Cancerul de prostată: Tratamente fără frontiere cu ajutorul experților din Turcia

Cancerul de prostată, una dintre cele mai răspândite forme de cancer întâlnite la bărbați în întreaga lume, reprezintă o provocare majoră în rândul bărbaților trecuți de 50 ani.

Impactul său devastator asupra vieților și familiilor celor afectați subliniază necesitatea unei abordări integrate și inovatoare în diagnosticare și tratament.

În acest context, există o rază de speranță, în persoana Profesorului Doctor Burak Turna, specialist în urologie, care poate schimba viața celor care suferă de afecțiuni ale prostatei, recurgând la metode revoluționare de tratament al prostatei, fie ea maligna, fie benignă.

Medicul are un renume extraordinar atât în Turcia, cât și în Europa, fiind totodată și primul medic turc cu drept drept de practică în UK și unul dintre primii doctori cu certificare europeana.

Din fericire pentru pacienții români, accesul la aceste metode moderne de tratament se face acum mult mai facil cu ajutorul echipei de brokeri medicali de la SimedicalRomânia.

Prin tehnici avansate precum REZUM, HIFU și HOLEP, Profesorul Burak Turna și echipa sa de la Izmir au transformat radical modul în care este abordată această afecțiune, oferind pacienților opțiuni mai puțin invazive și cu recuperări mult mai rapide. Aceste metode revoluționare au deschis noi orizonturi în tratamentul cancerului de prostată, îmbunătățind perspectivele de vindecare și calitatea vieții pentru numeroși bărbați aflați în lupta cu această boală.

Expertiza remarcabilă a acestui medic în domeniul Chirurgiei urologice laparoscopice și robotice a adus contribuții semnificative în îmbunătățirea rezultatelor chirurgicale, precum și a calității vieții pacienților.

Operațiile robotice efectuate de Profesorul Burak Turna la nivelul prostatei și rinichilor au redefinit standardele în tratamentul acestor afecțiuni, oferind o combinație între precizie chirurgicală și minimizarea traumelor pentru pacienți.

Mai mult decât atât, abordarea sa îl plasează în fruntea eforturilor de cercetare și dezvoltare a noilor tehnologii și a metodelor terapeutice în domeniul cancerului de prostată.

Vorbim despre o formă de cancer care afectează prostată, o glandă aflată în partea inferioară a abdomenului, la bărbați. Prostata este responsabilă pentru producerea unui lichid care face parte din spermă și ajută la alimentarea și protecția spermatozoizilor în timpul ejaculării. Atunci când celulele sănătoase din prostată încep să se dezvolte necontrolat, formează o masă tumorală. Aceasta creștere necontrolată poate duce la formarea de tumori maligne în prostată, care se pot răspândi și pot invada țesuturile și organele din jur, precum și alte părți ale corpului, în stadiile avansate ale bolii, adică în metastaza.

Printre simptomele prostatei se numără: sângerare și durere la urinare, nevoia frecventă de a urina, golirea incompletă a vezicii urinare, jet urinar slab etc.

Factorii de risc pentru cancerul de prostată includ vârsta înaintată, istoricul familial de cancer de prostată, anumite modificări genetice, precum și anumiți factori de mediu și stil de viață, cum ar fi dieta și expunerea la anumite substanțe chimice.

Astfel, prin metodele revoluționare, profesionalismul său și dedicarea față de pacienți, Profesorul Burak Turna este un deschizător de drum în domeniul tratamentului pentru cancerul de prostată, dar și pentru tratamentul non invaziv al adenomului de prostată, inspirând și motivându-și atât colegii de breaslă, în cadrul congreselor la care participă, studenții, în cadrul Facultății de Medicină a Universității Ege Izmir, cât și pacienții pe care îi tratează, să câștige bătăliile împotriva afecțiunilor de prostată.

                    Prof.dr. Burak Turna și Simona Ionașcu, reprezentant Simedical

În lupta împotriva cancerului de prostată și a altor afecțiuni complexe, Turcia se evidențiază ca o destinație medicală de încredere, la care apelează, anual, peste 5000 de pacienți din România.

Prof. Dr. Burak Turna este un medic urolog de excepție, recunoscut la nivel mondial pentru performanțele și rezultatele sale în tratamentele pentru rinichi și prostată. Este unul dintre primii medici din Turcia care au obținut dreptul de practică în UK, excelează în chirurgia endoscopică și laparoscopică avansată dar și în cea robotică, pe care le-a practicat cu succes atât la Western General Hospital, afiliat Spitalului Universitar Edinburgh, cât și la Cleveland Clinic din SUA. Prof. Dr. Burak Turna a primit Premiul pentru Știință al Asociației de Urologie din Turcia în 2014, datorită activității sale medicale și cercetărilor academice de excepție. În 2017, ca rezultat al colaborării cu alți 3 profesori europeni, a publicat în limba engleză cartea „Practical Tips in Urology”, distribuită în toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *