Coroana dentară: cea mai bună soluție pentru a salva o măsea!

Un dinte sau o măsea lipsă poate fi o mare problemă și poate provoca tulburări de vorbire, pierderea mai multor dinți și alte tipuri de probleme, dureri de spate și gât, iar lista continuă. Coroanele dentare sunt dinți artificiali care pot fi atașați la dinți reali sau la implantul dentar, înlocuind astfel dinții lipsă. O coroana dentara și podurile dentare sunt printre serviciile de bază ale stomatologiei. În cabinetele stomatologice de ultimă generație, poate exista propriul laborator stomatologic, ceea ce înseamnă că poți obține coroana dentară mai repede decât în ale locuri, fără a trebui să faci compromisuri asupra calității.

Ce este o coroană dentară?

Coroanele dentare sunt unitatea de bază a protezelor dentare. Punțile dentare – care constau din coroane dentare – și coroanele dentare individuale împreună cu implanturile dentare (care sunt în esență rădăcini dentare artificiale) sunt denumite proteze dentare. O coroană dentară este un înlocuitor artificial pentru partea vizibilă a dintelui, cea cu care îți rupi și mesteci mâncarea.

O coroană dentară poate fi plasată peste un implant dentar, poate umple un gol unde lipsește un dinte în timp ce este lipit de un dinte adiacent sau poate ajunge în partea de sus a unui dinte. Când mai multe coroane dentare sunt adiacente una cu cealaltă, dispozitivul se numește o punte. Coroanele dentare nu au cauciuc artificial, dar podurile dentare pot avea. Coroanele dentare sunt construite dintr-o structură internă care are o replică de porțelan a culorii dinților care este atașată la aceasta. Coroanele dentare durează aproximativ 5 zile lucrătoare pentru a fi realizate și trebuie arse câteva zile într-un cuptor special din laboratorul dentar.

Tipuri de coroane dentare

· Coroane dentare tradiționale

Coroanele dentare tradiționale constau din structuri interne metalice care au o replică de porțelan a dintelui atașată de dinți. Este o coroană dentară durabilă, hipoalergenică, care poate fi utilizată chiar și de cei care suferă de alergii metalice și este o copie exactă a unui dinte lipsă. Acest tip de coroană dentară poate fi utilizat pentru a înlocui orice dinte în orice poziție, dar este cel mai frecvent utilizat pentru a înlocui dinții din afara zonei zâmbetului, adică în primul rând dinții din spate.

· Coroana dentară cu zirconiu

O coroană de dinți de zirconiu constă dintr-o structură internă de oxid de zirconiu și o replică de porțelan colorat a dinților conectat la acesta. Acest material este complet hipoalergenic și poate fi eliminat de oricine. Principala diferență între coroanele dentare din zirconiu și coroanele dentare tradiționale pe bază de metal este că lumina strălucește chiar pe coroana dintelui, structura interioară a oxidului de zirconiu se joacă cu lumina în același mod ca și pe dinții vii, în timp ce metalul tradițional interior structura va apărea ca linii negre pe suprafața coroanei. Din acest motiv, medicul stomatolog recomandă întotdeauna coroane de zirconiu pentru înlocuirea celor șase dinți frontali de pe ambele arcade, numită uneori și „zona zâmbetului”. Deoarece zirconiul este un material scump, care este un mineral rar și care trebuie tratat special (fără a mai menționa abilitățile suplimentare necesare pentru realizarea coroanelor), acestea costă mult mai mult decât coroanele dentare tradiționale pe bază de metal. Acesta este motivul pentru care doar primii șase dinți sunt de obicei înlocuiți cu acest tip de coroană dentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *