemele financiare atunci cand intri in litigiu cu banca

Ti s-a intamplat vreodata sa nu poti dormi noaptea din cauza grijilor cauzate de rata pe care trebuie sa o platesti la banca sau la IFN? Cred ca da. In cazul in care te afli in aceasta situatie trebuie sa stii ca nu trebuie sa te mai stresezi foarte tare din cauza ratei pe care o ai de plata la banca. De ce nu? Pentru ca in momentul de fata exista CSALB, o institutie neguvernamentala, apolitica si fara scop lucrativ, infintata in anul 2016, ca urmare a unei decizii a Uniunii Europene. In cadrul acestei institutii lucreaza conciliatori care sunt capabili sa negocieze cu bancile sau IFN-urile pentru a rezolva litigiile aparute, in cei mai buni termeni. Simplu, rapid si fara costuri din partea persoanelor fizice care apeleaza la serviciile conciliatorilor.

csalb8

Ai intrat intr-un litigiu cu banca sau cu IFN-ul caruia ii datorezi bani? Apeleaza la un conciliator pentru a aplana acest litigiu fara a fi nevoit sa ajungi in fata unui judecator

Sunt foarte multe situatii din cauza carora poti intra in litigiu cu banca sau cu IFN-ul caruia ii datorezi bani. Indiferent de motivul care a condus la intrarea in litigiu cu banca, pana in urma cu 4 ani rezolvarea unui astfel de litigiu se afla in sala de judecata. Aceasta era singura modalitate prin care se putea rezolva un litigiu dintre un client si o institutie financiara bancara sau nebancara. Abordarea unei astfel de rezolvari necesita investirea unei sume destul de mari de bani dar si o perioada foarte lunga de timp. Cred ca este arhicunoscut faptul ca sistemul de justitie din tara noastra functioneaza foarte greu. Pentru a lua de pe umerii justitiei aceste cazuri dar si pentru a oferi posibilitatea de o intelegere amiabila, s-a infintat Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar. Ce face mai exact aceasta institutie neguvernamentala, apolitica si fara scop lucrativ? Primeste cereri din partea persoanelor fizice sau juridice aflate in litigiu cu banca sau cu IFN-ul, le analizeaza foarte amanuntit, dupa care ii ofera clientului solutiile cele mai bune pentru rezolvarea litigiului. Dupa ce clientul alege solutia cea mai eficienta, conciliatorul contacteaza institutia financiara bancara sau nebancara pentru a solutiona de comun acord litigiul. In cazul in care aceasta nu doreste solutionarea pe cale amiabila, se poate ajunge in fata unui judecator. In cazul in care se ajunge intr-o astfel de situatie, clientul, persoana fizica, este nevoit sa achite costul transportului documentelor precum si onorariul avocatului, asta in cazul in care isi doreste sa fie reprezentat de un avocat.

csalb7

Concluzii

Toate persoanele fizice sau juridice care au contractate imprumuturi de la banci sau IFN-uri trebuie sa stie ca incepand din anul 2016 au posibilitatea de a negocia cu institutiile de la care au contractat credite. Acest lucru este posibil prin intermediul celor de la CSALB si este o premiera pentru tara noastra chiar daca in multe state din Europa se permite o astfel de negociere si in alte domenii de activitate, nu doar in cel bancar. Momentan, in tara noastra, negocierea este permisa doar in domeniul financiar – bancar, fapt care cu siguranta este in avantajul unui numar foarte mare de clienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *